Megyer Tokaji Hárslevelű
mellow
Megyer Tokaji Hárslevelű
Hongarije Tokaj Hongarije
Hárslevelu, probeer deze druif maar eens uit te spreken. Gelukkig hoeft dat ook niet, want na één slok ben je sprakeloos! Deze Hongaarse Hars (we korten ‘m voor het gemak maar even af) uit de wereldberoemde Tokajstreek is namelijk strak, mineralig en heeft weelderige bloesemaroma’s. Egészségére! Deze kreet kunnen wij al helemaal niet over onze lippen krijgen, maar betekent gewoon proost in de prachtige Hongaarse taal.
3.15

6 ratings

7,29

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Hárslevelű
Jaar 2015
Herkomst Tokaj, Hongarije
Smaakt naar bloesem, noten, steenfruit
Lekker bij quiche, zoetwatervis
Wijnmaker Istvan Bai
Oogst per HA 63 hL
Wijnstokken 29 jaar oud
Ondergrond Vulkanisch
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw Conventioneel

De streek

De Tokajstreek behelst ongeveer 4000 hectare in het bergachtige noordoosten van Hongarije en staat bekend om haar edelzoete en traditionele Tokajwijnen, Laat je niet misleiden door het zoete Tokaj-imago, tegenwoordig hebben veel wijnboeren namelijk met de traditionele, zoete stijl gebroken en produceren Tokaji’s met fris citrusfruit en lichte aroma’s. Zo ook deze kraakheldere en droogfrisse Tokaj van Furmint, Hárslevelű en Muscat.

De druiven

Ons Hongaars is niet al te best, uitspreken kunnen we deze druif ook niet. Wel is de letterlijke vertaling bekend, Hárslevelű betekent letterlijk ‘blad van de lindeboom’ in het Hongaars. De bladeren van de druivenplant zijn namelijk iets minder puntig dan bladeren van andere rassen. Onderzoek heeft aangetoond dat de Hars (we korten hem maar even af) een kruising is tussen de Hongaarse Furmint en de Zwitserse Plantscherdruif. Omdat de druif laat rijpt en een dunne schil heeft, wordt hij vaak gebruikt voor zoete Tokaj-Botrytuswijnen. Gelukkig maken moderne wijnmakers ook droge varianten met Hars, zoals deze droge, goudgroene wijn, met aroma’s van kruiden, citrusfruit en vlierbloesem.

Het wijnhuis

De Franse familie Laborde was eigenaar van Château Clinet in de prestigieuze Pomerol, in de Bordeaux. Na jarenlange ervaring en hard werken, werd het tijd voor een buitenlands avontuur. Vandaag de dag werkt de familie samen met Hongaarse wijnmakers op de 83 hectare van Château Megyer, midden in het hart van de Hongaarse Tokajstreek. Château Megyer ligt op de hellingen van een oude vulkaan en produceert strakdroge (en dus mineralige, bijna vulkanische) wijnen van zowel Furmint, Hárslevelű en Muscat.

Reviews van anderen

Kees

Amsterdam | 12 januari 2019

Thijs

Amsterdam | 10 december 2018

Imke

TempCiti | 18 november 2018
Hou ik niet van

Lotte

Amsterdam | 18 november 2018

Geertje

Nederland | 18 november 2018

Linda

Amsterdam | 7 november 2018
Bloemerig, mineraalchtig, goede borrel wijn
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens