• Blush
  • 85

El Bohemio Pinot Noir.

Itatavallei, Chili
Pinot noir
De Chileense Itatavallei is beroemd vanwege het unieke microklimaat. De temperaturen komen namelijk nooit boven de 24 graden. Dat zijn de perfecte omstandigheden voor zo'n koele kikker als de pinot noir!

€ 7,26

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: BL205X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ik begon rond mijn twintigste een groot passie voor wijn te ontwikkelen. Al snel wilde ik meer dan alleen genieten van een glas wijn, ik wilde het product vanuit de basis leren kennen. Ik ben na vele jaren en cursussen begonnen met mijn Master Degree Viticultuur en Oenologie aan de universiteit van Madrid. Uiteindelijk ben ik mijn eigen wijngaard in Chili begonnen, omdat de wijnbouw daar enorm gunstig is. Er is een gezond en droog klimaat. Ideaal, want vanuit deze goede condities wil ik blijven experimenteren en elk jaar weer het beste product neerzetten.”

Pablo sofia

8
8/10 punten - Harold Hamersma - De Grote Hamersma 2019
"Als u dacht dat wij het zwaar hadden in Nederland, afgelopen juli met die achterlijke temperaturen van boven de 35 graden en geen airco meer te krijgen, dan moet u eens de oogstrapporten van Chili erbij pakken. 2016 is weggeregend. 2017 was niet veel beter, dankzij grote bosbranden in het zuiden, gevolgd door een hittegolf waardoor de oogst in een aantal regio’s vervroegd moest worden. Pinot noir doe je daar geen plezier mee. Die is er doorgaans al vroeg bij, dus die heeft er baat bij als het rijpingsproces wat vertraagd wordt voor het ontwikkelen van de nodige aroma’s. Het lijkt erop of deze Bohemio daar wat onder te lijden heeft gehad: rood fruit in rubber bakjes. Maar de textuur is aardig, de zuren zijn sappig. Gelukkig is de 2018-oogst voor Chili weer veelbelovend." (2017 vintage)
Productinformatie
Wijnmaker Pablo Sofia
Wijnhuis El Bohemio
Druif pinot noir
Jaar 2020
Herkomst Itatavallei, Chili
Oogst per HA 100 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond klei
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar pittig, rijp fruit, rode bessen
Lekker bij biefstuk, carpaccio
Itatavallei, Chili
De Chileense Itatavallei is een zeer oud wijngebied. Al sinds de 16e eeuw wordt hier wijn verbouwd. Waarom in Itata? In dit gebied hoef je niet te irrigeren omdat het smeltwater direct uit het Andesgebergte komt. Sinds de opkomst van de irrigatietechnieken in de 19e eeuw raakte de Itatavallei helaas uit de gratie. Gelukkig heeft deze streek de laatste jaren weer de volledige aandacht omdat er een uniek microklimaat heerst. 's Zomers komt de temperatuur nooit hoger dan 24 graden uit en ’s nachts kan het er zelf koud zijn met 10 graden celcius. De ideale omstandigheden voor een ‘cool-climate-grape’ als pinot noir, die hierdoor zijn spannende zuren weet te behouden. De pinot noir is een lastige druif om te houden, hij heeft namelijk een dunne schil en is heel gevoelig voor ziektes.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3.68 336
Beau
Leiden | 03-04-2020
Verified buyer
Image 5

prima wijntje, maar mist de echte pinot noir kenmerken. Niet meer kopen, want niet wat ik zoek bij dit soort druif. Beetje zurig in de afdronk.

Patrick
Heemstede | 20-09-2019
Verified buyer
Image 5

kan ook licht gekoeld

Marijne
TempCiti | 21-08-2019
Verified buyer
Image 5

Lichte rood, drinkt heel makkelijk weg! Mooi combi met bruscetta

Wouter
Utrecht | 29-06-2019
Verified buyer
Image 5

Lekkere, kruidige wijn. Ook lekker om half uur voor openen evenmin de koelkast te koelen. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Inna
UTRECHT | 08-06-2019
Verified buyer
Image 5

Very decent red wine for this price range

Steffie
Amsterdam | 24-03-2019
Verified buyer
Image 5

Lekker, mag best fris

Linda
Amsterdam | 12-11-2018
Verified buyer
Image 5

Redelijke lichte rode wijn. Naar mijn mening te zwak van smaak.

Lies
Amsterdam | 07-06-2018
Verified buyer
Image 5

Gekoeld drinken

Mariette
AMSTERDAM | 30-12-2017
Verified buyer
Image 5

Lekker licht en smaakvol

els
amsterdam | 30-08-2015
Verified buyer
Image 5

Lekker onverwacht . Zowel licht gekoeld bij salade als op kamertperatuur bij varkensvlees

3.68/5 336 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens