95/100 punten - James Suckling
"Plenty of spice, hot stone and purple fruits. Full body with a linear line of tannins and cool fruit. Finely formed muscles." (2013 vintage)
8,5/10 punten - Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
"Een bio-brunello. Neemt me terug naar tante Emmy. Die was well to do. Want die was tandtechnieker. Groot huis op de Weesperzijde. Stiekem, als zij met een kunstgebit bezig was, naar haar boudoir. Het nog net niet vervlogen zware parfum. De poederdoos. De stola van echt bont. De toen al antieke kaptafel. Het droogboeket. De mottenballetjes in haar kasten. Een mengeling van geuren en geheimzinnigheid. Slokje nemen maar. Niet van haar parfums die in kristallen flacons met verstuiver opgelijnd stonden. Deze sangiovese lijkt mij geschikter. Donker zoet fruit. Wellustige pruimen, zacht zoet, wat balsamicoazijn-zuur plus hartigheid. Veel materie. Na het proeven even de tanden poetsen.
"Plenty of spice, hot stone and purple fruits. Full body with a linear line of tannins and cool fruit. Finely formed muscles." (2013 vintage)
8,5/10 punten - Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
"Een bio-brunello. Neemt me terug naar tante Emmy. Die was well to do. Want die was tandtechnieker. Groot huis op de Weesperzijde. Stiekem, als zij met een kunstgebit bezig was, naar haar boudoir. Het nog net niet vervlogen zware parfum. De poederdoos. De stola van echt bont. De toen al antieke kaptafel. Het droogboeket. De mottenballetjes in haar kasten. Een mengeling van geuren en geheimzinnigheid. Slokje nemen maar. Niet van haar parfums die in kristallen flacons met verstuiver opgelijnd stonden. Deze sangiovese lijkt mij geschikter. Donker zoet fruit. Wellustige pruimen, zacht zoet, wat balsamicoazijn-zuur plus hartigheid. Veel materie. Na het proeven even de tanden poetsen.
95/100 punten - James Suckling
"Plenty of spice, hot stone and purple fruits. Full body with a linear line of tannins and cool fruit. Finely formed muscles." (2013 vintage)
8,5/10 punten - Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
"Een bio-brunello. Neemt me terug naar tante Emmy. Die was well to do. Want die was tandtechnieker. Groot huis op de Weesperzijde. Stiekem, als zij met een kunstgebit bezig was, naar haar boudoir. Het nog net niet vervlogen zware parfum. De poederdoos. De stola van echt bont. De toen al antieke kaptafel. Het droogboeket. De mottenballetjes in haar kasten. Een mengeling van geuren en geheimzinnigheid. Slokje nemen maar. Niet van haar parfums die in kristallen flacons met verstuiver opgelijnd stonden. Deze sangiovese lijkt mij geschikter. Donker zoet fruit. Wellustige pruimen, zacht zoet, wat balsamicoazijn-zuur plus hartigheid. Veel materie. Na het proeven even de tanden poetsen.
"Plenty of spice, hot stone and purple fruits. Full body with a linear line of tannins and cool fruit. Finely formed muscles." (2013 vintage)
8,5/10 punten - Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
"Een bio-brunello. Neemt me terug naar tante Emmy. Die was well to do. Want die was tandtechnieker. Groot huis op de Weesperzijde. Stiekem, als zij met een kunstgebit bezig was, naar haar boudoir. Het nog net niet vervlogen zware parfum. De poederdoos. De stola van echt bont. De toen al antieke kaptafel. Het droogboeket. De mottenballetjes in haar kasten. Een mengeling van geuren en geheimzinnigheid. Slokje nemen maar. Niet van haar parfums die in kristallen flacons met verstuiver opgelijnd stonden. Deze sangiovese lijkt mij geschikter. Donker zoet fruit. Wellustige pruimen, zacht zoet, wat balsamicoazijn-zuur plus hartigheid. Veel materie. Na het proeven even de tanden poetsen.
Het wijnhuis
Het La Magia landgoed ligt aan een oude Romeinse weg uit de tijd van de Etrusken en werd vooral gebruikt door pelgrims. Magia heeft niets met magie te maken maar is een Toscaanse verbastering van het Franse maison. Maar het landgoed zag er wel zo magisch uit dat de familie Schwarz daar 40 jaar geleden wijn wilde maken. In 2011 gaf vader Harald het stokje over aan zoon Fabian. Die is afgestudeerd aan het Instituto Agrario San Michele all'Adige, de meest prestigieuze wijnbouwtechnische opleiding van Italië. En hoe goed die opleiding dan wel is proef je in deze Brunello.
De druiven
De wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese maar die wordt ter plaatse ook wel Brunello di Montalcino genoemd. Het is de belangrijkste blauwe druif van Italië maar verschijnt in verschillende mutaties en klonen. Ook de wijnen van de soort zijn enorm verschillend. Tot de top behoren de Brunello's met hun kracht en concentratie. De wijngaard waar de druiven voor deze wijn vandaan komt ligt op een hoogte van 400-450 meter en is 40 jaar oud. Het terroir bestaat uit kiezels met daaronder kalk en klei; die zorgen voor grondstoffen en houden het water vast. De druiven worden organisch verbouwd en de wijn is bio-gecertificeerd.
De streek
Brunello di Montalcino komt uit de prachtige Italiaanse regio Toscane. Montalcino is de gemeente die in het zuiden van de provincie Siena ligt. De rode wijn was in 1967 de zevende wijn van het land met de D.O.C. status en promoveerde in 1980 tot D.O.C.G. Volgens die wijnwetgeving moet een Brunello minstens 4 jaar gerijpt hebben voordat hij op de markt komt. De Brunello van La Magia rijpt na de vinificatie in roestvrijstalen tanks 36 maanden op Franse eiken vaten van 500 liter (barrique) en daarna nog eens 1 jaar op fles.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.
-
Anas
-
'S-GRAVENHAGE | 11 oktober 2020
-
Kees
-
Utrecht | 20 mei 2020
-
Frank
-
Utrecht | 25 december 2019
-
Rutger
-
Amsterdam | 16 januari 2019
-
Jochem
-
BREDA | 1 januari 2019
-
Ferdinand
-
Amsterdam | 10 december 2018
-
Caio
-
Nederland | 25 mei 2020
-
Jan
-
Haarlem | 30 november 2019
-
Duco
-
Nederland | 10 maart 2019