grape-deal
La Colombera Vegia Rampana Barbera
blush
La Colombera Vegia Rampana Barbera
Italië Piemonte Italië
De Barbera druif was in 1986 even wereldnieuws omdat acht Italianen waren gestorven na het drinken van een wijn gemaakt van deze druif. Wat bleek? De fles zat vol met ‘nasty’ additieven die niet in goede wijn thuis horen. Gelukkig is onze Barbera 100% natuurlijk en hoef je niet bang te zijn het loodje te leggen na een paar glazen. Hoewel… wij vinden persoonlijk deze wijn wel “to die for”.
3.35

85 ratings

13,29

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Max, Grapedistrict klant. 5 Sterren.
" Verwennerij voor je mond! ”


Producteigenschappen

Druif Barbera
Jaar 2016
Herkomst Piemonte, Italië
Smaakt naar pruimen, zwarte bes
Lekker bij biefstuk paddestoelen, pasta arrabiata
Wijnmaker Elisa Semino
Oogst per HA 80 hL
Wijnstokken 41 jaar oud
Ondergrond Klei
Alcoholpercentage
Wijnbouw Duurzaam

Max, Grapedistrict klant. 5 Sterren.
" Verwennerij voor je mond! ”


De streek

De Piëmonte, de streek waar deze wijn vandaan komt, ligt in het noordwesten van Italië. Tegen de Alpen aan: de naam betekent dan ook voet van de berg. Het gebied kent tal van wijnen maar is eigenlijk het meest bekend van Barolo en Barbaresco. Dit zijn rijke, volle en krachtige rode wijnen die perfect samengaan met de uitgesproken smaken van de lokale keuken. We zien echter dat de wijnboeren in deze streek steeds meer durven te experimenteren en met onbekendere witte en rode druiven fantastische wijnen maken.

De druiven

Lange tijd stond Barbera in de schaduw van de beroemde Nebbiolo druif. Maar dankzij de beter aangeplante wijngaarden die met meer aandacht en zorg worden behandeld door producenten, is dat veranderd. Dat de Barbera druif uit de schaduw is getreden van de Nebbiolo (de variëteit voor o.a. Barolo) is goed te begrijpen. Nebbiolo, met veel tannine, vraagt tijd en geduld. Barbera wijnen zijn veel moderner: elegant, veel fruit en jong al heerlijk. Behalve minder tannine heeft de druif van nature een hogere zuurgraad. Om deze omlaag te brengen ondergaan de wijnen een tweede (malolactische) gisting. Het gebruik van houtlagering zorgt voor meer complexiteit..

Het wijnhuis

De stichter van la Colombera is Renato, de grootvader van de huidige eigenaren. Nadat zijn eigen boerderij was verwoest besloot hij letterlijk een nieuw bestaan op te bouwen in de vorm van een wijnhuis met bijbehorende hectares wijnstokken. Vanaf de jaren ’70 neemt zijn zoon het over en begint zelf wijnen te maken in plaats van de druivenoogst te verkopen. Stapje voor stapje heeft dit wijnhuis op deze manier zijn plek veroverd in het Italiaanse wijnlandschap. Zo zie je maar dat wat op het eerste gezicht een ramp lijkt uiteindelijk tot iets moois kan uitgroeien.

Reviews van anderen

Stefan

HAARLEM | 20 maart 2019

Joachim

Zaandam | 14 februari 2019

Theo

Nederland | 6 februari 2019

Irene

Utrecht | 11 januari 2019

Tim

Heemstede | 30 september 2018

Edlef

Nederland | 30 september 2018

Kris

Bennebroek | 30 september 2018
Mooie balans met licht zoete smaak. Geen echt lange afdronk, maar wel smaakvol.

Wouter

Nederland | 30 september 2018
Goede wijn klein beetje scherp

Jim

Nederland | 30 september 2018
De afrdronk maakt me dorstig

Stefanie

Hoofddorp | 30 september 2018

Sjors

Nederland | 30 september 2018
Erg lekker. Rijpe vruchten

Liesbeth

Heemstede | 30 september 2018
moet ook nog even staan, redelijk stroef

Marloes

UTRECHT | 29 september 2018

Ursula

Utrecht | 23 augustus 2018

Arthur

Amsterdam | 16 augustus 2018

Arent-Jan

Utrecht | 17 juli 2018

Marleen

Nederland | 14 juli 2018

evan

Amsterdam | 19 mei 2018

Bjorn

Heemstede | 19 april 2018
Heerlijke rode wijn voor bij de witte kip

Rutger

Nederland | 13 februari 2018

Lai

Amsterdam | 24 januari 2018

Jonathan

Nederland | 28 december 2017

Leontine

Nederland | 8 december 2017

Rutger

Amsterdam | 20 november 2017

Eva

Amsterdam | 8 oktober 2017

Gordon

Amsterdam | 8 oktober 2017
Iets zurig met fruit. Gekoeld gedronken. Persoonlijk zou ik hem op kamertemperatuur schenken.

Danielle

Overveen | 8 oktober 2017

Floris

Nederland | 8 oktober 2017

Hein

Amsterdam | 8 oktober 2017

Michael

Nederland | 8 oktober 2017

Siert

Amsterdam | 8 oktober 2017

Mirella

Amsterdam | 8 oktober 2017
Schiet naar m’n neus. Niet zo lekker

Rob

Nederland | 8 oktober 2017

Rob

Nederland | 8 oktober 2017

Rob

Nederland | 8 oktober 2017

Leonique

Haarlem | 8 oktober 2017

James

Amsterdam | 8 oktober 2017

Pabe

Nederland | 8 oktober 2017
Paardenzeik

Boudewijn

Nederland | 8 oktober 2017

Rosanne

Amsterdam | 8 oktober 2017

Anouk

Nederland | 8 oktober 2017

Monika

Amsterdam | 8 oktober 2017

Melike

Amsterdam | 8 oktober 2017

Niels

Aerdenhout | 8 oktober 2017

Sterre

SOESTERBERG | 8 oktober 2017

Robert

Amsterdam | 8 oktober 2017

Lysbet

Amsterdam | 24 september 2017

Alex

Amsterdam | 24 september 2017

Sarah

Heemstede | 24 september 2017

Fleur

Amsterdam | 24 september 2017

Jasper

Nederland | 24 september 2017

Pim

Haarlem | 24 september 2017

Jonas

Haarlem | 24 september 2017
Erg fijn!

Erik

Amsterdam | 18 september 2017

Jan-Peter

Amsterdam | 17 september 2017

Eva

Nederland | 17 september 2017

Max

Nederland | 17 september 2017

Maaike

Nederland | 17 september 2017

Wilko

Nederland | 17 september 2017
Alcohol, saaiig

Stewart

Nederland | 17 september 2017
Lekker sappig, zuurtje, steak wijn

Luuk

Nederland | 17 september 2017

Evelien

Nederland | 10 september 2017

Suzanne

AMSTERDAM | 10 augustus 2017

Jeroen

Nederland | 10 augustus 2017

Idil

Nederland | 10 augustus 2017

Diana

Amsterdam | 10 augustus 2017

Ferry

Nederland | 10 augustus 2017

Pien

Nederland | 10 augustus 2017
Lekker, niet te zwaar, ruikt goed. Iets donkerder

Charlotte

Nederland | 10 augustus 2017

Evelien

Nederland | 10 augustus 2017
Vol aan het begin daarna zure afdronk als het witte wijn is

Ingrid

Nederland | 10 augustus 2017

Rianne

Nederland | 10 augustus 2017

Kerensa

Amsterdam | 10 augustus 2017

J

Nederland | 10 augustus 2017

Dirk

Nederland | 10 augustus 2017

Bas

Nederland | 10 augustus 2017

Karen

Nederland | 10 augustus 2017

Suzanne

Amsterdam | 10 augustus 2017

Ferdinand

Amsterdam | 22 juni 2017

Angelique

'S-HERTOGENBOSCH | 20 juni 2017

Max

Nederland | 25 april 2017
Verwennerij voor je mond!

Joachim

Nederland | 25 april 2017
Niet al te heftig rood en heel puur qua fruit. Niet verrassend, maar wel erg goed gemaakt.

Bernard

Nederland | 25 april 2017
Topper als het warm is maar toch zin hebt in rode wijn!

Jan

Nederland | 25 april 2017
Ik vind deze ook zeker ''to die for'', heerlijk dat zwarte fruit!

Roelof

Nederland | 24 april 2017
Verrassend lekker. Kan best naast een spicy gerecht, die pasta arrabiata is een goede aanbeveling
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens