natuurwijnen
Nando Rebula Blue Label
raw
Nando Rebula Blue Label
Slovenië Primorska Slovenië
Misschien doet het etiket anders vermoeden. In deze Sloveense fles zit namelijk geen blauw vergist druivenmost, maar juist oranje! Omdat wijnmaker Andrej zijn sap van inheemse Rebuladruiven lang laat mee weken met de schilletjes, krijgt de wijn zijn oranje gloed en wordt hij flink wat troebeler. Alleen zo krijg je die typische natuurwijnaroma’s waar wijnschrijvers van over de hele wereld helemaal gek van worden. Net even iets anders dan normaal… Maar daarom alleen nog maar meer het proberen waard!
17,99

nog 20 op voorraad

nog 20 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Rebula
Jaar 2017
Herkomst Primorska, Slovenië
Smaakt naar perzik, sinaasappelschil
Lekker bij Aziatische rundertartaar
Wijnmaker Andrej Kristančič
Oogst per HA 30 hL
Wijnstokken 10 jaar oud
Ondergrond Mergel, flysch
Alcoholpercentage 12%
Wijnbouw Biologisch, totaal sulfiet 22 mg/l

De streek

In het uiterste westen van Slovenië, op de grens met het Italiaanse Friuli-Collio, ligt de regio Primorska. 60% van de wijngaarden van Nando liggen in Collio en maar 40% in het Sloveense Brda. Het mediterraanse micro-klimaat is uitermate geschikt voor het maken van witte wijn. Warme lucht vanuit de Adriatische Zee wordt vermengd met koele lucht vanuit de Julische Alpen. De wijngaarden liggen als terrassen op een hoogte van 100 tot 200 meter. De arme grond bestaat uit mergel, "ponka" in het lokale dialect. Het merendeel van de druivenrassen die bij Nando zijn aangeplant zijn lokale variëteiten. Hoewel niet gecertificeerd is de wijnbouw volledig biologisch.

De druiven

Rebula is de Sloveense naam voor het ras dat ook in Friuli voorkomt onder de naam Ribolla Gialla. De druif geeft wijnen met frisse zuren en een nootachtige smaak. Bij Nando worden de druiven handmatig geplukt en van de steeltjes ontdaan. De fermentatie ontstaat met alleen natuurlijke gisten en de schillen voor deze wijn gisten korte tijd mee op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt zes maanden op de droesem en wordt daarna niet gefilterd op geklaard. Ook wordt er geen sulfiet aan de wijn toegevoegd. Hiermee verdient Nando Rebula het label natuurwijn.

Het wijnhuis

Andrej Kristančič is eigenaar van de Nando wijnmakerij. De naam van het bedrijf komt van zijn grootvader die met wijn maken begon. Al op de middelbare school, 25 jaar geleden, studeerde Andrej voor wijnmaker. Zo ontwikkelde hij een persoonlijke stijl zonder de tradities van de familie te vergeten. Die persoonlijke stijl noemt men tegenwoordig natuurwijnen waarmee Andrej tot voorloper bestempelt kan worden. De wijnen kenmerken zich ,o.a., door minimale interventie van de wijnmaker, spontane vergisting, gebruik van natuurlijke gistcellen en geen of minimaal gebruik van sulfiet.

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens