Jean en Anne Lignères

Jean en Anne Lignères

Het verhaal van de familie Lignères gaat terug tot begin 16e eeuw maar het echte wijnverhaal begint in 1957. Toen kochten André en Suzette Lignères het huidige wijnhuis La Baronne. Tegenwoordig kunnen zij genieten van een welverdiend pensioen want hun kinderen zwaaien nu de scepter over dit bijzondere wijnhuis. Bij de ongefilterde natuurwijnen van wijnpuristen Jean en Anne Lignères staan de traditionele druivenrassen van de Languedoc altijd in de schijnwerpers.

De streek - Les Corbières

De streek - Les Corbières

Les Corbières is het bergmassief in het zuiden van Frankrijk, in de Languedoc-Roussillon. Deze streek heeft zijn AOC-status in 1985 verkregen en timmert sindsdien hard aan de weg. Sinds een aantal jaren zijn hier enkele wijnboeren aan een kleine natuur-wijn-revolutie begonnen, en daar is deze wijn een perfect voorbeeld van. De wijnranken op rotsachtige heuvels van blauw mergelsteen en kalkhoudend kleisteen, badend in de Franse zon en geteisterd door stevige Mistralwinden, leveren krachtige druiven. Les Corbières staat voornamelijk bekend om zijn rode wijnen, er wordt slechts een handje vol wit (2%) en rosé (3,5%) gemaakt.

Het wijnhuis - La Baronne

Het wijnhuis - La Baronne

Bij La Baronne werkt een team van gepassioneerde mensen, die op een biologische en respectvolle manier het terroir van de Languedoc-Roussillon laat zien in de wijnen. Ze gaan zelfs een stapje verder door zo min mogelijk sulfiet te gebruiken en hun wijnen spontaan te laten vergisten. De familie Lignères staat aan het roer van het wijnhuis en laat de traditionele druivensoorten van de Languedoc altijd in de schijnwerpers staan, die bijna altijd de finesse en elegantie van hun wijnen benadrukt. Als kers op de taart is het biodynamische Demeter-keurmerk na jaren van vernieuwen en hard werken ‘in the pocket’. Ze zijn helemaal klaar voor de toekomst, op een verantwoorde manier!

Wijnbouw: Natuurwijnen

Wijnbouw: Natuurwijnen

Wijnboeren die natuurwijnen produceren werken biologisch dan wel biodynamisch en laten de natuur helemaal hun gang gaan. De filosofie is om zo min mogelijk in te grijpen tijdens het proces van druif naar wijn. Zo wordt er verplicht met de hand geplukt, wordt de wijn niet of nauwelijks gefilterd, wordt een absoluut minimum aan sulfiet gebruikt en inheemse gistcellen en laten de wijn spontaan vergisten. Zo krijg je een puurder dan puurdere wijn waar het primaire fruit op de achtergrond verdwijnt en aroma’s ontstaan die je nog nooit hebt ervaren. Gisten, zuren, bitters en andere funky aroma’s voeren de boventoon

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens