Megyer Hárslevelű Late Harvest 500ml
honey
Megyer Hárslevelű Late Harvest 500ml
Hongarije Tokaj Hongarije
Een mythische Hongaarse laat geplukte Hárslevelű uit de Tokajstreek. Wijmaker Istvan Bai laat een deel van zijn Hársleveludruiven tot in het midden van november aan de ranken hangen. Hierdoor worden deze veel rijper en ontwikkelen ze meer suikers, zonder spannende zuren te verliezen. Het resultaat is verbluffend zoet én fris, met bijzondere aroma’s van vlierbloesem en tropisch fruit! Onmisbaar bij zoete nagerechten, amuses met paté of bij een kaasplank met heftige kazen. Egészségére! Dat betekent proost in het Hongaars.
4.4

5 ratings

8,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, is dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif
Jaar 2017
Herkomst Tokaj, Hongarije
Smaakt naar passievrucht, vlierbloesem
Lekker bij oude kaas
Wijnmaker Istvan Bai
Oogst per HA 45 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar
Ondergrond Vulkanisch
Alcoholpercentage 11%
Wijnbouw Conventioneel

Het wijnhuis

De Franse familie Laborde was eigenaar van Château Clinet in de prestigieuze Pomerol, in de Bordeaux. Na jarenlange ervaring en hard werken, werd het tijd voor een buitenlands avontuur. Vandaag de dag werkt de familie samen met Hongaarse wijnmakers op de 83 hectare van Château Megyer, midden in het hart van de Hongaarse Tokajstreek. Château Megyer ligt op de hellingen van een oude vulkaan en produceert strakdroge (mineralige, bijna vulkanische) wijnen van zowel Furmint, Hárslevelű en Muscat.

De druiven

Ons Hongaars is niet al te best, uitspreken kunnen we naam van deze druif ook nauwelijks. Wel is de letterlijke vertaling bekend, Hárslevelű betekent letterlijk ‘blad van de lindeboom’ in het Hongaars. De bladeren van de druivenplant zijn namelijk iets minder puntig dan bladeren van andere rassen. Onderzoek heeft aangetoond dat de Hárs (we korten hem maar even af) een kruising is tussen de Hongaarse Furmint en de Zwitserse Plantscherdruif. Omdat de druif laat rijpt en een dunne schil heeft, wordt hij vaak gebruikt voor laat geoogste dessertwijnen en zoete Tokaj-Botrytuswijnen.

De streek

De Tokajstreek behelst ongeveer 4000 hectare in het bergachtige noordoosten van Hongarije en staat bekend om zijn traditionele zoete Tokajwijnen. Het is de oudste wijnregio van Hongarije, in het dal waar de rivieren Tisza en Bodrog samenkomen. De zonnige zomers worden opgevolgd door een lange herfst, waardoor de druiven lang kunnen doorrijpen en meer suikers kunnen ontwikkelen. Traditioneel worden de trossen handmatig geplukt in houten mandjes van waar 25 kilo druiven in past, puttonyos genaamd. Hoe meer je van deze puttonyos er in een zogenaamde gönc ging (een houten vat van 136 liter, aangevuld met gewone wijn of most), hoe beter de kwaliteit en des te meer restsuikers per liter. Deze laat geplukte Tokaji heeft 3 puttonyos, wat neerkomt op 60 gram restsuiker per liter.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Willemien

Amsterdam | 21 februari 2021
Verified Buyer

Claudia

Utrecht | 5 februari 2021
Verified Buyer

Rutger

Amsterdam | 15 januari 2021
Verified Buyer

Li

Nederland | 8 januari 2021
Verified Buyer

Thijs

Heemstede | 29 december 2020
Verified Buyer

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens