Bianco di Pepe Terre Siciliane Grillo
easy
Bianco di Pepe Terre Siciliane Grillo
Italië Terre Siciliane Italië

Siciliaanse wijn is sinds de jaren '90 van de vorige eeuw op tournée. Native druiven zoals Carricante, Inzolia, Nero d'Avola en Grillo stelen de internationale show. De Bianco di Pepe is zo'n moderne Siciliaan: een rijk, exotisch karakter mét frisdroge zeewind in de haren.

3.1

53 ratings

5,99

op voorraad

op voorraad

7,5/10 - De Grote Hamersma - 2015

"`Voor wie was de pasta vongole?’ Ja hoor, zet u daar maar neer. En schenk er nog zo’n glas van die Siciliaanse huiswijn bij. Lekker mild, zacht, fijn en kruidig. Smaakt van zichzelf en laat ook de schelpjes in hun waarde.”

Producteigenschappen

Druif Grillo
Jaar 2016
Afkomst Terre Siciliane, Italië
Smaakt naar abrikozen, citrus, mineralen
Lekker bij gegrilde groenten, venusmosselen

7,5/10 - De Grote Hamersma - 2015

"`Voor wie was de pasta vongole?’ Ja hoor, zet u daar maar neer. En schenk er nog zo’n glas van die Siciliaanse huiswijn bij. Lekker mild, zacht, fijn en kruidig. Smaakt van zichzelf en laat ook de schelpjes in hun waarde.”

De streek


In het westen van het Italiaanse eiland Sicilië ligt de Belice Vallei. En in het hart van deze vallei, rondom het dorp Santa Ninfa, liggen de wijngaarden die verantwoordelijk zijn voor deze wijn. De druiven groeien op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau en op een bodem die is ontstaan door sedimentatie. De grond, een combinatie van zand en kalksteen, is rijk aan mineralen en organisch materiaal. Door de hoogte van de wijngaarden is het relatief koel. Klimaat en bodem samen zijn ideaal voor wijnbouw.

De druiven

Italianen zijn, gelukkig, gek op hun lokale druivenrassen. Grillo is er ook zo een. Naam en faam kreeg hij vooral als beste druif in de versterkte Marsala wijn. Maar ook in droge wijn blijkt hij over buitengewone kwaliteiten te beschikken. Zijn dikke schil voorkomt dat het sap in de druif verdampt, handig op het hete Sicilië. De wijnen van deze variëteit zijn robuust maar met een evenwichtige structuur. Ze ruiken naar citroen en abrikoos en zijn erg smakelijk bij mosselen en pasta vongole.

Het wijnhuis

Deze Grillo wordt geproduceerd door Federica Lauterio in samenwerking met de Deen Kenneth Londahl. Kenneth is van origine wijnhandelaar in Denemarken. Hij zag 10 jaar geleden de potentie van wijnregio’s als Puglia en Sicilië, gebieden waar toen door de wijnmakers uit het noorden nog op neergekeken werd. Federica is een jonge oenologe uit Centraal Italië maar helemaal verliefd op Sicilië en de Siciliaanse wijnen. Ze verenigt, met vrouwelijke hand, het traditionele Sicilië met frisse en actuele wijnbouwtechnieken.

Reviews van anderen

Marnix

Sabine

Pauline

Nicolas

Nicole

Jiske

Stijn

Sebastiaan

Marvin

Carla

James

Mineral, quite citrus, a little sharp

Anne

Lotte

Julie

Christian

Leontien

Simon

Hana

Arjan

Jan Philip

Tamara

Aline

Remi

Fons

Lars

Marc

Terraswijn/borrelen

Sander

Bram

Frank

Chris

Frank

Deirdre

Anja

Kruidig

Anja

Judith

Denise

Jeroen

Rutger

Dominik

Toke

Alex

Jonne Bosselaar

Jonne Bosselaar

Chael Kruip

Prima maar niet erg interessant

Aike de Jong

 

Sytske

Vrij vlak qua smaak.

Yen-Mie Lai

 

Sjaak

heel lekker als je weer eens wat anders wilt dan sauvignon blanc. lekker fris maar ook zacht.

Arine

De ultieme wijn voor op je (zomer) borrel/feestje. Verfrissend maar toch veel smaak en helemaal in balans. Nu de zon nog!

Roelof

Voorde de prijs een heerlijk frisse zachte wijn. Perfect voor een borrel in de zon

Kim

Wat een top wijntje voor die prijs. Fris, maar ook heel smaakvol en een beetje kruidig.

Wouter

Lekker en fris!

Polle

prima wijntje voor deze prijs!
lekker in het zonnetje!
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens