• Bubbly
  • Bio

La Jara Prosecco Spumante

Prosecco, Italië
Glera
Deze Prosecco Spumante bewijst dat de streek definitief voet aan de grond heeft gekregen als kwaliteitsgebied voor mousserende wijnen. Verfijnd, fruitig en aangenaam droog met een delicate mousse.

€ 13,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: BU160X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Onze Prosecco Spumante is verrassend veelzijdig. Wist je bijvoorbeeld dat Prosecco en gefrituurde snacks een match made in heaven zijn? Het bruisende van de wijn zorgt voor een goede tegenhanger bij het vette van de frituur. Ook bij een gevarieerde plank vol antipasti is deze bubbel niet te versmaden. Natuurlijk is hij ook perfect om een feestje mee in te luiden. Dit is ons Italiaanse antwoord op Champagne, feestelijk en toegankelijk.”

Paolo marion

8,5
8,5/10 punten – Harold Hamersma - De Grote Hamersma
"Om de meeste Prosecco kun je met een grote boog heen. Maar uitzonderingen zijn er. La Jara is er eentje van. En eigenlijk al jaren. Opnieuw geproefd voor deze DGH. Ook nu weer lekker, diepgaand, discreet droog, zacht appelig, met milde perzik en een beschaafde mousse. De zilveren medaille die-ie tijdens de Challenge Millésime Bio 2015 oppikte, zit nog steeds op de fles.
Productinformatie
Wijnmaker Paolo Marion
Wijnhuis La Jara
Druif glera
Jaar non vintage
Herkomst Prosecco, Italië
Oogst per HA 135 hl/ha
Wijnstokken 23 jaar oud
Ondergrond kiezel
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel bubbly (bubbels)
Lekker bij aperitief, sushi
Prosecco, Italië
Omdat de wereld, vooral door de grote vraag uit Amerika, op een gegeven moment overspoeld werd door een sloot waterige Prosecco, is er veel moeite in gestoken om de streek beter te beschermen en een kwaliteitsboost te geven. Sinds 2009 is Prosecco een erkend herkomstgebied en niet langer alleen de naam voor de wijn. Tot die tijd werd prosecco ook als naam voor de druif gebruikt, maar die heet nu officieel glera. Prosecco wordt gemaakt volgens de charmat methode, waarbij een tweede vergisting plaatsvindt in een gesloten tank. De toevoeging extra dry op het etiket betekent overigens niet dat de wijn beendroog is. Hij is zelfs iets zachter en fruitiger dan een brut, maar nog steeds lekker fris met een aangename rondheid.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3.89 209
Yvonne
HEEMSTEDE | 10-12-2018
Verified buyer
Image 5

Oké maar wat wrang

Aurea
BUINERVEEN | 01-08-2018
Verified buyer
Image 5

Heerlijk, eindelijk een wijn waar ik geen hoofdpijn van krijg!

Monika
Amsterdam | 27-05-2018
Verified buyer
Image 5

Heerlijke starter

Chael
- | 27-05-2018
Verified buyer
Image 5

Zacht, fris en biologisch. Lekker zoetje

Bjorn
Heemstede | 19-04-2018
Verified buyer
Image 5

frisse heerlijke zachte bubbel

Rob
Utrecht | 07-11-2015
Verified buyer
Image 5

Heerlijke zachte prosecco spumante met frisse, bijna groene appeltjes aan fruitige zuren en een heel fijne zachte bubbel. Een feest om te drinken!

Volker
Amsterdam | 04-11-2015
Verified buyer
Image 5

Altijd een fles in de koelkast van deze lekkere prosecco! Hij bubbelt wat fijner dan de goedkopere La Jara en voelt daardoor meer feestelijk. En dan voor deze prijs & biologisch!

Jasper
Utrecht | 22-07-2015
Verified buyer
Image 5

Heel licht zure bubbel, de droge mooie zachtere druivensmaak is gelukkig de boventoon. Voor deze prijs zeker een aanrader

Jolanda
- | 30-03-2022
Verified buyer
Image 5

--

Luuk
Heemstede | 02-03-2022
Verified buyer
Image 5

--

3.89/5 209 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens