Leonidas en Panagiotis Hatzimichalis

Leonidas en Panagiotis Hatzimichalis

Vader Dimitris Hatzimichalis is een échte autodidact, die op zijn 19e begon met het maken van wijn in de tuin van zijn ouders. Nu zijn zonen oud genoeg zijn, staan ze met hetzelfde enthousiasme in de wijngaarden en werken ze hard om het familiebedrijf naar een nóg hoger niveau te tillen. Hun focus ligt op witte Griekse druivenrassen als Assyrtiko, Malagousia, Athiri, maar de ondernemende familie Hatzimichalis experimenteert ook met internationale druivenrassen als Sauvignon Blanc en Chardonnay. Waar gaan zonen Leonidas en Panagiotis het meest trots op? Hun loepzuivere, Griekse Assyrtiko natuurlij, waar vader Hatzimichalis ooit mee begon.

De Streek

De Streek

De wijngaard Alepotrypa, eigendom van familie Hatzimichalis, ligt in de Atalantivallei. Net 100 kilometer ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene. Al in de oudheid werd hier wijn verbouwd. Dat komt door het ideale Mesoklimaat, met verkoeling uit het Parnassus gebergte (daar wordt zelfs geskied) en wind vanaf zee. Hierdoor ontstaat een luchtstroom die werkt als een grote airconditioning, die zorgt dat de druiven hun frisheid en zuren behouden. Bijkomend voordeel van die wind is dat de kans op ziektes en schimmels aanzienlijk wordt verminderd. De ondergrond van rotsachtig gesteente en kalk houdt de warmte van de zon goed vast, voor de optimale rijping van de druiven.

Het Wijnhuis

Het Wijnhuis

Dimitris Hatzimichalis, oprichter van Domaine Hatzimichalis, begon met wijn maken toen hij 19 jaar was, met druiven uit de tuin van zijn ouders. In 1973 kocht hij zijn eerste 9 hectare in de Atalanti Vallei. Om zijn hoofd boven water te houden houdt hij in het begin nog kalkoenen, vandaar zijn logo. Al snel investeerde hij in een moderne wijnmakerij. De eerste mijlpaal voor het Domaine werd behaald met een minieme oogst Cabernet Sauvignon begin jaren '80, waarmee ze de wijnwereld versteld deden staan. Daarmee kwam de wereldwijde erkenning in de vorm van vele internationale prijzen. Op dit moment is het aan Dimitris' zonen, Leonidas en Panagiotis, om met net zoveel passie het familiebedrijf verder uit te breiden.

Hun grote trots: Assyrtiko

Hun grote trots: Assyrtiko

Bij de oprichting van Domaine Hatzimichalis was het de Assyrtikodruif die in hun eerste wijngaard ‘Alepotrypa’ werd aangeplant. De kalkhoudende ondergrond zorgt voor minerale ondertonen en het aantrekkelijke frisse citrusfruit, een lichte kleur en een intens mondgevoel. Ideaal bij schelp-, en schaaldieren, cous-cous en natuurlijk een groene salade met tomaat, feta en Griekse olijfolie.Ontmoet ook de andere wijnboeren

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens