natuurwijnen
Alta Alella Tallareta
natuurwijn
Alta Alella Tallareta
Spanje Penedès Spanje
De avant-gardistische wijnfamilie Pujol-Busquets begon twintig jaar terug met het produceren natuurwijn op slechts tien kilometer van hartje Barcelona. Vandaag de dag staan dochters Mireia en Georgina in de wijngaard met diezelfde voorliefde voor transparante natuurwijnen als vader Josep. Toen wij deze allereerste oplage van hun nieuwste rosé proefden, zaten wij op het puntje van onze stoel! Gemaakt met de unieke druif Xarel-lo Rosada, 0,0 toegevoegde sulfiet en gerijpt op zogenaamde Oeufs de Baune (grote ei-vormige vaten van beton) om de rijkheid én frisheid van de wijn te benadrukken.
16,99

nog 41 op voorraad

nog 41 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Xarel-lo Rosado
Jaar 2018
Herkomst Penedès , Spanje
Smaakt naar citrusvruchten, grapefruit
Lekker bij langoustine, zoetzure kip
Wijnmaker Josep Maria Pujol-Busquets
Oogst per HA 50 hL
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond Sauló
Alcoholpercentage
Wijnbouw Biodynamisch, totaal sulfiet 5 mg/L

De streek

Aan de Middellandse Zee, net 15 kilometer ten noorden van Barcelona, vind je de wijnstreek DO Alella. Midden tussen de wijngaarden en prachtige zeezichten viert de Catalaanse upperclass hun weekenden en vakanties. Door de verkoelende zeewind is het prima uit te houden voor profvoetballers, zakenmensen en natuurgenieters. Deze verkoelende zeebries waait ook over de wijngaarden waardoor de wijnen hun frisse karakter krijgen. Toch worden de druiven perfect rijp door de ondergrond van graniet- en zand, die de warmte van de Catalaanse zomerzon vasthoudt. Deze Sauló-ondergrond (zurige bodem van zand en graniet) is één van de belangrijkste elementen die de Alta Alella wijnen kenmerkt, omdat deze een perfecte waterhuishouding weet te creëren.

De druiven

De Pansa Vermell (Xarel-lo Rosado op z’n Catalaans) is familie van de Pansa Blanca (Xarel-lo) en staat voornamelijk aangeplant in het noordoosten van Spanje. De druif bezit van nature veel resveratrol (een anti-oxidant) bevat, een dikke schil met veel kruidige aroma’s heeft en gebalanceerde suikers en zuren bevat. Al deze componenten zorgen er voor dat deze rosé wijn bijzonder goed kan ouderen en na flesrijping complexe florale aroma’s en rijp fruit laat zien. Leuk om te weten; Resveratrol schijnt ook heel goed voor het hart en bloedvaten te zijn. Al zou je er ontzettend veel van moeten drinken om daadwerkelijk resultaat te zien, aldus hoofd vasculaire geneeskunde bij het AMC.

Het wijnhuis

Vanaf hartje Barcelona ben je in een half uurtje bij Alta Alella, het wijnhuis dat al 20 jaar wijnen produceert. Sinds 20 jaar verbouwt Joseph Maria Pujol-Buquets zijn wijnen op deze wijngaarden die bijna zijn opgeslokt door een uitbreidende stad. Zo’n 75% van de totale productie bestaat uit cavawijnen van de Xarel-lo. Joseph Maria voegt geen sulfiet toe aan zijn wijnen omdat hij van mening is dat zijn wijnen zo puur mogelijk moeten zijn. Hij laat zijn druiven heel licht persen bij aankomst in de wijnkelder en laat hij het vrijgekomen sap spontaan met inheemse gisten vergisten. Vervolgens rijpt de wijn in betonnen eieren.

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens