Paolo Marion

Paolo Marion

De wijnboeren Paolo en Massimo Marion runnen het wijnhuis La Jara sinds 1999 maar de wijngaard is al veel langer in het bezit van de Marion familie, namelijk sinds 1891. De innovatieve geest Pietro Marion heeft hen geïnspireerd om de filosofie van La Jara verder te perfectioneren: de natuur is een perfect mechanisme. De dagelijkse leiding is een taak van Massimo, het maken van de organische wijnen is de taak van Paolo. Papa Bruno is nog steeds de eigenaar maar helpt graag nog mee in de wijngaard. Alle 3 hebben ze een andere verantwoordelijkheid maar ze zijn het hele jaar door te vinden tussen de wijnranken. Elke dag weer op zoek naar manieren om de wijnen nog verder te perfectioneren. En dit proef je ook terug in de fles!

De streek

De streek - Veneto

Veneto

Veneto is het kloppende hart van de wijnindustrie in Italië en kent als hoofdstad Verona. Dit vrij grote gebied begeeft zich in het noordoosten van bella Italia en strekt zich uit van het toeristische Venetië tot het populaire Gardameer. De Veneto herbergt een grote diversiteit aan wijngebieden die wereldfaam hebben verworven dankzij hun hoogstaande kwaliteit. Door de grootte van het gebied zijn er een aantal micro-klimaten die het mogelijk maken een variëteit aan verschillende druivensoorten aan te planten: Van witte- tot rode wijn, van bubbels tot dessertwijn. Het kan allemaal in de Veneto!

De druiven

De druiven - Prosecco

Prosecco

Wat niet iedereen weet is dat prosecco gemaakt is van de gelijknamige druifsoort: Prosecco. Naast de witte Prosecco druif heeft de rosé frizzante zijn kleur van de Raboso-druif. Deze druif zorgt voor de heerlijke geur van aardbeien. Waar vele andere mousserende wijnen worden gemaakt van druivenrassen die ook veel voorkomen als stille wijn wordt de Prosecco druif vrijwel alleen gebruikt voor de bekende bruisende wijnen uit Noord-Italië. Voor deze fles prosecco is de‘methode charmat’ toegepast. Dit houdt in dat de bubbel tot stand komt in een tweede gisting die plaats vindt in een grote tank. Hierdoor blijft de bubbel lekker licht en is de wijn perfect om te drinken in elke situatie; van aperitief tot in het park met vrienden. Waarom? Omdat het kan!

Interview

Interview - Massimo Marion

Massimo Marion

Ben je benieuwd naar de achtergrond van La Jara? Kom meer te weten over de betekenis van de naam La Jara en waarom de wijnen van dit huis zo bijzonder zijn. Bekijk het interview met wijnmaker Massimo Marion

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens