93/100 punten - James Suckling
"Love the depth to this wine. So rich, yet so fresh with pure fruit and spices. Full body and a fresh finish. From organically grown grapes.”
92/100 punten - Robert Parker
The 2016 NeroBaronj is a dark and saturated expression with aromas of dried cherry, plum and licorice. The bouquet is direct and sharp, and the wine avoids some of those more distinctive Nero d'Avola aromas such as scorched earth and black olive. Those variety-driven aromas are downplayed here in favor of more direct or pungent fruit (with a touch of buoyant volatility). Some 6,500 bottles were made.
Producteigenschappen
93/100 punten - James Suckling
"Love the depth to this wine. So rich, yet so fresh with pure fruit and spices. Full body and a fresh finish. From organically grown grapes.”
92/100 punten - Robert Parker
The 2016 NeroBaronj is a dark and saturated expression with aromas of dried cherry, plum and licorice. The bouquet is direct and sharp, and the wine avoids some of those more distinctive Nero d'Avola aromas such as scorched earth and black olive. Those variety-driven aromas are downplayed here in favor of more direct or pungent fruit (with a touch of buoyant volatility). Some 6,500 bottles were made.
Het wijnhuis
De druiven
Nero d’Avola is vernoemd naar het stadje Avola in het zuidoosten van Sicilië (“de zwarte van Avola”). Het is de belangrijkste druif van het eiland en zo’n typisch inheems ras waar Italië patent op heeft. De variëteit geeft donkere, robuuste wijnen die toch opvallend zacht zijn. Ze kunnen prachtig ouderen en hebben een voorliefde voor houtrijping. Dat zien we ook bij deze volledig organische wijn. Hij komt van 35+ jaar oude wijnstokken die handmatig zijn geoogst en is vergist op roestvrijstaal. Daarna heeft hij meer dan een jaar op eiken fusten gelegen.
De streek
Sicilië is het Italiaanse eiland dat aan de voet van de laars ligt. Het heeft de meeste wijngaarden van het land hoewel een deel niet wordt gebotteld als wijn maar verstookt tot alcohol.
De bodem rond de Etna is, natuurlijk, vulkanisch terwijl de rest van het eiland een mengsel van klei met kalk/kalksteen heeft. Het klimaat is in het noorden en oosten, waar Gulfi vandaan komt, koeler dan de rest van Sicilië. De wijngaarden liggen op een hoogte van meer dan 400 meter wat het klimaat gelukkig iets tempert. Milde winters en droge zomers zorgen voor gezonde en rijpe druiven.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.
-
Frederieke
-
Utrecht | 4 januari 2020
-
Anas
-
'S-GRAVENHAGE | 9 oktober 2019
-
Liset
-
Amsterdam | 30 april 2019
-
Lars
-
Utrecht | 13 april 2019
-
Lars
-
Breukelen | 13 januari 2019
-
Rutger
-
Nederland | 2 januari 2019
-
Erik
-
Amsterdam | 22 augustus 2018
-
Ferdinand
-
Amsterdam | 23 juli 2018
-
Rutger
-
Amsterdam | 22 juli 2018
-
Theo
-
ZAANDAM | 16 februari 2018Ontzettend zachte en rijpe wijn. Zondoorstoofd en Licht rokerig ook.
-
pieter
-
Amsterdam | 26 januari 2019