• Deep

Silvano Garcia Reyes Monastrell

Jumilla, Spanje
Monastrell
In één van de warmste wijnstreken ter wereld moet je als druif goed tegen de hitte kunnen. De monastrell heeft deze eigenschappen en wordt niet overrijp, maar behoudt juist spanning en verfijning. 

€ 6,29

op voorraad
Productnummer: DE790X

Silvano Garcia Reyes Monastrell

€ 6,29

op voorraad
Productnummer: DE790X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ons familiebedrijf Bodegas Silvano Garcia Reyes is opgericht in 1925 en inmiddels al drie generaties in de familie. Jumilla is een van de meest vooruitstrevende wijngebieden van Spanje en ons wijnhuis is daar geen uitzondering op. Zo hebben we geïnvesteerd in pneumatische persen en temperatuur gecontroleerde vergistingstanks. Wijn is natuurlijk onze eerste liefde, maar we maken daarnaast ook olijfolie en jam van monastrelldruiven!”

Silvano garcia abellan

“Waar je niet aan ten onder gaat, maakt je sterker”
Het gezegde “Waar je niet aan ten onder gaat, maakt je sterker” is van toepassing op de wijnstreek Jumilla. Het één van de laatste Europese wijnstreken waar de beruchte druifluis geen voeten in aarde kreeg. Toen de streek in 1989 toch aan de beurt was, reageerden de wijnmakers uit de streek resoluut. Alle wijngaarden, ook van Bodegas Silvano Garcia, werden gerooid en volgens de nieuwste technieken opnieuw ingedeeld.
Productinformatie
Wijnmaker Silvano Garcia Abellan
Wijnhuis Bodegas Silvano Garcia
Druif monastrell
Jaar 2019
Herkomst Jumilla, Spanje
Oogst per HA 45 hl/ha
Wijnstokken 25 jaar oud
Ondergrond kalksteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar bramen, kersen
Lekker bij patatas bravas
Jumilla , Spanje
Jumilla is een wijngebied gelegen in het (zuid-)oosten van Spanje. Het gebied is beroemd geworden toen de in de 19e eeuw in Europa de druifluis (phylloxera) toesloeg en Jumilla gespaard bleef. Uit heel Europa werd toen wijn uit Jumilla ingekocht. Vermoedelijk kreeg de druifluis er minder voet aan de grond door de droge, hete zandbodem in het gebied. Zo’n 100 jaar later is de het gebied alsnog door druifluis getroffen en lieten de wijnboeren hun flexibiliteit zien: de wijngaarden werden in razend tempo gerooid en opnieuw aangeplant. Dit was het startsein voor het op grote schaal moderniseren van de wijnbouw in het gebied en er is een omslag gemaakt van het produceren van voornamelijk bulkwijnen naar complexere kwaliteitswijnen. De monastrell is de meest aangeplante druif in het gebied. Dit omdat de druif ook in de Spaanse hitte spannende zuren weet te behouden.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Celine
14-06-2022
Verified buyer
Image 5

Paul
ZUTPHEN | 05-12-2021
Verified buyer
Image 5

-

Maike
Zaandam | 27-11-2021
Verified buyer
Image 5

-

mark
Rotterdam | 22-10-2021
Verified buyer
Image 5

-

Kees
Amsterdam | 16-10-2021
Verified buyer
Image 5

-

Stefan
Amsterdam | 13-10-2021
Verified buyer
Image 5

-

Bert
Amsterdam | 30-08-2021
Verified buyer
Image 5

-

Karlijn
TempCiti | 09-06-2021
Verified buyer
Image 5

-

Jan
Rotterdam | 14-05-2021
Verified buyer
Image 5

-

Wim
IJSSELSTEIN UT | 04-04-2021
Verified buyer
Image 5

-

3.61/5 14 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens