In Situ Hillside Blend
smooth
In Situ Hillside Blend
Chili Aconcagua Chili
De blauwe Syrah en witte Viognier is een unieke combinatie die in de wereldberoemde Franse Côte Rôtie hoge ogen gooit. In Chili weet wijnmaker Horacio dit duo te verrijken met Mourvèdredruiven, die groeien onder aan de voet van de hoogste berg van de Andes. Het smeltwater van de hooggelegen gletsjers zorgt voor natuurlijke irrigatie en de frisse bergwind voor verkoeling tijdens de hete dagen. Dit zijn de ideale omstandigheden voor Horacio om een moderne en frisse versie van deze bijzondere blend te maken.
3.7

11 ratings

9,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Mourvèdre, Syrah, Viognier
Jaar 2017
Herkomst Aconcagua , Chili
Smaakt naar blauwe bessen, framboos, rozenblaadjes, vanille
Lekker bij asado, wildgerechten
Wijnmaker Horacio Vicente
Oogst per HA 60 hL
Wijnstokken 25 jaar oud
Ondergrond Klei, zandsteen
Alcoholpercentage
Wijnbouw Duurzaam

De streek

Een aantal kilometers ten noorden van de Chilleense hoofdstad Santiago, ligt de Aconcagua-vallei. De top van Aconcaguaberg is niet te missen. Deze top is namelijk de hoogste van de het hele Andesgebergte (7000 boven zeeniveau). Onder aan de voet van deze enorme berg liggen de wijngaarden van Horacia en zijn vader José. De unieke combinatie van de bodem, het aantal zonuren, de hoogte van de wijngaarden, het temperatuurverschil tussen dag en nacht en het smeltwater uit de Andes speelt een belangrijke rol in het succes van hun wijnen. Deze invloeden zorgen voor een geleidelijke rijping van de druiven, de sleutel voor elegantie en frisse aroma’s.

De druiven

De Syrah en Viognier, een ongewone combinatie van een witte en een blauwe druif. Je komt dit duo eigenlijk alleen in Côte Rôtie (noordelijke Rhône). De Viognier geeft namelijk de stevige Rotiewijnen iets meer elegantie en souplesse mee. Wijnmaker Horacia is opgeleid in de Bordeaux en weet alles van Franse druiven. Op zijn eigen Chileense wijnhuis blendt hij Syrah, Viognier én Mourvèdre. De Syrah geeft krachtig en kruidig fruit, de Mourvèdre (ook bekend uit de Franse Rhône) bezit tannine en structuur. Vervolgens zorgt de witte Viognier voor souplesse en maakt het trio compleet. De wijn rijpt 12 maanden op vaten van Frans en Amerikaans eikenhout, en ligt nog 6 maanden op fles in de kelder voordat hij op de markt komt.

Het wijnhuis

Vader José Vicente en zijn zoon Horacio zijn beiden opgeleid tot wijnmaker aan de universiteit van Bordeaux. Horacio liep zelfs stage bij het wereldberoemde Mouton Rothschild. Met deze opgedane kennis richtte zij Viña San Esteban op, om de wijnen van hun geboortegrond, de Aconcagua-vallei naar een hoger plan te tillen. En niet onverdienstelijk, jaarlijks vallen veel van hun wijnen in de prijzen.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Jan

Haarlem | 24 januari 2020
Verified Buyer
***(*)

Yvonne

HEEMSTEDE | 18 juni 2020
Verified Buyer

Brechtje

Amsterdam | 2 juni 2020
Verified Buyer

Jan Reijer

Amsterdam | 21 mei 2020
Verified Buyer

Nikki

TempCiti | 1 mei 2020
Verified Buyer

Rubin

Haarlem | 7 maart 2020
Verified Buyer

Dorinde

Amsterdam | 16 februari 2020
Verified Buyer

Robert

Utrecht | 15 februari 2020
Verified Buyer

C

Amsterdam | 25 januari 2020
Verified Buyer

pieter

Amsterdam | 11 januari 2020
Verified Buyer

Rutger

Amsterdam | 22 maart 2020
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens