
Yiannis Flerianos
De geschiedenis van de Peloponessos en wijn gaat ver terug: Homerus beschreef het schiereiland al als ‘Ampeloessa’, wat oud Grieks is voor ‘vol met wijnstokken’. Yiannis is wijnmaker van Semeli, het toonaangevende wijnhuis van het Griekse schiereiland.

Yiannis Flerianos
De geschiedenis van de Peloponessos en wijn gaat ver terug: Homerus beschreef het schiereiland al als ‘Ampeloessa’, wat oud Grieks is voor ‘vol met wijnstokken’. Yiannis is wijnmaker van Semeli, het toonaangevende wijnhuis van het Griekse schiereiland.
Wijnboer aan het woord
“In 1979 hebben George en Anne Kokotos Semeli Wines opgericht, aanvankelijk in Attica. Al snel hebben zij ook wijngaarden aangeschaft op Peloponnesos. Inmiddels zijn zij met pensioen en heb ik het stokje overgenomen. Nu hebben we vele moderniseringen doorgevoerd en staat duurzaam werken bij ons hoog in het vaandel. De moschofilero is de trots van de Peloponnesos en ik doe dan ook mijn best deze bijzondere druif te laten schitteren in onze Semeli Feast.”
Wijnboer aan het woord
“In 1979 hebben George en Anne Kokotos Semeli Wines opgericht, aanvankelijk in Attica. Al snel hebben zij ook wijngaarden aangeschaft op Peloponnesos. Inmiddels zijn zij met pensioen en heb ik het stokje overgenomen. Nu hebben we vele moderniseringen doorgevoerd en staat duurzaam werken bij ons hoog in het vaandel. De moschofilero is de trots van de Peloponnesos en ik doe dan ook mijn best deze bijzondere druif te laten schitteren in onze Semeli Feast.”