Piero Mancini Cannonau di Sardegna
deep
Piero Mancini Cannonau di Sardegna
Italië Sardinië Italië

Sardinië behoort tot één van de weinige Blue Zones ter wereld. Gebieden waar de meeste honderdjarigen wonen. Zelf schrijven de Sardijnen deze hoge levensverwachting toe aan een lokaal dieet van onder andere schapenmelk, zuurdesembrood, tomaten én Cannonau. De Sardijnse variant van Grenache (FR) en Garnacha (ESP) zit namelijk boordevol antioxidanten en reduceert het risico op hartfalen. Dus zeg je sportschoolabonnement maar op en trek nog maar een flesje open.

4.25

22 ratings

8,99

op voorraad

  • gratis verzending vanaf 12 flessen
  • retourneren in alle Grapedistrict winkels
  • op werkdagen voor 15:00 uur besteld morgen in huis

op voorraad

  • gratis verzending vanaf 12 flessen
  • retourneren in alle Grapedistrict winkels
  • op werkdagen voor 15:00 uur besteld morgen in huis

8,5/10 - De Grote Hamersma - 2015

"Het een na grootste eiland in de Middellandse Zee begint zich ook buiten de regio steeds vaker in de kijker spelen. Mooie en wereldberoemde wijnen worden er gemaakt door Dettori. Ten tijde van proeven en schrijven waren die echter nog niet ingestuurd. Voor vorige edities van DGH wel, en dat doet hopen dat het de importeur weer behaagt om mij wat van deze zeldzaamheden aan te reiken. Tot die tijd doe ik het met deze Vermentino. En dat leidt ook niet tot klagen. De geur van rijp geel en exotisch fruit. In de mond witte perzik, amandeltjes en suikermeloen. Zonzacht en mild. Bordje plancha-inktivis erbij maar. Of een salade die weinig meer verlangt da een dressing met olijfolie.”

Producteigenschappen

Druif Cannonau
Jaar 2015
Afkomst Sardinië, Italië
Smaakt naar amandelen, rijpe bessen
Lekker bij gebraden varkensvlees

8,5/10 - De Grote Hamersma - 2015

"Het een na grootste eiland in de Middellandse Zee begint zich ook buiten de regio steeds vaker in de kijker spelen. Mooie en wereldberoemde wijnen worden er gemaakt door Dettori. Ten tijde van proeven en schrijven waren die echter nog niet ingestuurd. Voor vorige edities van DGH wel, en dat doet hopen dat het de importeur weer behaagt om mij wat van deze zeldzaamheden aan te reiken. Tot die tijd doe ik het met deze Vermentino. En dat leidt ook niet tot klagen. De geur van rijp geel en exotisch fruit. In de mond witte perzik, amandeltjes en suikermeloen. Zonzacht en mild. Bordje plancha-inktivis erbij maar. Of een salade die weinig meer verlangt da een dressing met olijfolie.”

De streek

Deze Falcale Cannonau komt uit Sardinië. Hoewel dit eiland nog niet heel bekend is voor de wijnbouw wordt er toch al vanaf de achtste eeuw voor Christus wijn geproduceerd. En omdat dit eiland steeds in handen was van verschillende volkeren is de traditie van het maken van wijn extreem gevarieerd. De afgelopen vijftien jaar is er flink geïnvesteerd in nieuwe technieken waardoor de wijnbouw nu het belangrijkste onderdeel van de Sardijnse landbouw vormt. Het is de combinatie van hete zomers en koele, zuivere zeewind in Sardinië die zorgt voor gezonde druiven. De ondergrond bestaat voornamelijk uit graniet met een zachte bovenlaag. Die zorgt voor een goede afwatering en is bovendien rijk aan zout en mineralen.

De druiven

Waarschijnlijk doet de Cannonau druif niet gelijk een belletje rinkelen. Het helpt echter wel als we vertellen dat deze druif de Sardijnse variant is van de Franse Grenache en Spaanse Garnacha. Hoewel de druif hetzelfde is, zijn de kenmerken van de Cannonau wijnen wel iets anders. Over het algemeen levert de druif in Sardinië wijnen bomvol rijp fruit gecombineerd met een relatief hoog alcoholpercentage. Deze Falcale slaat echter een iets elegantere weg in en is met een alcoholpercentage van 13% zeer bescheiden.  

Het wijnhuis

Piero Mancini was eigenlijk succesvol tandarts in de jaren‘60 van de vorige eeuw. Maar zijn liefde voor wijn, meegekregen van zijn ouders en grootouders, groeide nadat hij zijn eerste wijnstokken had aangeplant. Ook zijn expertise groeide bij het beheren van verschillende wijngaarden. Liefde en expertise werden in 1989 beloond met Piero’s droom, een eigen wijnmakerij. Zijn “Cantina delle Vigne” kijkt uit op de prachtige golf van Olbia. Succes kwam vrijwel meteen en de wijnen van Mancini behoren nog steeds tot de top van Sardinië. Tegenwoordig hebben zijn vrouw en drie kinderen de dagelijkse leiding in handen.

Reviews van anderen

Max

Victor

Louise

Alic

Gwen

Roos

Tjeerd

Andre

Bart

Judith

Denise

Bram

Coosje

Honing

Deirdre

Frank

Mooi vol. Zacht, mooie afdronk. Kopen!

Frank

Ruud

Nikki Mila

Pam Kroon

Barteljoris

5 woorden: openhaard met kaasplank en pantoffels!

Betty

4 woorden: openhaard met kaasplankje, top!

marloesveerkamp

Een wijn met vele facetten. Rond, diep maar ook met veel fruit. Prima bij de maaltijd maar ook heerlijk om 's avonds mee te borrelen. Misschien wel de lekkerste rode wijn van de Grape. Naar mijn mening natuurlijk.
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens