5plus1
Domaine de Bonserine Condrieu
cellar
Domaine de Bonserine Condrieu
Frankrijk Rhône Frankrijk
Terwijl viognier inmiddels door de wereld is geaccepteerd als troeteldruif, blijft er voor kenners maar één enige echte viognier: Condrieu. De wijn wordt gemaakt rond slechts een paar kleine dorpjes in de noordelijke Rhone en behoort tot de meest zeldzame witte wijnen ter wereld. Het vloeibare goud staat bekend om het subtiele tropische fruit en minerale karakter. Een waarschuwing is echter op zijn plaats: als je eenmaal de ware hebt geproefd, neem je wellicht niet langer genoegen met minder. Bewaaradvies: 2017 - 2022
4.35

9 ratings

39,99

nog 9 op voorraad

nog 9 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

93/100 punten - Robert Parker - 2016 Vintage

"The 2016 Condrieu showed well in my blind tasting. It boasts textbook aromas of crushed stone and flowers, underscored by hints of peach, honey and pear. This medium to full-bodied wine is plump and round in the mouth, ending on subtle notes of gingery spice that linger on the finish."

Producteigenschappen

Druif Viognier
Jaar 2016
Herkomst Rhône, Frankrijk
Smaakt naar exotisch fruit, lychee, witte bloemen
Lekker bij kreeft, oosters eten, schaaldieren
Wijnmaker Ludovic Richard
Oogst per HA 30 hL
Wijnstokken 30 jaar
Ondergrond Graniet
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw Duurzaam

93/100 punten - Robert Parker - 2016 Vintage

"The 2016 Condrieu showed well in my blind tasting. It boasts textbook aromas of crushed stone and flowers, underscored by hints of peach, honey and pear. This medium to full-bodied wine is plump and round in the mouth, ending on subtle notes of gingery spice that linger on the finish."

De streek

Condrieu is en streek die we terugvinden in de noordelijke Rhone. Hoewel de Rhone bekend staat om zijn majestueuze rode wijnen vormen de witte wijnen uit dit gebied een welkome uitzondering.  Voor de jaren tachtig was deze Franse streek echter verre van bekend bij het wijnminnende publiek. De Fransen zelf wisten echter wel beter en hier werd Condrieu samen met witte bourgogne als de keizer van de witte wijn gezien. Deze imperator is echter behoorlijk gevoelig voor een wisselend klimaat en moest in de wijngaard wel vertroeteld worden wilde hij blijven heersen. De wijnboeren uit Conndrieu hebben deze les echter ter harte genomen waardoor de rest van de wereld nu met grote jaloezie naar de streek kijkt. Volgens ons overigens geheel terecht; Juist de kleine opbrengsten zorgen met de hulp van de karakteristieke granieten ondergrond voor een fantastische concentratie in de wijnen van Condrieu.

De druiven

Viognier was dertig jaar geleden nog een zeldzaamheid en kwam alleen in de noordelijke Rhône vallei voor. In totaal waren er slechts dertig hectare aangeplant in Condrieu met daarbinnen het minuscule Château Grillet en Côte Rôtie, als verzachter van de rode wijn. Van hieruit begon de zegetocht van de inmiddels modieuze Viognier, eerst via de zuidelijke Rhône en Languedoc, daarna naar vrijwel alle wijnproducerende landen. Die populariteit heeft te maken met de kwaliteiten van de druif. Viognier geeft wijnen met een weelderig en exotisch karakter en relatief weinig zuren. Ze combineren makkelijk met tal van gerechten maar blinken uit bij luxe schaal- en schelpdieren als krab, kreeft en coquilles.

Het wijnhuis

Domaine Bonserine is tegenwoordig in handen van Rhone-legende Marcel Guigal. Deze man heeft er eigenhandig voor gezorgd dat wijnen als Condrieu en Cote Rotie tot de top van de wijnwereld behoren. Bij bemachtiging van dit nieuwe chateau voerde Guigal gelijk een aantal stevige veranderingen door met als doel optimale kwaliteit te bereiken. De wijnranken worden tegenwoordig zo natuurlijk mogelijk behandeld zonder gebruik van pesticiden en chemicaliën. Daarnaast is er een hypermoderne ‘cellar’ gebouwd met prachtige nieuwe vaten en een geraffineerde temperatuurregeling. De druiven voor deze Condrieu zijn met de hand geoogst op de steile hellingen van het gebied. De wijn wordt een jaar lang gerijpt op houten vaten waarbij de gistcellen regelmatig door de wijn worden geroerd voor extra concentratie.

Reviews van anderen

Jeroen

Utrecht | 27 april 2018

Karen

Nederland | 30 november 2017

Huub

Amsterdam | 29 november 2017

Bas

Nederland | 29 november 2017

Theo

Nederland | 21 november 2017

Sonja

Amsterdam | 18 november 2017

Maurice

Delft | 10 juni 2017

Jurriaan Beijerinck

Amsterdam | 21 mei 2017
 

frans

AMSTERDAM | 11 mei 2017
oei oei oei, dit is pas lekker. als je van hele intense wijn houdt, die ook heel romig is. kost wat, maar dan heb je ook wat.
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens