Celler del Roure Vermell
blush
Celler del Roure Vermell
Spanje Valencia Spanje
Amfora-gerijpte wijn. Gimmick? Zeker niet. Bij 't unieke Celler del Roure komt uit antieke ondergrondse kleivaten, tinajas, de meest 'verse' fruitige wijn tevoorschijn. Vader en zoon Paco & Pablo laten steeds meer bijna uitgestorven Valenciaanse druivensoorten zoals Mandó en Verdil een paar maanden in deze ondergrondse amfora's rijpen. De Vermell is daar één van: met de hand geoogste, superrijpe blend van Garnacha, Monastrell en lokale Mandó druiven. Veelzijdige, elegante Mediterraanse wijn die moeiteloos bij de meest uiteenlopende gerechten past.
2.9

163 ratings

9,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

 91 punten - Robert Parker
"he amphorae-aged red 2016 Vermell is a Garnacha Tintorera-based blend 30% Monastrell fermented in stainless steel with indigenous yeasts and aged in amphorae for six months. It has a characterful, primary and a little wild nose, very young, showing some Mediterranean herbs that grew as the wine sat in the glass. It feels like the Tintorera is a nice base for this blend, especially as it's handled here, with lower yields; therefore, they harvest it earlier and make a very soft vinification—almost a white vinification without skins resulting in a sharper and more vertical wine and then with the kick added by the Monastrell. The palate is very balanced and with very fine tannins. It ends clean and very tasty. This is a delicious young Mediterranean red. 90,000 bottles produced. It was bottled in September 2017".

Producteigenschappen

Druif Garnacha Tintorera, Mandó, Monastrell
Jaar 2016
Herkomst Valencia, Spanje
Smaakt naar rode bessen, sappig en licht kruidig, zijdezacht
Lekker bij mediterrane keuken, olijven, paté
Wijnmaker Pablo Calatayud
Oogst per HA 25 hL
Wijnstokken 25 jaar oud
Ondergrond Zand
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw Biologisch

 91 punten - Robert Parker
"he amphorae-aged red 2016 Vermell is a Garnacha Tintorera-based blend 30% Monastrell fermented in stainless steel with indigenous yeasts and aged in amphorae for six months. It has a characterful, primary and a little wild nose, very young, showing some Mediterranean herbs that grew as the wine sat in the glass. It feels like the Tintorera is a nice base for this blend, especially as it's handled here, with lower yields; therefore, they harvest it earlier and make a very soft vinification—almost a white vinification without skins resulting in a sharper and more vertical wine and then with the kick added by the Monastrell. The palate is very balanced and with very fine tannins. It ends clean and very tasty. This is a delicious young Mediterranean red. 90,000 bottles produced. It was bottled in September 2017".

De streek

De Denominación de Origen Valencia bestaat sinds 1957, is 18000 hectare groot en omvat de hele Mediterraanse kustlijn ten zuiden van Barcelona. Traditioneel staat het gebied rond Valencia bekend om zijn sinaasappel- & rijstteelt.
De bodem bestaat hier uit een mix van kalk, zand en kleiVanaf de zwoele stranden loopt het terrein geleidelijk omhoog en krijgt het klimaat ook meer continentale trekjes: steeds hetere dagen en zomers, met steeds koelere nachten en winters. Celler del Roure ligt bij het dorp Moixent, in het subgebiedje Clariano. Hier wordt witte wijn gemaakt van o.a. Moscatel, Pedro Ximénez & Verdil druiven, en rood van lokale Monastrell, Bobal, Mandó en Garnacha Tintorera.

de druiven

De druiven

Vermell is een blend van Garnacha, Monastrell en Mandó druiven. Garnacha en Monastrell zijn vaste gasten in Valencia, maar Mandó is hier vrij bijzonder. De Mandó is een compact blauw druifje met een medium zuurgraad en sappig fruit. De combinatie van bodemsamenstelling, koele nachten en hoge ligging van de wijngaarden brengt hier sowieso extra veel pit en frisheid in de druiven. 4 maanden rijping op antieke kleien amfora's geven de wijn een speciale souplesse en brengen het fruit nóg meer op de voorgrond.

Het wijnhuis

Vanuit zijn meubelmakerij startte Paco Calatayud in 1996 Celler del Roure met 20 hectare wijngaarden bij 't dorp Moixent. Inmiddels is dit uitgebreid met 40 hectare in de nabije Les Alcusses vallei. Op die plek hebben zij een gloedjenieuwe state-of-the-art wijnmakerij gebouwd. De meeste wijngaarden liggen gemiddeld op zo'n 600m hoogte, hun oudste wijnstokken zijn 20 jaar oud. Bijzonder aan Celler del Roure is de antieke wijnmakerij die uit de onderliggende rotsbodem is gegraven: hier vind je rijen en rijen met oude ingegraven kleien amfora's met stenen deksels. Archeologisch onderzoek is er nog in volle gang, maar Paco & Pablo hebben inmiddels een groot deel van de amfora's hersteld en maken unieke 'clay-aged' wijn van natuurlijke vergisting. De exacte leeftijd van de celler staat niet vast; mede omdat de Via Augusta, de Romeinse weg van Spanje naar Rome, door Les Alcusses, loopt neemt men aan dat de kelder zeker 2000 jaar oud is.

