Gulfi Nerobaronj
cellar
Gulfi Nerobaronj
Italië Sicilië Italië
Deze biologische wijn komt uit de topwijngaard van het befaamde huis Gulfi en wordt gemaakt van het paradepaardje van Sicilië, Nero d’Avola. De Baroni wijngaard ligt op 50 meter boven de zeespiegel en verrast door zijn kalkrijke, bijna witte ondergrond die zorgt voor de finesse en mineraliteit in deze wijn. De druiven worden eind september handmatig geplukt en opgevoed in houten tonnen. De Nerobaronj is een volle, rijpe wijn met aroma’s van donkere kersen, tabak, drop en heeft een heerlijke lange, zijdezachte afdronk! Bewaaradvies: 2015 - 2023
4.75

4 ratings

28,99

nog 5 op voorraad

nog 5 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Robert Parker - 92 punten

“The 2011 Nerobaronj flaunts its distinctive style and its impenetrable concentration. This pure expression of Nero d'Avola (that in this vintage is still an IGT wine) offers impressive layers of dark fruit, tar, road paving, Indian spice and barbecue spice. Despite the large impact of those blackish aromas, the wine offers a surprising level of pure fruit as well with blackberry and cherry at the font line. Thick lines and plush richness contribute to the wine's inner depth and intensity.” Anticipated maturity: 2013-2023.

Producteigenschappen

Druif Nero d'Avola
Jaar 2013
Herkomst Sicilië, Italië
Smaakt naar pruimen, violen, zwarte bessen
Lekker bij lamsrack, osso bucco
Wijnmaker Azienda Gulfi Societa' Agricola SRL
Oogst per HA 25 hL
Wijnstokken 40 jaar
Ondergrond Klei & Kalksteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw Biologisch gecertificeerd
Robert Parker - 92 punten

“The 2011 Nerobaronj flaunts its distinctive style and its impenetrable concentration. This pure expression of Nero d'Avola (that in this vintage is still an IGT wine) offers impressive layers of dark fruit, tar, road paving, Indian spice and barbecue spice. Despite the large impact of those blackish aromas, the wine offers a surprising level of pure fruit as well with blackberry and cherry at the font line. Thick lines and plush richness contribute to the wine's inner depth and intensity.” Anticipated maturity: 2013-2023.

De streek

Sicilië is het Italiaanse eiland dat aan de voet van de laars ligt. Het heeft de meeste wijngaarden van het land hoewel een deel niet wordt gebotteld als wijn maar verstookt tot alcohol.

De bodem rond de Etna is, natuurlijk, vulkanisch terwijl de rest van het eiland een mengsel van klei met kalk/kalksteen heeft. Het klimaat is in het noorden en oosten, waar Gulfi vandaan komt, koeler dan de rest van Sicilië. De wijngaarden liggen op een hoogte van meer dan 400 meter wat het klimaat gelukkig iets tempert. Milde winters en droge zomers zorgen voor gezonde en rijpe druiven.

De druiven

Nero d’Avola is vernoemd naar het stadje Avola in het zuidoosten van Sicilië (“de zwarte van Avola”). Het is de belangrijkste druif van het eiland en zo’n typisch inheems ras waar Italië patent op heeft. De variëteit geeft donkere, robuuste wijnen die toch opvallend zacht zijn. Ze kunnen prachtig ouderen en hebben een voorliefde voor houtrijping. Dat zien we ook bij deze volledig organische wijn. Hij komt van 35+ jaar oude wijnstokken die handmatig zijn geoogst en is vergist op roestvrijstaal. Daarna heeft hij meer dan een jaar op eiken fusten gelegen.

Het wijnhuis

Gulfi is al jarenlang het boegbeeld van de Siciliaanse wijnbouw. Alle wijngaarden worden biologisch verbouwd en allemaal apart gevinifiëerd om juist de kleine verschillen tussen de percelen naar voren te brengen. Niet alleen in de wijngaard maar ook in de kelder zijn alle processen volledig biologisch. De familie Catania gelooft heilig dat de beste wijnen op de meest natuurlijke manier gemaakt wordt en proberen daarom in de kelder zo weinig mogelijk in te grijpen bij het productie proces. Het antwoord van Robert Parker zijn assistent op de vraag wie de beste Nero d’Avola produceert zegt genoeg: “When I think of benchmark producers of Nero d’Avola one of the first names that comes to mind is Gulfi.”

Reviews van anderen

Erik

Amsterdam | 22 augustus 2018

Ferdinand

Amsterdam | 23 juli 2018

Rutger

Amsterdam | 22 juli 2018

Theo

Nederland | 16 februari 2018
Ontzettend zachte en rijpe wijn. Zondoorstoofd en Licht rokerig ook.

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens