Wist je dat...
"In het geval van deze alcoholvrije Riesling de wijnmaker gebruik maakt van een onderdruk, ook wel vacuüm genoemd, waarmee het kookpunt van alcohol sterk wordt verlaagd tot ongeveer 28-38 graden. Over het algemeen geldt: hoe lager de temperatuur hoe meer aroma’s in de wijn behouden blijven.
"In het geval van deze alcoholvrije Riesling de wijnmaker gebruik maakt van een onderdruk, ook wel vacuüm genoemd, waarmee het kookpunt van alcohol sterk wordt verlaagd tot ongeveer 28-38 graden. Over het algemeen geldt: hoe lager de temperatuur hoe meer aroma’s in de wijn behouden blijven.
Producteigenschappen
Druif
Riesling
Jaar
Non Vintage
Herkomst
Elzas, Frankrijk
Smaakt naar
groene appel, limoen, peer
Lekker bij
babyshower, de borrel, frisse gerechten
Wijnmaker
Jean Bertrand
Oogst per HA
60 hL
Wijnstokken
24 jaar oud
Ondergrond
Kiezel en kalk
Alcoholpercentage
0%
Wijnbouw
Conventioneel
Wist je dat...
"In het geval van deze alcoholvrije Riesling de wijnmaker gebruik maakt van een onderdruk, ook wel vacuüm genoemd, waarmee het kookpunt van alcohol sterk wordt verlaagd tot ongeveer 28-38 graden. Over het algemeen geldt: hoe lager de temperatuur hoe meer aroma’s in de wijn behouden blijven.
"In het geval van deze alcoholvrije Riesling de wijnmaker gebruik maakt van een onderdruk, ook wel vacuüm genoemd, waarmee het kookpunt van alcohol sterk wordt verlaagd tot ongeveer 28-38 graden. Over het algemeen geldt: hoe lager de temperatuur hoe meer aroma’s in de wijn behouden blijven.
Het wijnhuis
Er is een groot verschil tussen druivensap en alcoholvrije wijn, namelijk het vergistingsproces. Alcoholvrije wijn is een gefermenteerde wijn (met alcohol), waarna er een proces plaats vindt om de alcohol te onttrekken aan de wijn. Bij de distillatie maakt men gebruik van de verschillen in kookpunten van alcohol en water. Bij normale druk heeft alcohol een kookpunt van 78 graden, waardoor verhitting tot een temperatuur boven 78 graden zorgt voor splitsing tussen alcohol en wijn. In het geval van verhitting tot ongeveer 80 graden zal het eindresultaat een verbrande smaak hebben en is deze niet meer lekker voor consumptie. In het geval van deze alcoholvrije Riesling maakt de wijnmaker gebruik van een onderdruk, ook wel vacuüm genoemd, waarmee het kookpunt van alcohol sterk wordt verlaagd tot ongeveer 28-38 graden. Over het algemeen geldt: hoe lager de temperatuur hoe meer aroma’s in de wijn behouden blijven.
De druiven
Bekende 'edele' druivenrassen uit de Elzas zijn Pinot Gris, Muscat en Gewurztraminer. De belangrijkste, met als bijnaam ‘de Koning’, is Riesling. Met veel zuren, complexiteit en mineraliteit is deze druif de ideale kandidaat als hoofdingrediënt voor alcoholvrije wijn. Het eindresultaat is verbluffend, is niet niet zoet en lijkt niet, als veel van zijn alcoholvrije vrienden, op druivensap of een zoete vruchtendrank.
De streek
In het noordoosten van Frankrijk ligt de Elzas, l’Alsace in het Frans. De Vogezen vormen de fysieke grens met Duitsland en beschermen de wijngaarden tegen overvloedige regenval en zorgen voor een zonnig microklimaat. Wat kenmerkend is voor wijnen uit deze streek, en ongewoon voor Frankrijk, is het vermelden van het druivenras op het etiket. Zo dicht bij Duitsland (Baden, Pfalz) is een vergelijking met hun wijnen op zijn plaats. De Elzas wijnen waren voorheen steviger en droger dan de Duitse, die wat meer restsuiker hadden. Tegenwoordig zijn de stijlen meer naar elkaar toe gegroeid. Die uit de Elzas zijn eleganter geworden, die uit Duitsland hebben meer body gekregen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.
-
Bert
-
Amsterdam | 14 juli 2020Frisse alcohol-vrije wijn met voldoende zuren
-
Jesper
-
Amsterdam | 2 mei 2020Tja, duidelijk geen wijn en grootste deel weggespoeld...
-
Marlene
-
Amsterdam | 3 januari 2021
-
Radboud
-
Amsterdam | 27 december 2020
-
Irene
-
AMERSFOORT | 22 december 2020
-
Gerdie
-
AMSTERDAM | 15 december 2020
-
marius
-
Amsterdam | 3 oktober 2020
-
Jan
-
Reeuwijk | 30 september 2020
-
Luuk
-
Heemstede | 5 september 2020
-
Boris
-
Den Haag | 5 juli 2020
-
Marieke
-
Amsterdam | 21 juni 2020
-
Marc
-
BUSSUM | 6 mei 2020
-
Ruud
-
ZOETERMEER | 24 januari 2020
-
Chris
-
AALSMEER | 17 januari 2020
-
Martijn
-
Ede | 15 januari 2020Echt geen slechte wijn zeker niet omdat het alcoholvrij is. Er zit een scherp kantje aan wat het lekker maakt en is by far niet zo zoet als alcoholvrije wijnen van de supermarkt en de gelieerde slijters. De lekkerste witte 0.0 die ik ken.
-
Milou
-
Nederland | 12 februari 2020
-
Lydeke
-
TempCiti | 7 januari 2020
-
Thomas
-
Amsterdam | 25 december 2019