Megyer Dry Furmint Tokaj
mellow
Megyer Dry Furmint Tokaj
Hongarije Tokaj Hongarije
Wij zijn altijd op zoek naar avontuurlijke verrassingen uit onverwachte hoek. Daarom komen wij met een spannende Hongaarse blend van Furmint, Hárslevelű en Muscat op de proppen! Deze druiven worden van oudsher gebruikt voor zoete Tokajiwijnen. Maar schrik niet! Sinds een aantal jaar maken ze in Tokaj ook prachtig droge wijnen. Deze moderne Hongaar is daar dan ook het levende voorbeeld van! Met frisse mineralen, gele appel en citrusfruit schudt wijnhuis Megyer de wijnwereld eens even flink op.
3.8

18 ratings

8,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Furmint, Hárslevelű, Muscat
Jaar 2016
Herkomst Tokaj, Hongarije
Smaakt naar mineralen, steenfruit
Lekker bij bietensalade, langoustine
Wijnmaker István Bai
Oogst per HA 53 hL
Wijnstokken 26 jaar oud
Ondergrond Vulkanisch
Alcoholpercentage 12%
Wijnbouw Conventioneel

De streek

De Tokajstreek behelst ongeveer 4000 hectare in het bergachtige noordoosten van Hongarije en staat bekend om haar edelzoete en traditionele Tokajwijnen. Laat je niet misleiden door het zoete Tokaj-imago! Tegenwoordig hebben veel wijnboeren namelijk met de traditionele, zoete stijl gebroken en produceren Tokaji’s met fris citrusfruit en lichte aroma’s. Zo ook deze kraakheldere en droogfrisse Tokaj van Furmint, Hárslevelü en Muscat.

De druiven

De zomer van 2016 kenmerkte zich door verschillende hittegolven en droogte in Hongarije. Hierdoor waren de Hongaarse wijnboeren genoodzaakt om hun Furmintdruiven vroeg te oogsten en helaas was de opbrengst laag. Bijkomend voordeel; door de droogte kregen schimmels en ziektes geen kans. Deze Furmintdruiven geven de complexe wijnen veel finesse. Behalve fruitaroma’s als limoenschil en peer hebben goede Furmints ook iets rokerigs. Ook vind je in deze wijn een deel Hárslevelű, deze druif geeft aroma’s van kamperfoelie en druiven. Tenslotte wordt een klein percentage Muscat toegevoegd, voor nét dat beetje extra kleur, kracht en geur.

Het wijnhuis

De Franse familie Laborde was eigenaar van Château Clinet in de prestigieuze Pomerol in de Bordeaux. Na jarenlange ervaring en hard werken, werd het tijd voor een buitenlands avontuur. Vandaag de dag werkt de familie samen met Hongaarse wijnmakers op de 83 hectare van Château Megyer, midden in het hart van de Hongaarse Tokajstreek. Château Megyer ligt op de hellingen van een oude vulkaan en produceert strakdroge (en dus mineralige, bijna vulkanische) wijnen van het druiventrio Furmint, Hárslevelü en Muscat.

Reviews van anderen

Boudewijn

Rotterdam | 22 januari 2019

Ralph

Nederland | 19 januari 2019

Esther

VOORHOUT | 19 januari 2019

Maarten

Naarden | 4 januari 2019

Anique

WOERDEN | 26 december 2018
Heel smakelijk. met frisse zuren die goed blijft hangen. Gaat niet snel vervelen.

Gerben

Amsterdam | 11 december 2018

Linda

Amsterdam | 10 december 2018

Thijs

Amsterdam | 10 december 2018

Marije

Utrecht | 9 december 2018

Simon

Amsterdam | 9 december 2018

Yvonne

HEEMSTEDE | 9 december 2018
vriendelijk wijntje - lekker - mineralen

Gerhard

Dronten | 9 december 2018

Dennis

'S-GRAVENHAGE | 9 december 2018

Marjolein

Nederland | 9 december 2018

Patrick

Nederland | 9 december 2018

Chael

Nederland | 9 december 2018
Lekker! Fris en fruitig

Maarten V.

Amsterdam | 9 december 2018
heel bijzonder en niet duur!

Wilko

Nederland | 8 december 2018
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens