Andres Pérez

Andres Pérez

Vader Andres (senior) en moeder Alicia zijn een écht wijnmakerskoppel en zijn al 30 jaar gelukkig getrouwd. Het stond in de sterren geschreven dat zij hun eigen wijnhuis zouden starten. Andres is namelijk de kleinzoon van één van de belangrijkste Chileense wijnmakers van de vorige eeuw is en Alicia de kleindochter van Pedro Undurraga, de oprichter van het grootste wijnhuis van Chili. In 2001 werd hun lang gekoesterde droom werkelijkheid en inmiddels staat de volgende generatie al klaar om het familiebedrijf voort te zetten. Zoon Andres (junior) zal de kwaliteit van de wijnen én de duurzaamheid het bedrijf naar een nog hoger plan tillen. Succes Andres!

De Streek

De Streek

Central Valley ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het midden van Chili. Deze vallei is het hart van de Chileense wijnbouw en loopt van noord naar zuid over een lengte van ongeveer 1000 kilometer tussen de Andes en het kunstgebergte. Het gebied is zo uitgestrekt dat er verschillende terroirverschillen zijn, met wijnen van verschillende ondergronden en kaliber. Wel hebben alle wijnen uit alle deelgebieden in Central Valley een gemene deler; de verfrissende invloed van de koude golfstroom in de Stille Oceaan, die het warme klimaat weet te temperen.

Het wijnhuis

Het wijnhuis

Bij Alyan staat de impact op de natuur centraal. Tijdens het proces van druif naar wijn wordt aan alles gedacht. Zo composteert de familie Pérez al het afval dat tijdens de snoeiperiode, het oogsten en het persen vrij komt, om het vervolgens weer over hun wijngaarden te verspreiden. Ook recyclen ze al het eikenhout van hun oude en gebruikte vaten. Een team timmermannen gaat ieder jaar aan de slag om nieuwe meubels, ornamenten, opslagschuren en promotiemateriaal te maken. Elk jaar krijgen wij weer een aantal gerecyclede borrelplanken van Andréz opgestuurd, die goed worden gebruikt tijdens onze personeelborrels.

Hun grote trots: Carménére

Hun grote trots: Carménére

De Carménère komt oorspronkelijk uit de Franse Bordeaux. Helaas sloeg de allesvernietigende druifluis in de 19e eeuw flink om zich heen en helaas viel het doek ook voor de Carménère. Gelukkig werd de druif weer herontdekt in de jaren 90 van de vorige eeuw in Chili! Na onderzoek kwamen de Chilenen er achter dat er geen Merlot, maar Carménère in hun wijngaarden stond! De vlag kon uit en de uitgestorven druif, vol van warm fruit, groene pepers en flink wat body werd door de Chilenen als nationale trots geadopteerd!


Ontmoet ook de andere wijnboeren

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens