Regine & Theo Minges

Regine & Theo Minges

De familie Minges maakt al zes generaties lang state-of-the-art Rieslings te midden van een supergunstig terroir in de Pfalz. De nieuwe generatie staat al klaar. Dochter Regine Minges groeide op tussen de wijnranken, is bijna klaar met haar studie Oenologie en leerde de fijne kneepjes van het vak van haar vader Theo. Ze zet haar familietraditie graag voort. Zo vindt Regine net als haar vader dat je Rieslingwijnen als kinderen moet behandelen. Met een opvoeding in hun jeugd, fermentatie in de puberteit en rijping in hun volwassen leven. Zo krijgen de Mingeswijnen hun eigen karakter. Complex geurend citrusfruit, elegantie en -oh jawel- volledig biologisch!

De streek - Pfalz

De streek - Pfalz

De Pfalz kent een lange traditie van wijnproductie, die terug gaat tot in ver in de klassieke Romeinse tijd. Het bijzondere milde klimaat en de omvang maakt Pfalz een enorm belangrijk wijngebied in Duitsland. Door het klimaat, idyllische glooiende landschap, rust en ontspanning wordt deze streek ook wel het Duitse Toscane genoemd. De wijnen van de familie Minges uit de Pfalz genieten van grote populariteit onder Riesling liefhebbers. Het is met name de bodem van hun favoriete wijngaard ‘Gleisweiler Hölle’, die zorgt voor de uitmuntende omstandigheden. Die bestaat uit verschillende soorten gesteente die door aardverschuivingen in miljoenen jaren zijn vermengd. Het zandsteen en leemzand in de bodem wordt verwarmd overdag verwarmd door de zon en zorgt ervoor, dat de druiven gelijkmatig rijpen.

Het wijnhuis - Weingut Minges

Het wijnhuis - Weingut Minges

Dit is een écht familiebedrijf. Zo loopt het hele woonvetrek van de familie Minges over in een proeflokaal. Waar je als je tijdens het proeven naar het toilet meot, je gewoon in hun badkamer staat. Het domein is al decennia in de familie en Theo geeft het stokje bijna geheel over aan zijn dochter Regine. Hun familiefilosofie is de leidraad in van alle beslissingen; nauwkeurig werk in de wijngaard, spontane vergisting van de wijn, een lange rijping op de fles en een minimale toevoeging van sulfiet. Het resultaat is één van de meest begeerde prijzen - in 2013 werd hun hele Rieslingassortiment uitgeroepen tot het beste van Duitsland.

Wijnbouw: Biologisch

Wijnbouw: Biologisch

In de biologische wijnbouw zijn chemische bestrijdingsmiddelen uit den boze. Theo en Regine gebruiken alleen producten van natuurlijke oorsprong, zoals koper (sulfiet) en natuurlijke mestsoorten. Zo gebruikt de familie Minges alleen organische middelen als het écht nodig is. Zo wordt ook het gebruik van sulfiet tot een minimum beperkt en laten ze hun Rieslingwijnen spontaan vergisten met inheemse gistsoorten die van nature op de druif leven en in de wijnkelder rond dwarrelen.


Ontmoet ook de andere wijnboeren

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens