Danilo Šnajder

Danilo Šnajder

Danilo werd geboren op 22 januari 1971. Hij bracht zijn jeugd door in Ormož. Toen hij nog op school zat, begon hij te werken in de wijngaard van zijn vader in Litmerk en hielp hij om de familiewijnen te maken. Behalve een succesvolle onafhankelijke wijnbouwer was Danilo's vader in die tijd chef-celarmoeder in het grootste wijnbedrijf van de regio, Jeruzalem Ormož. Na zijn middelbare school vervolgde Danilo zijn studie aan de Biotechnical Faculty in Ljubljana en studeerde in 1997 af. Toen hij klaar was met zijn studie, ging Danilo 3 maanden naar de Franse wijnregio Saumur om wat professionele ervaring op te doen.
Na zijn thuiskomst nam hij zijn eerste baan op de wijnmakerij Jeruzalem Ormož, waar hij - na enkele jaren van diepgaand onderzoek in oenologie en marketing - de belangrijkste wijnmaker en keldermanager werd. Danilo's besef van het feit dat succesvol kelderarbeid fundamenteel verbonden is met grote wijnbouw en marketing, culmineerde in succes. Talrijke onderscheidingen van gerenommeerde competities versterkt de status van Danilo als een van Slovenië's beste wijnmakers.
Hij gelooft dat de kwaliteit van de wijn wordt geboren in de wijngaard en dat er veel expertise, liefde en toegewijd werk vereist is om fruit met een groot potentieel te produceren.

De streek

De streek - Ormoz

Ormoz

Slovenië is gelegen aan de voet van de Alpen en is voor het grootste deel bergachtig. Het is voor velen nog een relatief onbekend wijnland, maar Slovenie heeft door de gunstige natuurlijke omstandigheden veel potentie. Het klimaat is overwegend continentaal, alleen in de smalle kuststrook heerst een gematigd zeeklimaat.
De wijnen van Verus worden gemaakt in de Oostelijke regio Podravje, tegen de grens met Oostenrijk en Hongarije. Dit is een heel oud wijngebied, dat tijdens de Romeinse tijd al zeer populair was. Tegenwoordig is het de grootste Sloveense wijnregio met zes districten. Eén daarvan is Ormoz. De wijnen uit deze regio behoren volgens kenners tot de beste van het land.

Het wijnhuis

Het wijnhuis - Verus Vinogradi

Verus Vinogradi

Verus Vinogradi is in 2007 opgericht door 3 vrienden: Danilo Snajder, Bozidar Grabovac en Rajko Zlicar en is gevestigd in Ormoz. Hiervoor werkten zij alle drie voor Jeruzalem Ormoz, het van oudsher beroemdste wijndomein van Slovenië. Maar de moderne ideeën en de veranderingsgezindheid van deze drie heren botste met het traditionele Jeruzalem Ormoz. Uiteindelijk werd Danilo Snajder zelfs ontslagen. Hij heeft het ontslag aangevochten en is door een rechter in het gelijk gesteld, maar Danilo had al snel besloten niet terug te keren. Samen met zijn twee vrienden richtte hij Verus Vinogradi op. Dat dit een goede keuze is geweest blijkt wel uit de hoge waarderingen die de wijnen nu al krijgen van grote wijngoeroes als Jancis Robinson, Jamie Goode en Tom Stevenson.

De wijnen

De wijnen

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens