Max Pfannebecker

Max Pfannebecker

Drie generaties, één familie. Opa Wolfgang Pfannebecker, zijn zoon Holker en kleinzoon Max werken samen op de in 1960 opgerichte wijnboerderij in het achterland van Rheinhessen. Na het voltooien van zijn opleiding tot wijntechnicus, is Max verantwoordelijke voor de ontwikkeling en stijl van de wijnen. Maar hij doet het zeker niet alleen. Opa, zoon en kleinzoon, wonen allemaal aan de rand van de wijngaarden in Pfeddersheim en helpen hem waar nodig is. Sinds het aanstellen van Max, als verantwoordelijke voor het werk in de wijngaard en kelder, is een nieuwe weg ingeslagen. De hele familie werkt nu met 100% biologische wijnbouwtechnieken en zijn overgegaan op het handmatig plukken en selecteren van de druiven. Deze nieuwe filosofie zorgt oogst na oogst voor steeds meer roem en kwaliteit.

Streek

Streek - Rheinhessen

Rheinhessen

Duitslands meest uitgestrekte wijngebied Rheinhessen ligt in een kromming van de Duitse Rijn. Deze streek is ingeklemd tussen drie andere wijnbouwgebieden: Rheingau in het noorden, Pfalz in het zuiden en Nahe in het westen. Sinds het begin van deze eeuw is er in het gebied veel veranderd. Jonge, talentvolle wijnmakers zorgen voor een kleine revolutie. Zij maken nu unieke en bijzondere wijnen. Niet zoals van oudsher, op de steile terrassen van de Rijnoevers, maar in het glooiende achterland. Daar ligt ook het kleine dorp Pfeddersheim, waar de Pfannebeckers al decennia wonen en werken.

Wijnhuis

Wijnhuis - Weingut Pfannebecker

Weingut Pfannebecker

Al jaren volgen wij de familie Pfannebecker. In 2006 nam kleinzoon Max het familiedomein over en hij werkt sindsdien rigoureus aan de verbetering en biologische certificering van zijn wijnen. Max Pfannebecker heeft zijn wijnopleiding genoten bij de gebroeders Knipser in de Pfalz, waar ze hem de fijne kneepjes van het vak hebben bijgebracht. Hij heeft goed opgelet tijdens de lessen, want zijn wijnen kunnen zich inmiddels meten met die van zijn leermeesters. Gelukkig heeft Max ook hier en daar wat uurtjes gespijbeld om zijn eigen, brutale stijl te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn de Weissburgunder Trocken, de Cuvée Rose en de Pfannebecker Spatburgunder Trocken. Stuk voor stuk eigen en brutale wijnen die Rheinhessen als modern Duits gebied op de kaart zetten.

Wijnbouw

Wijnbouw - Biologisch

Biologisch

In de biologische wijnbouw zijn chemische bestrijdingsmiddelen uit den boze. Zo ook bij de familie Pfannebecker. Wijnboeren die drie jaren lang voor hun biologische keurmerk hebben gestreden en ook hebben gekregen, gebruiken alleen maar producten van natuurlijke oorsprong zoals koper (sulfiet) en natuurlijke mestsoorten. Bij Weingut Pfannebecker werken ze reactief in plaats van preventief en ze gebruiken alleen organische middelen om hun druiven te beschermen als het écht nodig is. Max heeft drie jaar lang moeten bewijzen dat hij strikt biologisch werkt om het certificaat te halen. Nu de papieren binnen zijn, kijkt de EU nog steeds streng mee. De omslag naar biologisch was kostbaar en tijdrovend. Daarom hulde aan Max!

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens