Piero Mancini Cannonau di Sardegna
deep
Piero Mancini Cannonau di Sardegna
Italië Sardinië Italië

Sardinië behoort tot één van de weinige Blue Zones ter wereld. Gebieden waar de meeste honderdjarigen wonen. Zelf schrijven de Sardijnen deze hoge levensverwachting toe aan een lokaal dieet van onder andere schapenmelk, zuurdesembrood, tomaten én Cannonau. De Sardijnse variant van Grenache (FR) en Garnacha (ESP) zit namelijk boordevol antioxidanten en reduceert het risico op hartfalen. Dus zeg je sportschoolabonnement maar op en trek nog maar een flesje open.

3.8

68 ratings

8,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, is volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

8,5/10 - De Grote Hamersma - 2015

"Het een na grootste eiland in de Middellandse Zee begint zich ook buiten de regio steeds vaker in de kijker spelen. Mooie en wereldberoemde wijnen worden er gemaakt door Dettori. Ten tijde van proeven en schrijven waren die echter nog niet ingestuurd. Voor vorige edities van DGH wel, en dat doet hopen dat het de importeur weer behaagt om mij wat van deze zeldzaamheden aan te reiken. Tot die tijd doe ik het met deze Vermentino. En dat leidt ook niet tot klagen. De geur van rijp geel en exotisch fruit. In de mond witte perzik, amandeltjes en suikermeloen. Zonzacht en mild. Bordje plancha-inktivis erbij maar. Of een salade die weinig meer verlangt da een dressing met olijfolie.”

Producteigenschappen

Druif Cannonau
Jaar 2015
Afkomst Sardinië, Italië
Smaakt naar amandelen, rijpe bessen
Lekker bij gebraden varkensvlees

8,5/10 - De Grote Hamersma - 2015

"Het een na grootste eiland in de Middellandse Zee begint zich ook buiten de regio steeds vaker in de kijker spelen. Mooie en wereldberoemde wijnen worden er gemaakt door Dettori. Ten tijde van proeven en schrijven waren die echter nog niet ingestuurd. Voor vorige edities van DGH wel, en dat doet hopen dat het de importeur weer behaagt om mij wat van deze zeldzaamheden aan te reiken. Tot die tijd doe ik het met deze Vermentino. En dat leidt ook niet tot klagen. De geur van rijp geel en exotisch fruit. In de mond witte perzik, amandeltjes en suikermeloen. Zonzacht en mild. Bordje plancha-inktivis erbij maar. Of een salade die weinig meer verlangt da een dressing met olijfolie.”

De streek

Deze Falcale Cannonau komt uit Sardinië. Hoewel dit eiland nog niet heel bekend is voor de wijnbouw wordt er toch al vanaf de achtste eeuw voor Christus wijn geproduceerd. En omdat dit eiland steeds in handen was van verschillende volkeren is de traditie van het maken van wijn extreem gevarieerd. De afgelopen vijftien jaar is er flink geïnvesteerd in nieuwe technieken waardoor de wijnbouw nu het belangrijkste onderdeel van de Sardijnse landbouw vormt. Het is de combinatie van hete zomers en koele, zuivere zeewind in Sardinië die zorgt voor gezonde druiven. De ondergrond bestaat voornamelijk uit graniet met een zachte bovenlaag. Die zorgt voor een goede afwatering en is bovendien rijk aan zout en mineralen.

De druiven

Waarschijnlijk doet de Cannonau druif niet gelijk een belletje rinkelen. Het helpt echter wel als we vertellen dat deze druif de Sardijnse variant is van de Franse Grenache en Spaanse Garnacha. Hoewel de druif hetzelfde is, zijn de kenmerken van de Cannonau wijnen wel iets anders. Over het algemeen levert de druif in Sardinië wijnen bomvol rijp fruit gecombineerd met een relatief hoog alcoholpercentage. Deze Falcale slaat echter een iets elegantere weg in en is met een alcoholpercentage van 13% zeer bescheiden.  

Het wijnhuis

Piero Mancini was eigenlijk succesvol tandarts in de jaren‘60 van de vorige eeuw. Maar zijn liefde voor wijn, meegekregen van zijn ouders en grootouders, groeide nadat hij zijn eerste wijnstokken had aangeplant. Ook zijn expertise groeide bij het beheren van verschillende wijngaarden. Liefde en expertise werden in 1989 beloond met Piero’s droom, een eigen wijnmakerij. Zijn “Cantina delle Vigne” kijkt uit op de prachtige golf van Olbia. Succes kwam vrijwel meteen en de wijnen van Mancini behoren nog steeds tot de top van Sardinië. Tegenwoordig hebben zijn vrouw en drie kinderen de dagelijkse leiding in handen.

Reviews van anderen

Jeroen

Utrecht | 10 december 2017

Jorrit

OIRSCHOT | 28 november 2017

Wendy

UTRECHT | 23 november 2017

Butet

Nederland | 23 november 2017

Edwin

Nederland | 23 november 2017

Jonathan

Nederland | 21 november 2017

Laura

Nederland | 9 november 2017
Super lekker

Tom

AMSTERDAM | 9 november 2017

Vangy

Nederland | 9 november 2017

Vangy

Nederland | 9 november 2017

Cas

AMSTERDAM | 9 november 2017

Cas

AMSTERDAM | 9 november 2017

Jolien

Nederland | 9 november 2017
Wel hoog in tannines

Peter

Nederland | 9 november 2017

Thomas

Nederland | 9 november 2017
Ok. Lekker. Tipsy

Ragna

Nederland | 9 november 2017

Nadia

Nederland | 9 november 2017

Michelle

Nederland | 9 november 2017

Rosa

Nederland | 9 november 2017

Pascale

Nederland | 9 november 2017
Cassis, zwarte bes, fruit, soepel

Else

Nederland | 9 november 2017

Linda

Amsterdam | 9 november 2017

Margreet

Amsterdam | 9 november 2017

Ferdinand

Nederland | 9 november 2017

Karen

Baarn | 9 november 2017

Valerio

Nederland | 9 november 2017

Wouter

Nederland | 9 november 2017
Zoet rood, lekker

Patrick

Nederland | 9 november 2017

Ischa

Nederland | 9 november 2017

Naomi

Nederland | 9 november 2017

Rogier

Amsterdam | 9 november 2017

Noortje

Nederland | 5 november 2017

Sandra

Haarlem | 2 november 2017

Rutger

Nederland | 29 oktober 2017

Thijs

Amsterdam | 25 oktober 2017

Chael

Nederland | 18 oktober 2017
Stevig maar soepel. Heerlijk

Bram

Berkel en Rodenrijs | 18 oktober 2017

Ferdinand

Amsterdam | 14 oktober 2017

Sabine

Den Haag | 11 oktober 2017

Danielle

Overveen | 8 oktober 2017

Floris

Nederland | 8 oktober 2017

Boudewijn

Nederland | 8 oktober 2017

Sarah

Heemstede | 24 september 2017

J.J.

Moerkapelle | 13 september 2017

Willemieke

Amsterdam | 28 augustus 2017

Arno

Burgh-Haamstede | 24 augustus 2017

Max

Nederland | 12 augustus 2017

Victor

Amsterdam | 12 augustus 2017

Louise

Nederland | 8 augustus 2017

Alic

Nederland | 3 augustus 2017

Gwen

Nederland | 3 augustus 2017

Roos

Nederland | 3 augustus 2017

Tjeerd

Amstelveen | 21 juli 2017

Andre

Amsterdam | 4 juli 2017

Bart

Amsterdam | 2 juli 2017

Judith

Amsterdam | 2 juli 2017

Denise

Nederland | 2 juli 2017

Bram

Nederland | 2 juli 2017

Coosje

Amsterdam | 2 juli 2017
Honing

Deirdre

Amsterdam | 2 juli 2017

Frank

Nederland | 2 juli 2017
Mooi vol. Zacht, mooie afdronk. Kopen!

Frank

Amsterdam | 2 juli 2017

Ruud

Amsterdam | 14 juni 2017

Nikki Mila

UTRECHT | 5 juni 2017

Pam Kroon

Haarlem | 29 mei 2017

Barteljoris

Nederland | 26 april 2017
5 woorden: openhaard met kaasplank en pantoffels!

Betty

Nederland | 23 april 2017
4 woorden: openhaard met kaasplankje, top!

marloesveerkamp

UTRECHT | 10 april 2017
Een wijn met vele facetten. Rond, diep maar ook met veel fruit. Prima bij de maaltijd maar ook heerlijk om 's avonds mee te borrelen. Misschien wel de lekkerste rode wijn van de Grape. Naar mijn mening natuurlijk.
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens