
Charles Benard
Het maken van goede natuurchampagne zonder de toevoeging van sulfiet is een kunst. Het succes van de familie Bénard zit ‘m in de spierwitte ondergrond van kalk er mergel, die nog met paard en ploeg bewerkt wordt.

Charles Benard
Het maken van goede natuurchampagne zonder de toevoeging van sulfiet is een kunst. Het succes van de familie Bénard zit ‘m in de spierwitte ondergrond van kalk er mergel, die nog met paard en ploeg bewerkt wordt.
Wijnboer aan het woord
"Ik gebruik alleen bestrijdingsmiddelen van natuurlijke aard, selecteer inheemse gistcellen voor de vergisting, ploeg nog ouderwets met paarden en reduceer het gebruik van sulfiet – wanneer mogelijk wordt het gebruik van sulfiet zelfs helemaal vermeden. Ik maak verschillende natuurcuvées van zes verschillende terroirs - waar deze assemblage van meunier, pinot noir en chardonnay er één van is. Deze champagne rijpt 4 jaar in onze uit krijt gegraven kelder en krijgt een minimale dosage (2 g/l) mee."
Wijnboer aan het woord
"Ik gebruik alleen bestrijdingsmiddelen van natuurlijke aard, selecteer inheemse gistcellen voor de vergisting, ploeg nog ouderwets met paarden en reduceer het gebruik van sulfiet – wanneer mogelijk wordt het gebruik van sulfiet zelfs helemaal vermeden. Ik maak verschillende natuurcuvées van zes verschillende terroirs - waar deze assemblage van meunier, pinot noir en chardonnay er één van is. Deze champagne rijpt 4 jaar in onze uit krijt gegraven kelder en krijgt een minimale dosage (2 g/l) mee."