Reviews van anderen

Rogier

Amsterdam | 27 oktober 2018

Aldo

DIDAM | 12 oktober 2018

Sabita

Utrecht | 9 oktober 2018
Soepel, toch ook beetje tannine

Vincent

Nederland | 6 oktober 2018

Mylene

Nederland | 30 september 2018

Tim

Heemstede | 30 september 2018

Edlef

Nederland | 30 september 2018

Kris

Bennebroek | 30 september 2018
Sterke laurierlucht. Erg lekker. Stevig, doch toegankelijk. Ideaal voor bij hertenbiefstuk. Yummie

Pia

Amsterdam | 30 september 2018

Paul

Utrecht | 30 september 2018

Stefanie

Hoofddorp | 30 september 2018
Te droog

Helier

Nederland | 30 september 2018

Sjors

Nederland | 30 september 2018
Nee vond ik niks. Veel te droog voor mij

Jim

Nederland | 30 september 2018
Wel oke

Wouter

Nederland | 30 september 2018
Neus en smaak komen niet overeen. Vrij droog in de mond.

Judith

Nederland | 30 september 2018

Kees

Utrecht | 30 september 2018

Priscilla

Utrecht | 30 september 2018
zuur gevolgd door zacht

Lisa

Nederland | 30 september 2018

Petra

Nederland | 30 september 2018

Lisa

Nederland | 30 september 2018

Ilona

Nederland | 30 september 2018

Nadine

Nederland | 30 september 2018

Esther

Nederland | 30 september 2018
Lekker, vooral voor bij het eten lijkt me.

Piet

Nederland | 30 september 2018

Niek

Nederland | 30 september 2018
Lekker en smaakvol

Roos

Nederland | 30 september 2018
Valencia

Ian

Nederland | 30 september 2018

Angeles

Nederland | 30 september 2018

Liesbeth

Heemstede | 30 september 2018

Eva

Nederland | 30 september 2018

Marloes

Nederland | 30 september 2018

Job

Nederland | 30 september 2018

Per

Nederland | 23 september 2018
Not convinced

Michael

Haarlem | 23 september 2018

Gail

Nederland | 16 september 2018

Lisette

AMSTERDAM | 16 september 2018

Kai

Nederland | 16 september 2018

Bas

Amsterdam | 16 september 2018

Monique

Nederland | 16 september 2018

Mike

Amsterdam | 16 september 2018

Jaideep

Amsterdam | 16 september 2018
more tannins, dry mouth without benefit of minerality

Ineke

Nederland | 16 september 2018

Chael

Nederland | 16 september 2018
Beetje wrang, niet geweldig

lowie

Nederland | 9 september 2018

Martijn

Amsterdam | 9 september 2018

Anouk

Amsterdam | 31 augustus 2018
Top met Thai green curry!

Pepijn

TempCiti | 26 augustus 2018

rutterdant

Nederland | 23 augustus 2018

Arent-Jan

Utrecht | 17 juli 2018

Gerard

Amsterdam | 14 juli 2018

Cyriel

EINDHOVEN | 30 juni 2018

Hans

Rotterdam | 31 mei 2018

Vivianne

Amsterdam | 18 april 2018

rutterdant

Nederland | 15 april 2018

rutterdant

Nederland | 15 april 2018

Ton

Utrecht | 8 april 2018

Lub

URK | 25 februari 2018

Luuk

Heemstede | 12 februari 2018

Theo

Nederland | 8 februari 2018

Rutger

Amsterdam | 28 januari 2018

evan

Amsterdam | 14 januari 2018

C

Amsterdam | 12 januari 2018

Hans

Amsterdam | 29 december 2017
koel, droog, makkelijk maar niet simpel. Je proeft de stenen kruiken

Luc

Utrecht | 27 december 2017

Tim

AMSTERDAM | 14 december 2017

Lisanne

Amsterdam | 6 december 2017

Huub

Amsterdam | 6 december 2017

Marloes

UTRECHT | 30 november 2017
In de winter nog lekkerder dan in de zomer

Butet

Nederland | 23 november 2017

Edwin

Nederland | 23 november 2017

Laura

Nederland | 23 november 2017

Mandy

Nederland | 23 november 2017

Robert

Nederland | 23 november 2017

Aran

Amsterdam | 23 november 2017

Aran

Amsterdam | 23 november 2017

Anas

'S-GRAVENHAGE | 16 november 2017

Linda

Amsterdam | 12 november 2017

Jeanette

Nederland | 9 november 2017

Vangy

Nederland | 9 november 2017

Ferry

Nederland | 9 november 2017

Thomas

Nederland | 9 november 2017
Niet lekker droog

Peter

Nederland | 9 november 2017

Michelle

Nederland | 9 november 2017

Margreet

Amsterdam | 9 november 2017

Karen

Baarn | 9 november 2017

Valerio

Nederland | 9 november 2017

Linda

Amsterdam | 9 november 2017

Linda

Amsterdam | 9 november 2017

Else

Nederland | 9 november 2017

Wouter

Nederland | 9 november 2017

Leon

AMSTERDAM | 9 november 2017

Jenny

Nederland | 9 november 2017

Deborah

Nederland | 9 november 2017

Armina

Nederland | 9 november 2017

Nienke

Nederland | 9 november 2017

Pascal

Nederland | 9 november 2017

Michelle

Amsterdam | 9 november 2017

Naomi

Nederland | 9 november 2017

Ischa

Nederland | 9 november 2017

Jochem

Amsterdam | 29 oktober 2017
Fris met donkerrood fruit en aards/mossig, een soort combi tussen chinon en (cru vd) beaujolais. Heerlijke wijn, hadden m licht gekoeld bij gebraden kip

marieke

Rotterdam | 24 oktober 2017

Sabine

Den Haag | 11 oktober 2017

Eva

Amsterdam | 8 oktober 2017

Hein

Amsterdam | 8 oktober 2017

Danielle

Overveen | 8 oktober 2017

Floris

Nederland | 8 oktober 2017

Siert

Amsterdam | 8 oktober 2017

Michael

Nederland | 8 oktober 2017

Mirella

Amsterdam | 8 oktober 2017
Niet lekker, smaakt naar pijp. Lelijk etiket (Hema)

Anne

Amsterdam | 8 oktober 2017

James

Amsterdam | 8 oktober 2017

Boudewijn

Nederland | 8 oktober 2017
Toegankelijk, klein zoetje.

Pabe

Nederland | 8 oktober 2017

Rob

Nederland | 8 oktober 2017

Rob

Nederland | 8 oktober 2017

Rob

Nederland | 8 oktober 2017

Leonique

Haarlem | 8 oktober 2017
2,5

Marjolein

Nederland | 8 oktober 2017

Marjolein

Nederland | 8 oktober 2017

Marjolein

Nederland | 8 oktober 2017

Dennis

'S-GRAVENHAGE | 8 oktober 2017

Monika

Amsterdam | 8 oktober 2017

Anouk

Nederland | 8 oktober 2017

Melike

Amsterdam | 8 oktober 2017

Niels

Aerdenhout | 8 oktober 2017

Sterre

SOESTERBERG | 8 oktober 2017

Robert

Amsterdam | 8 oktober 2017

Alex

Amsterdam | 24 september 2017

Sarah

Heemstede | 24 september 2017

Jory

Utrecht | 24 september 2017
Trekt te droog weg

Coosje

Amsterdam | 24 september 2017
Lekker, 14,5% - rijp, bijna port achtig. Kruidig. Bij gevogelte,

Fleur

Amsterdam | 24 september 2017

Jasper

Nederland | 24 september 2017

Jan-Peter

Amsterdam | 17 september 2017

Wilko

Nederland | 17 september 2017

Stewart

Nederland | 17 september 2017

Maaike

Nederland | 17 september 2017

Luuk

Nederland | 17 september 2017

J.J.

Moerkapelle | 13 september 2017

Thomas

Amsterdam | 2 september 2017

marius

Nederland | 19 juli 2017

Rozemarijn

Nederland | 4 juli 2017

Marijke

Nederland | 2 juli 2017

Marijke

Nederland | 2 juli 2017

Maarten

Amsterdam | 2 juli 2017

Bram

Nederland | 2 juli 2017

Chris

Nederland | 2 juli 2017
Complexe neus eerst stal daarna zacht. Smaak droog en lekker

Judith

Amsterdam | 2 juli 2017

Denise

Nederland | 2 juli 2017

Frank

Nederland | 2 juli 2017
Licht. Wel redelijk volle smaak voor licht wijntje

Deirdre

Amsterdam | 2 juli 2017

Danielle

Amsterdam | 22 juni 2017

Thomas

Nederland | 16 juni 2017
Heerlijk gekoeld bij de bbq!

Tom

Amsterdam | 7 juni 2017

amorlankris

Nederland | 5 juni 2017

Robert Klein

NAARDEN | 22 mei 2017
 

Joachim

Nederland | 25 april 2017
Heel subtiel, maar vooral erg lekker

Tobias

Nederland | 25 april 2017
Bijzonder, niet te zwaar en lekker doordrinken maar

Roelof

Nederland | 24 april 2017
Lekker licht, maar niet licht van smaak. Heerlijk kruidig met veel rood fruit. Verrassend!

Betty

Nederland | 23 april 2017
Zelfde mooie verhaal als zijn witte broertje, maar dit keer gecombineerd met vers gemaakte steak tartaar en dat smaakte naar meer!

Anneke

Amsterdam | 20 maart 2016
Lekker wijntje. Gedronken bij varkensschouder dIe ik ingewreven had met mosterd en gerookte piment en daarna vier uur langzaam in de oven had laten garen. Een top combinatie!

Theo

Den Haag | 13 maart 2016
Echt een lekkere, gemakkelijk te drinken wijntje, maar toch met een aangename eigen smaak.
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens