• Smooth
  • 9
  • 91
  • Bio

Celler del Roure Vermell

Valencia, Spanje
Garnacha tintorera, Mandó, Monastrell
Amfora-gerijpte wijn. Gimmick? Zeker niet. Pablo laat zijn Valenciaanse wijn een paar maanden in historische ondergrondse amfora’s rijpen om het pure fruit van zijn druiven te laten schitteren.

€ 10,99

op voorraad
Productnummer: SM545X

Celler del Roure Vermell

€ 10,99

op voorraad
Productnummer: SM545X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Vanuit de oude familiemeubelmakerij startte mijn vader Paco in 1996 het wijnhuis Celler del Roure. Inmiddels zijn wij ook actief in de nabije Les Alcussesvallei. Op die plek hebben wij zelf een gloednieuwe wijnmakerij gebouwd op een eeuwenoude wijnkelder die uit de onderliggende rotsbodem is gegraven. Je vindt hier rijen en rijen met oude ingegraven kleien amfora’s met stenen deksels. Deze zogenaamde tinajas geven onze wijnen een unieke smaak.”

Pablo calatayud

91
Beoordeeld met 91 / 100 punten - Robert Parker
"The amphorae-aged red 2016 Vermell is a Garnacha Tintorera-based blend 30% Monastrell fermented in stainless steel with indigenous yeasts and aged in amphorae for six months. It has a characterful, primary and a little wild nose, very young, showing some Mediterranean herbs that grew as the wine sat in the glass. It feels like the Tintorera is a nice base for this blend, especially as it's handled here, with lower yields; therefore, they harvest it earlier and make a very soft vinification—almost a white vinification without skins resulting in a sharper and more vertical wine and then with the kick added by the Monastrell. The palate is very balanced and with very fine tannins. It ends clean and very tasty. This is a delicious young Mediterranean red. 90,000 bottles produced. It was bottled in September 2017." (2017 vintage)
9-
Beoordeeld met een 9- / 10 door De Grote Hamersma
"Bijzondere amforawijn. Behalve helemaal hip, ook helemaal in orde hier. Sap uit ingegraven kleicontainers, kan – in ongunstigere gevallen – daar wat mij betreft ook weleens beter blijven. Maar vader en zoon (Paco & Pablo) Calatayud weten wat ze van hun 2600 liter grote tinajas, zoals ze ter plekke heten, kunnen verwachten. Eerst laten zij de vergisting van monastrell, garnacha en local mandó namelijk plaatsvinden op roestvrij staal. Vervolgens wordt in de klei de spanning op het sap gezet. Resultaat: sappig, minty rood, met tannines in de voorhoede en lang doormarcherend kersenfruit. Voor de lange termijn." (2018 vintage)
Productinformatie
Wijnmaker Pablo Calatayud
Wijnhuis Celler del Roure
Druif garnacha tintorera, mandó, monastrell
Jaar 2019
Herkomst Valencia, Spanje
Oogst per HA 25 hl/ha
Wijnstokken 25 jaar oud
Ondergrond zand
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar rode bessen, sappig en licht kruidig, zijdezacht
Lekker bij mediterrane keuken, olijven, paté
Valencia , Spanje
De Denominación de Origen Valencia bestaat sinds 1957. Het is 18000 hectare groot en omvat de hele Mediterrane kustlijn ten zuiden van Barcelona. Traditioneel staat het gebied rond Valencia bekend om zijn sinaasappel- en rijstteelt. De bodem bestaat hier uit een mix van kalk, zand en klei. Vanaf de warme stranden loopt het terrein geleidelijk omhoog en krijgt het klimaat ook meer continentale trekjes. Dat betekent steeds hetere dagen en zomers en steeds koelere nachten en winters. Celler del Roure ligt bij het dorp Moixent, in het subgebiedje Clariano. Hier wordt witte wijn gemaakt van o.a. moscatel, pedro ximénez, verdil en rood van lokale monastrell, bobal, mandó en garnacha tintorera.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Armand
Amsterdam | 18-11-2021
Verified buyer
Image 5

Zacht, geen tanine, rustig, vol maar niet zwaar

Anouk
Amsterdam | 31-08-2018
Verified buyer
Image 5

Top met Thai green curry!

Kris
Bennebroek | 30-09-2018
Verified buyer
Image 5

Sterke laurierlucht. Erg lekker. Stevig, doch toegankelijk. Ideaal voor bij hertenbiefstuk. Yummie

Henk
Heemstede | 27-02-2021
Verified buyer
Image 5

Sprankelend, lichte wijn. Drinkt soepel met stukje kaas en picanha van de Bbq

Klaas
Heukelum | 18-11-2020
Verified buyer
Image 5

Licht maar met heerlijke tannines

Marjolein
Default | 23-08-2020
Verified buyer
Image 5

Licht en makkelijk te drinken. Gekoeld heel lekker

Anneke
Amsterdam | 20-03-2016
Verified buyer
Image 5

Lekker wijntje. Gedronken bij varkensschouder dIe ik ingewreven had met mosterd en gerookte piment en daarna vier uur langzaam in de oven had laten garen. Een top combinatie!

Niek
- | 30-09-2018
Verified buyer
Image 5

Lekker en smaakvol

Hans
Amsterdam | 29-12-2017
Verified buyer
Image 5

koel, droog, makkelijk maar niet simpel. Je proeft de stenen kruiken

Marloes
UTRECHT | 30-11-2017
Verified buyer
Image 5

In de winter nog lekkerder dan in de zomer

3.57/5 181 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens