• Deep
  • 91

Hilton Ironstone

Stellenbosch, Zuid-afrika
Syrah
Richard Hilton is opgeleid tot wijnmaker in het klassieke Frankrijk. Toen hij zijn eigen project begon in Stellenbosch wist hij zeker dat hij het anders ging aanpakken dan zijn landgenoten. Geen bombastische Afrikaanse syrah, maar juist een verfijnde en elegante stijl naar de Franse hoge standaard van de noordelijke Rhône.

€ 21,99

op voorraad
Productnummer: DE702X

Hilton Ironstone

€ 21,99

op voorraad
Productnummer: DE702X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“In 2003 zijn wij hier begonnen met het maken van typisch Kaapse wijnen. Onze filosofie is om de complexiteit en de typiciteit van het druivenras én ons bijzondere terroir te laten zien. De herkomst en ‘het gevoel’ is het allerbelangrijkst. Ik heb mij dan ook helemaal gestort op twee druivenrassen. Viognier en syrah. Beiden afkomstig uit de Rhônevallei, maar beiden uitermate geschikt voor het Atlantische klimaat hier op de Kaap.”

Richard hilton

91
Beoordeeld met 91 / 100 punten - Tom Cannavan
"This spends 18 months in older barrels. Good quality, pepper and spice, and a gamy edge to the black fruit. Definitely cool climate in style, lovely roses, touches of black forest fruit and though substantial and full, there's a pleasing edge of freshness running through this."
Productinformatie
Wijnmaker Richard Hilton
Wijnhuis Richard Hilton Vineyards
Druif syrah
Jaar 2017
Herkomst Stellenbosch, Zuid-Afrika
Oogst per HA 40 hl/ha
Wijnstokken 15 jaar oud
Ondergrond klei
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar rijp rood fruit, rosemarijn, tijm, zoethout
Lekker bij gegrilde groenten, rosbief
Stellenbosch , Zuid-afrika
Stellenbosch wordt ook wel ‘eikenstad’ genoemd. Dat komt omdat er in het verleden heel veel eikenbomen zijn aangeplant om wijnvaten te maken. Door het warme klimaat groeien eiken hier heel hard, waardoor je grote nerven in het eikenhout ontstaan. Daarom zijn ze wat minder geschikt om wijn in te bewaren, door de nerven komt te veel zuurstof waardoor de wijnen sneller oxideren. Daarom gebruiken veel Zuid-Afrikaanse wijnmakers liever Europees eiken en blijven veel Zuid-Afrikaanse eiken overeind staan.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Thijs
AMSTERDAM | 18-12-2021
Verified buyer
Image 5

--

Jarco
11-04-2022

5/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens