• Blush
  • 9

La Colombera Vegia Rampana Barbera

Piemonte, Italië
Barbera
De elegantie van Piëmonte in een pure stijl barbera met zacht zwart fruit en lichte aardse tonen van truffel. De houtrijping is achterwege gelaten zodat het fruit alle ruimte krijgt.

€ 10,99

€ 14,49

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: BL225X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Onze familie heeft een lange traditie in de landbouw. We verbouwen nog steeds ook graan en kikkererwten, maar onze grote trots zijn onze wijnen. We werken zo duurzaam mogelijk. Mijn grootvader plantte onze eerste wijngaard en samen met mijn vader legde ik de wijngaard aan waar deze barbera vandaan komt. Ik vind deze zachte stijl barbera heerlijk voor bij antipasti, zoals salami en kazen. Je proeft zwoel fruit, zoals rijpe pruimen en de typische donkere marascakers.”

Elisa semino

9
Beoordeeld met een 9- / 10 door De Grote Hamersma
“Mooi materiaal. Ongepoetste uitvoering van de barbera. Direct rood en zwart fruit. Aardsigheid, een veeg koele aarde, fik sap, een knoestje links en rechts. De oprechtheid van een koele noorderling. Montere rosso uit Piemonte.”
Productinformatie
Wijnmaker Elisa Semino
Wijnhuis Vini la Colombera
Druif barbera
Jaar 2020
Herkomst Piemonte, Italië
Oogst per HA 80 hl/ha
Wijnstokken 41 jaar oud
Ondergrond klei
Alcoholpercentage 0%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar pruimen, zwarte bes
Lekker bij biefstuk paddenstoelen, pasta arrabiata
Piemonte, Italië
De barbera stond lange tijd in de schaduw van de nebbiolo en barbaresco, waar beroemde wijnen zoals Barolo van gemaakt worden. Gelukkig hebben wijnmakers ontdekt dat wanneer je de barbera met zorg behandelt en de opbrengsten laag houdt, hij hele mooie zachte, fruitige wijnen oplevert met aroma's van kersen, bramen, drop en een klein pepertje. Doordat hij minder tannine bevat dan de nebbiolo, is hij wat toegankelijker dan Barolo. De goede zuurgraad zorgt er bovendien voor dat de barbera de soms zware Noord-Italiaanse keuken wat lichter verteerbaar maakt. Probeer deze wijn dus vooral eens bij een rijke pasta of pittige salami.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3.93 159
Helma
NOORDWIJK ZH | 30-01-2022
Verified buyer
Image 5

Heerlijk bij biefstuk. Eerste slok wat prikkels. Ruik wat hout en proef wat drop.

Gioia
AMSTERDAM | 05-09-2019
Verified buyer
Image 5

Heeeeeeerlijk

Chael
- | 01-08-2019
Verified buyer
Image 5

Droog, veel rood fruit, laurier. Pruimen en zwarte bes

Gordon
Amsterdam | 08-10-2017
Verified buyer
Image 5

Iets zurig met fruit. Gekoeld gedronken. Persoonlijk zou ik hem op kamertemperatuur schenken.

Viktor
- | 09-02-2022
Verified buyer
Image 5

--

robin
UTRECHT | 03-01-2022
Verified buyer
Image 5

--

Folorunsho
AMSTERDAM | 26-12-2021
Verified buyer
Image 5

--

Joyce
Schiedam | 22-12-2021
Verified buyer
Image 5

--

Irem
Rotterdam | 02-12-2021
Verified buyer
Image 5

-

Chiel
Venray | 17-09-2021
Verified buyer
Image 5

-

3.93/5 159 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens