5plus1
Bojador Alentejo Tinto
deep
Bojador Alentejo Tinto
Portugal Alentejo Portugal
De Portugese ontdekkingsreiziger Gil Eanes was de eerste zeevaarder die Kaap Bojador wist te trotseren! Veel van zijn voorgangers leden schipbreuk en er gingen geruchten dat er zeemonsters actief waren. Dat Portugezen onbevreesd zijn mag dus zeker gezegd worden! Hun wijnen zijn uit hetzelfde hout gesneden. Deze avontuurlijke blend van inheemse druiven heeft namelijk ook veel lef, kracht en body. Dus open snel zo’n fles en ga zelf op ontdekkingsreis…
8,79

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Aragonez, Touriga Nacional, Trincadeira
Jaar 2017
Herkomst Alentejo, Portugal
Smaakt naar bessen, zachte tannine
Lekker bij stoofpot
Wijnmaker Pedro Ribeiro
Oogst per HA 60 hL
Wijnstokken 60 jaar oud
Ondergrond Klei, leisteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw Biologisch

De streek

Alentejo, in het zuid-centrale deel van Portugal, is een verbastering van het Portugese 'além do Tejo', letterlijk: 'over de Taag'. Hoewel het gebied een derde van het landoppervlakte beslaat woont er slechts 5% van de bevolking. En slechts 5% van de regio is bebouwd met wijngaarden; je ziet er meer olijfgaarden, kurkeiken en tarwe. Grootste risico voor de wijnbouw is de hitte in juli en augustus wanneer de temperatuur oploopt tot boven de 40 graden Celsius. Men oogst daarom al vroeg in augustus om te voorkomen dat de druiven overrijp worden.

De druiven

De druiven die gebruikt worden voor de Bojador zijn Aragonez, Trincadeira en Touriga Nacional. De Aragonez, in Spanje bekend als Tempranillo, geeft wijnen met minder zuren en tannine dan elders in Spanje of Portugal. De Trincadeira, die vroeg rijpt, heeft die tannine wel en geeft de wijn ook zijn hint van eucalyptus. De Touriga Nacional is een druif met veel karakter en intense smaken en wordt gezien als Portugees antwoord op de Cabernet Sauvignon. Net als de Cabernet is deze druif erbij gebaat geblend te worden om tannines te verzachten en temperament in te tomen.

Het wijnhuis

Wijnmaker Pedro Ribeiro kocht in 2010 een klein landgoed met 60 hectare aan oude, inheemse wijnstokken. Hij renoveerde het landgoed tot een modern wijnhuis maar hij heeft zeker ook oog voor het traditionele aspect! Zo plukt hij handmatig zijn druiven, gebruikt hij alleen maar inheemse druivenrassen en wilde gisten voor zijn wijnen en hij laat zijn wijn 6 maanden op ’t vat rijpen voor extra body en complexiteit.

Reviews van anderen

Yolandi

LEIDEN | 16 maart 2019

Heleen

UTRECHT | 12 maart 2019

Danielle

Amsterdam | 16 februari 2019

Simon

Amsterdam | 15 februari 2019
kruidig, vol maar sappig, kersen

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens