• Natuurwijn
  • 8,5
  • Bio

Nando Jakot

Primorska, Slovenië
Jakot
Tegendraads, eigenzinnig en oranje! Omdat de EU het patent voor Tokaj alleen maar aan wijnen uit de Hongaarse Tokaj wil toeschrijven, hebben de Slovenen Tokaj omgekeerd: Jakot dus! En wat voor één..

€ 18,89

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: VN065X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ik trad in de voetsporen van mijn opa, die ook wijnmaker was. Mijn interesse voor natuurwijnen was al vroeg gewekt. Op de middelbare landbouwschool studeerde ik oenologie en realiseerde me dat ik me niet aan heersende conventies in de wijnwereld wilde houden. Ik vind het een uitdaging om zo min mogelijk in te grijpen in de wijnkelder. Elke keer verloopt het proces weer iets anders, met steeds unieke smaken en wijnen als uitkomst. Het voelt soms alsof ik me overlever aan de natuur in plaats van deze probeer te beïnvloeden, dat geeft echt een kick!”

Andrej kristančič

8,5
8,5/10 punten – Harold Hamersma, De Grote Hamersma
“Vrij hoog in de zuren hangend, maar met kalmerende abrikozen en tabaksbladeren, en daardoor heel geschikt als begeleider van een bord vette koteletjes.” (jaargang 2017)
Productinformatie
Wijnmaker Andrej Kristančič
Wijnhuis Nando
Druif jakot
Jaar 2019
Herkomst Primorska, Slovenië
Oogst per HA 40 hl/ha
Wijnstokken 15 jaar oud
Ondergrond flysch, mergel
Wijnbouw biologisch gecertificeerd, totaal sulfiet 35 mg/L
   
Smaakprofiel natuurwijn (raw)
Smaakt naar mineralen, sinaasappelschil
Lekker bij Gyoza, rundertartaar
Primorska , Slovenië
Primorska ligt in het zuidwesten van Slovenië, net over de grens met het Italiaanse Friuli. Het is lastig te zeggen waar Italië ophoudt en Slovenië begint. Een deel van Andrejs wijngaarden ligt dan ook in Friuli. De bijzondere bodem hier noemen ze in lokaal dialect 'ponka'. Deze is rijk aan kalk, ijzer, mineralen en vulkanisch gesteente. Deze wijn is gemaakt van friulano, in Slovenië ook wel zeleni sauvignon genoemd. Vroeger heette deze druif tokai friulano, maar de term tocai mag nu alleen nog in Hongarije gebruikt worden. Wel verwijst de naam van de wijn nog naar deze oude benaming (als je Jakot omdraait). Friulano lijkt een beetje op sauvignon blanc, maar hij is iets voller, met wat meer perzik en een vleugje amandel. De druiven worden met schil en al vergist, wat normaal gesproken wel bij rode wijn gebeurt, maar niet bij witte wijn. De wijn wordt bovendien ongefilterd gebotteld. 
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Matt
Amsterdam | 09-08-2021
Verified buyer
Image 5

-

Matt
Amsterdam | 09-08-2021
Verified buyer
Image 5

-

André
Voorschoten | 27-04-2021
Verified buyer
Image 5

-

Marleen
AMSTERDAM | 15-08-2020
Verified buyer
Image 5

-

Paul
AMSTERDAM | 12-08-2020
Verified buyer
Image 5

-

Thijs
Nootdorp | 02-08-2020
Verified buyer
Image 5

-

Fleur
- | 25-06-2020
Verified buyer
Image 5

-

Emiel
SCHAGEN | 06-06-2020
Verified buyer
Image 5

-

Willemien
Amsterdam | 03-05-2020
Verified buyer
Image 5

-

Viktor
Amsterdam | 05-01-2020
Verified buyer
Image 5

-

4.77/5 13 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens