5plus1
Chateau de la Selve Audacieuse Rosé
rosy
Chateau de la Selve Audacieuse Rosé
Frankrijk Coteaux de L'Ardeche Frankrijk
Deze rosé krijgt zijn “joie de vivre” uit onverwachte hoek. Wijnmaker Benoît Chazallon heeft er namelijk voor gekozen om eikenhouten vaten uit Bordeaux te halen om zijn rosé op te rijpen. En dat zijn zeker niet de minste vaten, namelijk die van het beroemde Chateau d’Yquem! Niet alleen geeft dit hout de extra bezieling aan de beroemdste Sauternes, nu ook aan deze zachte biologische rosé uit de Ardeche. Klassieke traditie versus hedendaagse ideeën, Benoît heeft het wel begrepen.
3.45

56 ratings

16,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Weetje

Wat echt genoemd moet worden is de afkomst van de vaten waarop deze rosé rijpt. Deze zijn van Château d'Yquem, Grand Premier Cru Classé, de "hors categorie" van Sauternes.

Producteigenschappen

Druif Cinsault, Grenache, Syrah
Jaar 2016
Herkomst Coteaux de L'Ardeche, Frankrijk
Smaakt naar viooltjes
Lekker bij coquilles, gegrilde garnalen
Wijnmaker
Oogst per HA
Wijnstokken
Ondergrond
Alcoholpercentage
Wijnbouw

Weetje

Wat echt genoemd moet worden is de afkomst van de vaten waarop deze rosé rijpt. Deze zijn van Château d'Yquem, Grand Premier Cru Classé, de "hors categorie" van Sauternes.

De streek

De Coteaux de L'Ardeche behoort tot het zuidelijke Rhônegebied. In Frankrijk noemt men dat deel Meridional terwijl het noorden wordt aangeduid met de term Septentrional. Het klimaat is is mediterraan met droge zomers en soms zware mistral stormen. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en klei. Toch zijn er binnen dit gebied grote verschillen in microklimaat en dat zie je terug in de uiteenlopende wijnen die hier worden gemaakt. Er zijn ook maar liefst 21 verschillende druivenrassen toegestaan.

De druiven

Drie van de 21 toegestane soorten worden in deze rosé gebruikt. Dat zijn Syrah, Grenache en Cinsault. De druiven voor deze wijn ondergaan een strenge selectie. Ze komen niet alleen van de beste wijngaarden maar worden daar handmatig geplukt en geselecteerd. De wijnbouw is organisch én biodynamisch en de wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. Kracht en finesse krijgt L'audacieuse door de geringe opbrengst per hectare en het 6 maanden rijpen van de wijn op de droesem (sur lie). De wijn wordt niet gefilterd en het grootste deel (70%) rijpt op eiken vaten uit Bordeaux.

Het wijnhuis

Benoît Chazallon, oprichter van Château de la Selve, was voorbestemd wijnmaker te worden. Zijn voorouders dragen de naam Delas, beroemde wijnbouwers uit de Rhône vallei. In dat gebied brengt Benoît een groot deel van zijn jeugd door, werkend in de kelders en wijngaarden. Na de middelbare school gaat hij wijnbouwkunde in Beaune studeren. Hij kiest voor de Bourgogne omdat "terroir" daar praktisch is uitgevonden en het meest ontwikkeld. In 2002 komt zijn droom uit en gaat hij wijn maken in de Ardeche. Bij het kiezen van de wijngaarden speelt terroir een grote rol alsook het milieu. Vanaf de start wordt er op het domein biodynamisch gewerkt en sinds 2008 dragen ze het Ecocert keurmerk.

Reviews van anderen

Max

Nederland | 2 november 2018

Sijmen

Amsterdam | 12 augustus 2018
lekker maar voor die prijs haal ik betere rose

Joep

Nederland | 8 juli 2018

Kristel

Nederland | 3 mei 2018

Shaiel

Nederland | 3 mei 2018

John

Den Haag | 3 mei 2018

Ali

Den Haag | 3 mei 2018

Michelle

Nederland | 3 mei 2018

Roan

Nederland | 3 mei 2018

Sasja

Nederland | 3 mei 2018

Suus

Nederland | 3 mei 2018

Eric

Nederland | 3 mei 2018

Marlies

Nederland | 3 mei 2018

Maarten

Nederland | 3 mei 2018

Philip

Nederland | 3 mei 2018

Tom

'S-GRAVENHAGE | 3 mei 2018
Boterig, niet zo veel smaak

Vito

Nederland | 3 mei 2018
Mwah

Tjeerd

Nederland | 3 mei 2018

Thomas

Nederland | 3 mei 2018

Bianca

Nederland | 3 mei 2018
lekker

Bianca

Nederland | 3 mei 2018
lekker

Ais

Nederland | 3 mei 2018

Sophie

Amsterdam | 13 april 2018

Alexandra

Nederland | 12 april 2018

Floor

Amsterdam | 12 april 2018

Rick

LELYSTAD | 12 april 2018

Lexane

Nederland | 12 april 2018

Oscar

Nederland | 12 april 2018

Merel

Nederland | 12 april 2018

Diana

Amsterdam | 12 april 2018

Sascha

Nederland | 12 april 2018

Rinke

Nederland | 12 april 2018

Maria

AMSTERDAM | 12 april 2018

Q

Nederland | 12 april 2018
Dit moet zomer zijn. Of ten minste lente

Jesper

Nederland | 12 april 2018

Linda

Amsterdam | 12 april 2018

Julia

Nederland | 12 april 2018

Dylan

Nederland | 12 april 2018

Amber

Nederland | 12 april 2018

Simon

Nederland | 12 april 2018

Jasper

Nederland | 12 april 2018

Josephine

Nederland | 12 april 2018
Zuur, smakeloos, smaakt als sauvignon

Marion

Nederland | 12 april 2018
Geen smaak!!!

Jolien

Nederland | 12 april 2018

Lisa

AMSTERDAM | 12 april 2018

Amber

Nederland | 12 april 2018

Annemieke

Amsterdam | 12 april 2018

Arthur

Nederland | 12 april 2018

Michelle

Nederland | 12 april 2018

Gerben

Amsterdam | 6 februari 2018

Rutger

Amsterdam | 19 augustus 2017

Stijn

Haarlem | 10 augustus 2017

Rutger

Nederland | 18 juli 2017

Theo

Nederland | 18 juli 2017

Thomas

Nederland | 16 juni 2017
erg bijzonder, van tijd tot tijd proef ik er ook wat licht ziltigs doorheen. Heerlijk

Jan Willem

Utrecht | 7 juni 2017
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens