5plus1
Bojador Alentejo Tinto
deep
Bojador Alentejo Tinto
Portugal Alentejo Portugal
De Portugese ontdekkingsreiziger Gil Eanes was de eerste zeevaarder die Kaap Bojador wist te trotseren! Veel van zijn voorgangers leden schipbreuk en er gingen geruchten dat er zeemonsters actief waren. Dat Portugezen onbevreesd zijn mag dus zeker gezegd worden! Hun wijnen zijn uit hetzelfde hout gesneden. Deze avontuurlijke blend van inheemse druiven heeft namelijk ook veel lef, kracht en body. Dus open snel zo’n fles en ga zelf op ontdekkingsreis…
4.35

25 ratings

8,79

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Robert Parker (87/100)
""The 2018 Tinto Bojador is a blend of 50% Aragonez, 30% Touriga Nacional and 20% Trincadeira aged for six months in second use French oak. It comes in at 14% alcohol. This is meant to be an easy wine, but the fruit flavors are so bold and assertive that it is hard to ignore. It is pretty delicious. There is some structure here, but this is a nod to Beaujolais, meant to be fruit-forward, approachable young and delicious."”

Jancis Robinson (16/20)
“Mid to deep cherry red. Brooding dark-red fruit, quite savoury and not as expressive as I expected but it probably needs a bit longer in bottle. Much more lively fruit on the palate and quite a grip to the tannins, plenty of juicy freshness. For the moment at least, this definitely needs food, though I think it will become more mellow with another six months in the bottle."


Producteigenschappen

Druif Aragonez, Touriga Nacional, Trincadeira
Jaar 2018
Herkomst Alentejo, Portugal
Smaakt naar bessen, zachte tannine
Lekker bij stoofpot
Wijnmaker Pedro Ribeiro
Oogst per HA 60 hL
Wijnstokken 60 jaar oud
Ondergrond Klei, leisteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw Biologisch
Robert Parker (87/100)
""The 2018 Tinto Bojador is a blend of 50% Aragonez, 30% Touriga Nacional and 20% Trincadeira aged for six months in second use French oak. It comes in at 14% alcohol. This is meant to be an easy wine, but the fruit flavors are so bold and assertive that it is hard to ignore. It is pretty delicious. There is some structure here, but this is a nod to Beaujolais, meant to be fruit-forward, approachable young and delicious."”

Jancis Robinson (16/20)
“Mid to deep cherry red. Brooding dark-red fruit, quite savoury and not as expressive as I expected but it probably needs a bit longer in bottle. Much more lively fruit on the palate and quite a grip to the tannins, plenty of juicy freshness. For the moment at least, this definitely needs food, though I think it will become more mellow with another six months in the bottle."


De streek

Alentejo, in het zuid-centrale deel van Portugal, is een verbastering van het Portugese 'além do Tejo', letterlijk: 'over de Taag'. Hoewel het gebied een derde van het landoppervlakte beslaat woont er slechts 5% van de bevolking. En slechts 5% van de regio is bebouwd met wijngaarden; je ziet er meer olijfgaarden, kurkeiken en tarwe. Grootste risico voor de wijnbouw is de hitte in juli en augustus wanneer de temperatuur oploopt tot boven de 40 graden Celsius. Men oogst daarom al vroeg in augustus om te voorkomen dat de druiven overrijp worden.

De druiven

De druiven die gebruikt worden voor de Bojador zijn Aragonez, Trincadeira en Touriga Nacional. De Aragonez, in Spanje bekend als Tempranillo, geeft wijnen met minder zuren en tannine dan elders in Spanje of Portugal. De Trincadeira, die vroeg rijpt, heeft die tannine wel en geeft de wijn ook zijn hint van eucalyptus. De Touriga Nacional is een druif met veel karakter en intense smaken en wordt gezien als Portugees antwoord op de Cabernet Sauvignon. Net als de Cabernet is deze druif erbij gebaat geblend te worden om tannines te verzachten en temperament in te tomen.

Het wijnhuis

Wijnmaker Pedro Ribeiro kocht in 2010 een klein landgoed met 60 hectare aan oude, inheemse wijnstokken. Hij renoveerde het landgoed tot een modern wijnhuis maar hij heeft zeker ook oog voor het traditionele aspect! Zo plukt hij handmatig zijn druiven, gebruikt hij alleen maar inheemse druivenrassen en wilde gisten voor zijn wijnen en hij laat zijn wijn 6 maanden op ’t vat rijpen voor extra body en complexiteit.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Marloes

UTRECHT | 11 april 2019
Verified Buyer
Superlekker en vol. Wel even laten luchten van tevoren

Chael

Nederland | 31 maart 2019
Verified Buyer
Zachte tannine. Bessen. Lekker!

Gordon

Amsterdam | 30 maart 2019
Verified Buyer
Heerlijke Portugese wijn. Krachtig, maar niet overweldigend. Een pareltje voor deze prijs.

Bair

Amsterdam | 19 maart 2019
Verified Buyer
aangenaam!

Simon

Amsterdam | 15 februari 2019
Verified Buyer
kruidig, vol maar sappig, kersen

Michelle

Haarlem | 5 augustus 2019
Verified Buyer

Abi

AMSTERDAM | 1 augustus 2019
Verified Buyer

Brechtje

Amsterdam | 18 juni 2019
Verified Buyer

mark

Rotterdam | 18 mei 2019
Verified Buyer

Marije

Utrecht | 10 mei 2019
Verified Buyer

Jan

GRONINGEN | 18 april 2019
Verified Buyer

Annet

Amsterdam | 9 april 2019
Verified Buyer

Leon

TempCiti | 6 april 2019
Verified Buyer

Jan

Haarlem | 31 maart 2019
Verified Buyer

Ramon

Schiedam | 30 maart 2019
Verified Buyer

Hannah

Amsterdam | 26 maart 2019
Verified Buyer

Simon

Amsterdam | 7 april 2019

Stef

Amsterdam | 7 april 2019

Shirley

Amsterdam | 7 april 2019

Monique

Utrecht | 31 maart 2019

Lydia

TempCiti | 31 maart 2019

Dennis

Haarlem | 31 maart 2019

Yolandi

LEIDEN | 16 maart 2019

Heleen

UTRECHT | 12 maart 2019

Danielle

Amsterdam | 16 februari 2019
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens