El Granjero Bobal Rosado
rosy
El Granjero Bobal Rosado
Spanje Tierra de Castilla Spanje
Als biologische wijnmaker in het hete Noord-Westen van Spanje is het prima vertoeven. Wijnboer Vincente Ramos kan namelijk dagelijks uitgebreid van zijn welverdiende siësta genieten. Hij hoeft namelijk niet elke dag zijn wijngaarden in om bestrijdingsmiddelen te sproeien. Hij laat de natuur helemaal haar gang gaan. Door onkruid moeten zijn wijnranken alleen nog maar harder werken om voedingstoffen uit de grond te halen, met als resultaat lagere opbrengsten en geconcentreerde druiven. En ongedierte en schimmels? Die krijgen op de hete Spaanse hoogvlakte sowieso niet veel voeten aan de grond. Zo zou iedereen het tot zijn pensioen prima uithouden…
5,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Bobal
Jaar 2018
Herkomst Tierra de Castilla, Spanje
Smaakt naar bosaardbeien, kruiden
Lekker bij lichte salade, middag in het park
Wijnmaker Vicente Ramos
Oogst per HA 50 hL
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond Kalksteen, klei
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw Biologisch

De streek

Tierra de Castilla is zonder meer de grootste IGP in het Noord-Westen van Spanje en staat bekend om haar fruitige wijnen. Het glooiende landschap met veel schapen, graan en druivenranken wordt nog wel eens als ‘saai’ bestempeld. Het klimaat en kalkondergrond kan je daarentegen gerust spannend noemen! Met in de zomerdagen extreem hoge temperaturen (45+) en verrassend koele nachten rijpen de druiven prefect. De populariteit van deze wijnen is echter niet alleen iets van de laatste tijd. De Spaanse wijnregio is al sinds de 11e eeuw een wijngebied waar wijn wordt geproduceerd, in die tijd werd voornamelijk in kloosters wijn gemaakt en opgedronken.

De druiven

De Bobal is een druif die oorspronkelijk uit Utiel-Requena, nabij Valencia, komt. Omdat deze druif met dikke schil bestand is tegen hoge temperaturen doet hij het ook heel goed in de andere warmere Spaanse wijngaarden. Zo staat hij prima z’n mannetje in het hete midden van Spanje, rondom Madrid. Door de rijpe tannine en het zachte rode fruit is deze druif ook goed te gebruiken voor rosé. De most van de Bobal druiven weekt zes uur met de donkere schillen mee, wat resulteert in een prachtige zalmkleurige rosé met aroma’s van wilde bessen en gebalanceerde spannende zuren.

Het wijnhuis

Senorio de Iniesta (sinds 1944) werd in het leven geroepen door verschillende wijnboeren uit Iniesta (niet de voetballer, maar het Spaanse stadje in de Provincie Cuenca). Door de handen in één te slaan en alle ervaringen uit te wisselen, zijn de Senorio’s uitgegroeid tot een toonaangevende coöperatie onder de bezielende leiding van Vincente Ramos (niet familie van voetballer Ramos). De combinatie van deze rijke geschiedenis, de kennis van het terroir en de inzet van moderne techniek, stelt de bevriende wijnboeren in staat om top-of-the-bill, biologische wijnen te produceren.

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens