• Rich
  • 90
  • Bio

Pfannebecker Pfeddersheim Weissburgunder

Rheinhessen, Duitsland
Weissburgunder
Wijnboer Max maakt samen met zijn vader en opa deze Weissburgunder. De samenwerking van generaties maakt dit een unieke wijn. Hij is duidelijk houtgerijpt, maar door zijn frisse, bijna tropische karakter, mooi in balans. 

€ 14,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: LE886X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Voor mijn familie is de kwaliteit van de wijn geen kwestie van prestige, maar van eerlijkheid. We doen namelijk al het werk zelf. We bewerken de wijngaarden biologisch. Gebruiken natuurlijke gisten en al onze wijnen zijn vegan. Zo dragen wij zorg voor de wijnstokken, de bodem en voor de toekomst.”

Max pfannebecker

90
90/100 punten - Falstaff
Wij publiceren alleen reviews en punten van gerenommeerde wijngidsen of wijnjournalisten. Falstaff is de toonaangevende gids als het aankomt op Oostenrijkse en Duitse wijnen.
Productinformatie
Wijnmaker Max Pfannebecker
Wijnhuis Weingut Pfannebecker
Druif weissburgunder
Jaar 2020
Herkomst Rheinhessen, Duitsland
Oogst per HA 45 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond löss
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel rich (vol, rijk wit)
Smaakt naar ananas, hout, mineraal, perzik
Lekker bij gegrilde zalm, groentenquiche, wiener schnitzel
Rheinhessen , Duitsland
Iets ten zuiden van Frankfurt, meer specifiek tussen Frankfurt en Heidelberg, ligt de stad Worms, die tot één van de oudste steden van Duitsland behoort. Het was in de 16e eeuw de zetel van de Reichstag, maar de hoogtijdagen zijn voorbij voor Worms en omgeving. Desalniettemin staat het wijngebied "Rheinhessen", dat bij deze regio hoort, bekend om de fantastische wijnen. En dat is niet raar, de Romeinen maakten hier al wijn. Veel families kunnen dan ook buigen op een lange traditie van wijnmaken. Zo ook de familie Pfannebecker, waar opa Wolfgang het huidige wijnhuis bouwde in 1960. Inmiddels staat zijn kleinzoon Max al enige tijd aan het roer. Hij krijgt nog steeds ondersteuning van zijn vader en opa. Wel gooide hij het roer om. Zo werken ze helemaal biologisch en gebeurt alles handmatig. Het resultaat mag er wezen. Zijn wijnen worden eigenlijk ieder jaar alleen maar beter.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4 1
Geert Loevendie
REVIEW | 15-03-2023
Verified buyer
Image 5

4/5 1 review
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens