• Smooth
  • Bio

Puerta de Toledo

Toledo, Spanje
Cabernet sauvignon, Tempranillo
Net buiten Madrid in Toledo bevindt zich het oude wijnhuis Finca Loranque. Wijnmaker Pablo combineert de typisch Spaanse tempranillo met de internationale cabernet sauvignon. Het resultaat: een wijn vol cassis, bramen en chocolade, maar met structuur.

€ 6,99

€ 7,49
op voorraad
Productnummer: LE905X

Puerta de Toledo

€ 6,99

€ 7,49
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Bij al onze wijnen dragen wij zorg voor de wijngaarden, het terroir,  een strenge selectie van de druiven, de lange langzame maceratie en de hand van de vintage, zodat alles samenkomt in deze wijn!”

Pablo eguzkiza

Productinformatie
Wijnmaker Pablo Eguzkiza
Wijnhuis Finca Loranque
Druif cabernet sauvignon, tempranillo
Jaar 2021
Herkomst Toledo, Spanje
Oogst per HA 34 hl/ha
Wijnstokken 25 jaar oud
Ondergrond klei en kalksteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar blauwe bessen, bramen, chocolade
Lekker bij chili con carne, steak
Toledo , Spanje
Toledo is de hoofdstad van La Mancha en staat ook wel bekend als de culturele hoofdstad van Noord-Spanje. Van origine komt er relatief weinig wijn uit Toledo zelf. Toch is het een ideaal gebied voor het maken van wijn, zoals steeds meer wijnmakers ontdekken. De hoogte, gematigde temperaturen en onafgebroken zon maken het een ideaal gebied voor de productie van kwaliteitswijnen. Zo komen er nauwelijks ziektes voor in de wijngaarden, waardoor biologisch werken bijna vanzelfsprekend is. Finca Loranque werd opgericht in 1865, maar de wijngaarden stammen al uit de 11e eeuw. Het wijnhuis was bij de bouw revolutionair. Er was namelijk sprake van een gecontroleerde temperatuur, wat tijdens het fermentatieproces van de wijnen een enorm voordeel opleverde. In 1982 kocht de Diaz familie het enigszins in verval geraakte wijnhuis en begon met een grote renovatie, maar met behoud van de idealen waar het wijnhuis ooit bekend om stond. Ze trokken ook de beroemde oenoloog Pablo Eguzkiza aan om zo de wijnen naar een nog hoger niveau te tillen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens