Blog
Goed dat je hier bent! Op onze blog kom jij namelijk van alles te weten over wijn, interessante feitjes en vergroot jij jouw wijnspijs-kennis.

Wijnspijs | Ratatouille (die uit de film) met rosé uit Aix-en-Provence
19 mei 2022
Wijnspijs
Die van wijnmaakster Adeline en Charlotte om precies te zijn. Die heeft enorm veel frisheid en lichte aroma’s van verse framboosjes en bosaardbeien. Kon het maar altijd zulk lekker weer zijn…

De magie van wijnboer Magali, meesterblendster uit de Languedoc
19 mei 2022
Wijnnieuws
Dé perfecte samenstelling van vermentino en colombard.

Het belang van biologische wijn
19 mei 2022
Wijnmaakster Catherine: “Ik werd ziek van mijn eigen bestrijdingsmiddelen”

Pablo en Paco Calatayud: De amforatovenaars
19 mei 2022
Wijnkennis
Wij supporten kleine wijnboeren met unieke wijnen!

Vergeet de grote Champagnehuizen, ga voor échte ambacht!
19 mei 2022
Wijntips
Welke Champagne moet je hebben? Wij leggen het even haarfijn voor je uit…

Wat is veganistische wijn?
19 mei 2022
Wijnkennis
Heb je er ooit bij stilgestaan dat wijn ook niet veganistisch kan zijn?

Wijnspijs | Frisse en pittige Merguezwraps met de Italiaanse rosato
19 mei 2022
Wijnspijs
Eetsmakelijk, en vergeet die rosé niet koud te leggen!

Wijnspijs | Zelfgemaakte hamburgerbroodjes en de Mala Fama van Felipe
19 mei 2022
Wijnspijs
De Mala Fama van Felipe gaat geweldig bij zo’n rokerige burger

Wijnspijs | Pasta walnotenpesto met gamba's en grechetto
17 mei 2022
Wijnspijs
Terug van weggeweest: De grechetto van wijnmaker Leonardo!

Wijnspijs | Taco's met gefrituurde avocado en godello uit Bierzo
17 mei 2022
Wijnspijs
We horen je denken; gefrituurde avocado?

Wijnspijs | Klassieke asperges met bearnaise en Toni's Grüner Veltliner
5 mei 2022
Wijnspijs
Nu het aspergeseizoen in volle gang is, zoekt iedereen hard naar de perfecte aspergewijn!

De 4 belangrijke wijnkeurmerken, begrijpelijk uitgelegd
21 april 2022
Wijnkennis
Wijnkeurmerken | Zie jij tussen de bomen het bos niet meer? Wij zochten het voor je uit.

Natuurwijn, bocht of buitengewoon vocht?
21 april 2022
Wijnkennis
Je ziet ze overal op elke wijnkaart: Natuurwijn! Wat is het, en hoe komt het tot stand?

Wijnspijs | Groenteshoarma met geweldige Riesling
21 april 2022
Wijnspijs
Riesling kan veel uiteenlopende gerechten aan. Zo ook deze groenteshoarma, een ware smaakexplosie!

Wijnspijs | Kruidenrisotto met kabeljauw en Australische chardonnay
12 april 2022
Wijnspijs
Risotto en wijn, een hemelse combinatie!

Wijnspijs | Biet Wellington met Nieuw-Zeelandse pinot noir
7 april 2022
Wijnspijs
De vegetarische versie van de Beef Wellington - met biet natuurlijk!

Wijnspijs | Voorjaarslam met l’Herbe Folle Rouge
31 maart 2022
Wijnspijs
Vier het voorjaar met lamsvlees en de superzachte en kruidige blend van onbekende druivenrassen.

De magie van wijnboer Magali, meesterblendster uit de Languedoc
9 maart 2022
Wijnnieuws
Van één ding zijn wij zeker: kleine wijnboeren maken betere wijn! Met liefde gemaakt en met aandacht voor smaak.

Toscaanse pasta met Super Tuscan
9 maart 2022
Wijnspijs
Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit!

Coq au Vin met rode Chinon
24 februari 2022
Wijnspijs
Coq au Vin drink je met rode Chinon. Heerlijk Frans rood met een oud Frans boerengerecht. Bon appetit en santé!

Pekingeend en spätburgunder
8 februari 2022
Wijnspijs
Pekingeend en spätburgunder… ein ganz geile Kombination! Waar de meeste Chinese gerechten goed gaan met bier, is Pekingeend toch écht een uitzondering.

Butter Chicken en Portugese Chardonnay
21 september 2021
Wijnspijs
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Groene aspergerisotto en witte Lugana
27 augustus 2021
Wijnspijs
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
7 juli 2021
Wijnspijs
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.