• Deep
  • 9
  • Bio

Catherine Le Goeuil Côtes Du Rhone

Côtes du rhone, Frankrijk
Carignan, Grenache, Syrah
Wijnmaakster Catherine werd ziek van haar eigen bestrijdingsmiddelen. Ze begon daarom 25 jaar geleden met de biodynamische wijnbouw en nu voelt ze zich lekkerder dan ooit! Die energie en kracht proef je terug in haar wijnen.

€ 13,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: DE745X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Zonder enige ervaring besloot ik van mijn passie mijn werk te maken. In 1993 kocht ik 6 hectare wijngaarden en mijn eerste oogst mislukte volledig. Ik schakelde de hulp in van mijn buren. Dit waren de grote wijnbedrijven die al decennialang verzekerd waren van een goede oogst en zij adviseerden mij om pesticiden en herbiciden te gebruiken. Ik merkte al snel dat mijn gezondheid achter uit ging. Ik besloot gelijk te stoppen met sproeien en mij te verdiepen in biologische wijn. Mijn besluit om te investeren in organische alternatieven werd beloond. Mijn opbrengst per hectare was misschien wel minder, maar de kwaliteit van mijn wijn ging met sprongen vooruit, net als mijn gezondheid en energie.”

Catherine le goeuil

9-
Beoordeeld met een 9- / 10 door De Grote Hamersma
"Pionier aan de Rhônerivier. Hoofdstuk 1 van dit verhaal: Catherine Le Goeuil komt oorspronkelijk uit Congo. Eerlijk is eerlijk: daar ken ik er niet veel van. Eigenlijk maar een: Catherine Le Goeuil. Ging wijn maken en kwam er toen achter dat zij ziek werd van haar eigen maaksel, doodziek zelfs Niet omdat haar rood zo vies was of omdat ze er te veel van dronk: het kwam van de chemische bestrijdingsmiddelen die ze gebruikte. Enfin, je begrijpt het al: Catherine Le Goeuil kan inmiddels een schoon grond verklaring overleggen. Herbiciden, pesticiden en sulfiet zijn verbannen. Zelf is ze fitter dan ooit en spreidt ze een ongebreidelde energie tentoon. Die gebruikt ze om puur natuur Rhône te maken. Ruikt aangenaam stallig, de gierput op een kiertje, de aarde van het erf soezerig en warm, het rode fruit rijp en schooierend, de tannines loom geeuwend, maar de afdronk vol pit en peperigheid." (2019 vintage)
Productinformatie
Wijnmaker Catherine Le Goeuil
Wijnhuis Catherine Le Goeuil
Druif carignan, grenache, syrah
Jaar 2020
Herkomst Côtes du Rhone, Frankrijk
Oogst per HA 30 hl/ha
Wijnstokken 35 jaar oud
Ondergrond graniet, zandsteen
   
Wijnbouw biologisch gecertificeerd
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar bramen, laurier, zachte tannine
Lekker bij lamsvlees, rundvlees, wild
Côtes du rhone, Frankrijk
Deze wijn komt uit Cairanne. Dit is één van de zeventien dorpen met de appellatie Côte du Rhône Village, - maar de onbetwiste ster van het stel. Het dorp ligt op een heuvel op de linkeroever van het zuidelijke deel van de Rhônevallei, net ten noordoosten van Orange. Hier zijn veel druivenrassen toegestaan, maar de grenache is hier het belangrijkst. 65% van de wijn bestaat uit dit druivenras. De rest is syrah (25%) en carignan (10%). De druiven groeien op een ondergrond van zand met schelpen, klei en kalksteen. De wijnstokken zijn 50 jaar of ouder en de opbrengst per hectare is laag (36 hl/ha). Er wordt handmatig geoogst en voor de fermentatie worden alleen natuurlijke gisten gebruikt. De wijn wordt niet gefilterd of geklaard.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3.98 50
Susan
22-09-2022
Verified buyer
Image 5

Topper deze wijn heeft alles en is er één om van te genieten

Jan
Haarlem | 25-08-2020
Verified buyer
Image 5

***(*)

Simon
Amsterdam | 11-01-2020
Verified buyer
Image 5

Erg natuurwijn helaas

G.
WORKUM | 13-03-2022
Verified buyer
Image 5

--

Jelle
Haarlem | 08-02-2022
Verified buyer
Image 5

--

Menno
AMSTERDAM | 18-01-2022
Verified buyer
Image 5

--

Olga
Amsterdam | 29-12-2021
Verified buyer
Image 5

--

Huisarts
AMSTERDAM | 02-09-2021
Verified buyer
Image 5

-

Catherina
Amsterdam | 13-08-2021
Verified buyer
Image 5

-

Frank
Utrecht | 07-07-2021
Verified buyer
Image 5

-

3.98/5 50 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens