Château de Vaux Les Clos
Premium Wijnen
Château de Vaux Les Clos
Frankrijk Moselle Frankrijk
Als ‘flying winemaker’ trok Norbert Molozay de wereld over, om in elke uithoek zoveel mogelijk wijnkennis te vergaren. Zijn specialiteit is de Pinot Noirdruif, die in deze geweldige Franse Mosellewijn de hoofdrol speelt. De Pinot Noir is een lastige druif en wordt namelijk alleen écht goed als de druiven alle aandacht van de wijnmaker krijgen. Dit is zijn biodynamische paradepaard, die maar liefst 16 maanden op nieuwe Frans eiken rijpt en zonder te klaren en filtratie de fles op gaat. Alleen zo krijg je een Pinot Noir in optima forma!
27,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Pinot Noir
Jaar 2018
Herkomst Moselle, Frankrijk
Smaakt naar bramen, kersen, zoethout
Lekker bij haas, truffel
Wijnmaker Norbert Molozay
Oogst per HA 30 hl/ha
Wijnstokken 30 jaar
Ondergrond Klei, kalk
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw Bio dynamisch

De streek

La Moselle is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk en heeft dezelfde naam als de rivier die we in Nederland kennen als Moezel. Na de druifluis en maar liefst drie allesvernietigende oorlogen was er van de streek weinig van over. Inmiddels zorgen kwalitatieve huizen zoals Château de Vaux ervoor dat het gebied langzaam weer op de radar komt van wijn drinkend Nederland. Dit is meer dan terecht gezien het ideale microklimaat van het gebied. Verscholen tussen de bossen net ten noorden van de Vogezen liggen de wijngaarden op hellingen gericht op het zuiden en zuidoosten. Hierdoor is het niet alleen het droogste gebied van de regio, maar krijgen de wijnranken ook de meeste zonuren.

De druiven

De Pinot Noir is een druif met een gigantische potentie, het is dan ook niet voor niks dat de duurste wijn ter wereld gemaakt wordt van deze druif. Echter is deze druif ook extreem lastig en bezorgt hij menig wijnboer kopzorgen. Zo is Pinot Noir gevoelig voor ziektes en schimmels. Daarnaast heeft de druif een voorkeur voor koele gebieden, hierdoor is het weleens een uitdaging om de druiven helemaal rijp te krijgen. Gelukkig zijn ze bij Château de Vaux erin geslaagd om het beste uit de druif te halen en een fantastische wijn te maken. Ze plukken namelijk de druiven op hun optimale fenolische rijpheid en persen de druiven heel voorzichtig. Ze laten de wijn 16 maanden rijpen in nieuwe vaten van Frans eiken en om de wijn zijn persoonlijkheid te laten behouden, wordt deze wijn gebotteld zonder te klaren en te filteren.

Het wijnhuis

Norbert Molozay over de hele wereld gewerkt. In Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika - maar ook in de Franse wijnregio's Bourgogne, Elzas en Languedoc en heeft daar een schat aan ervaring opgedaan. Marie-Geneviève Molozay is vijfde generatie van prominente wijnhandelaren uit Metz. Ze heeft oenologie gestudeerd in Dijon. Toen ze samen Château de Vaux in 1999 ontdekte was het liefde op het eerste gezicht. Ze zagen ook het uitzonderlijke potentieel van de ideaal gelegen wijngaarden. Met hun gecombineerde ervaring werden nieuwe technieken geïntroduceerd en wijnbouwmethodes verbeterd. De kelders werden verbouwd, gemoderniseerd en ze begonnen met het biodynamisch verbouwen van alle wijngaarden met respect voor de natuur en de biodiversiteit. Dit heeft de wijnen van het kasteel een nieuwe ziel gegeven.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Jonathan

AMSTERDAM | 31 mei 2020
Verified Buyer

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens