Herman Hofer

Herman Hofer

Weingut Hofer, in 1993 door Herman Hofer en vrouw Maria van diens ouders overgenomen, werkt al lange tijd biologisch. Aanvankelijk lag de nadruk op andere gewassen als tarwe, gerst, suikerbieten en aardappelen. Slechts 5,7 hectare was wijngaard; de wijn werd aan huis verkocht en nog wat aan wijnlokalen. Toen hun wijn opviel bij wijnschrijvers en steeds vaker in de prijzen viel is de focus verschoven van landbouw naar wijnbouw. Hoe men ook hecht aan tradities, de Hofers gaan wel met hun tijd mee. De innovaties vinden plaats in de wijnkelder. En dat proef je!

Streek

Streek - Niederösterreich

Niederösterreich

Hofer Zweigelt komt uit Niederösterreich, een deelstaat van Oostenrijk. Het gebied, ten oosten en westen van Wenen, omvat het uitgestrekte Weinviertel en ook de bekendere gebieden Wachau, Kremstal en Kamptal. Het klimaat is gematigd met nog een geringe invloed van de Atlantische Oceaan. Men produceert voornamelijk witte wijn waarbij de Grüner Veltliner de belangrijkste variëteit is. Voor rode wijn gebruikt men naast Zweigelt de minder bekende rassen Blauer Portugieser en Blaufränkisch.

Wijnhuis

Wijnhuis - Bio Weingut Hofer

Bio Weingut Hofer

Veel authentieker Oostenrijks krijg je het niet: een klein biologisch wijnbedrijf vlakbij Wenen, met een ‘heurigen’ aan huis waar je de jonge wijn en andere producten van het land kan proeven, gerund door Herman en Maria. Alles nog oorspronkelijk tot de handgeschreven facturen aan toe. Herman ontmoetten wij op een Biologische beurs in Neurenberg waar deze bescheiden wijnboer nogal brutaal alle prijzen in de wacht sleepte. Herman maakt overigens de wijn, Maria gaat over de zaken.

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens