• Mellow
  • Bio

Bussoletti Colleozio

Umbrië, Italië
Grechetto
De dikke schil van de grechettodruif zorgt voor bijzondere aroma’s van amandelen, walnoten en een verfijnde kruidigheid. Een échte wijn-spijs-tijger bij uiteenlopende gerechten.

€ 16,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: ME815X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"In 2009 nam ik de oude wijngaarden van mijn familie over. Mijn missie is duidelijk; werken met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Daarom werken wij uitsluitend biologisch en we oogsten alles handmatig. . De vergisting vindt spontaan plaats en vervolgens rijpt deze wijn nog 6 maanden ‘sur lie’ in temperatuur gecontroleerde vaten."

Leonardo bussoletti

Gastronomisch interessant
Gastronomisch is dit een hele interessante wijn. Door het nootachtige karakter smaakt hij heel lekker bij gegrilde vis (tonijn bijvoorbeeld) of groente. Of iets als een zeebaars uit de oven met geroosterde amandelen. De Italianen houden zich natuurlijk ook aan het credo simpel maar pakkend: met een eenvoudige bruschetta met olijfolie, knoflook en zeezout zit je ook zeker goed. Behalve wild zwijn, gedroogde vleeswaren en truffels staat Umbrië ook bekend om zijn linzensoep: Zuppa di lenticchie di Castelluccio.
Productinformatie
Wijnmaker Leonardo Bussoletti
Druif grechetto
Jaar 2020
Herkomst Umbrië, Italië
Oogst per HA 42 hl/ha
Wijnstokken 10 jaar oud
Ondergrond kalksteen, klei
Alcoholpercentage 12,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel mellow (droog, fruitig wit)
Smaakt naar citrus, kruiden, tropisch fruit
Lekker bij coquilles, krab
Umbrië , Italië
 Grechetto (spreek uit als gre-kè-to) is het meest aangeplante druivenras in Umbrië. De grechetto komt oorspronkelijk uit Griekenland. Pas eind 20e eeuw kreeg de druif zijn reputatie als kwaliteitsdruif en vandaag de dag geldt hij als één van de meest delicate druivenrassen in midden-Italië. Door zijn dikke schil is de druif goed bestand tegen meeldauw, wat hem goed van pas komt als er mist in de heuvels van Umbrië hangt. Door die dikke schil kan hij ook lang rijpen en proef je kruidige aroma's en proef je vaak ook iets 'notigs' als amandel en hazelnoot.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens