limited
Pehhcora Pecorino
mellow
Pehhcora Pecorino
Italië Terre di Chieti Italië
Wanneer wijnmaker Alessandro Michelon zegt dat hij wijn maakt van Pecorino, kijkt iedereen altijd raar op. Natuurlijk heeft hij het niet over de schapenkaas Pecorino, maar over de druif. Omdat mijn druiventrossen zo op schapenkoppen lijken, is de vergelijking snel gemaakt. Deze unieke druif is nauwelijks te vergelijken met andere druiven. Hij heeft de witte peper van een Grüner Veltliner, het fruit van een Verdejo en de mineraliteit van een Riesling. Al met al een bijzondere wijn die je echt moet proeven!
7,99

nog 21 op voorraad

nog 21 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Pecorino
Jaar 2018
Herkomst Terre di Chieti, Italië
Smaakt naar citrus, perzik
Lekker bij gegrilde vis, wit vlees
Wijnmaker Alessandro Michelon
Oogst per HA
Wijnstokken
Ondergrond
Alcoholpercentage
Wijnbouw

De streek

In Centraal Italië, in het verlengde van de Marche ligt het wijngebiedje Terre di Chieti dat onderdeel uitmaakt van de Abruzzen. Deze heuvelachtige en ruige regio strekt zich uit van de Apennijnen naar de rotsachtige kustlijn van de Adriatische Zee. Sommige bergtoppen reiken wel tot 2000 meter hoogte en ook de wijngaarden zijn hier vrij hoog gelegen. De combinatie van de koele berglucht met de warme luchtstromen van de Adriatische Zee geven uitstekende wijnbouwomstandigheden. Een setting waar de inheemse Pecorino zich meer dan thuis voelt.

De druiven

Pecorino is niet alleen een bekende schapenkaas voor over je bordje pasta Carbonara, maar dus ook een druif. Een druif omhult met mysterie. Zo was hij begin jaren tachtig bijna uitgestorven en heeft hij zijn naam te danken aan: of de vorm van de druiventros (die lijkt op een schapenkop), of aan het feit dat de schapen, die van de ene wei naar de andere liepen, zich tegoed deden aan de zoet smakende Pecorino druiven. Hoe dan ook, het is een bijzondere druif. Qua smaak moeilijk te vergelijken met andere druiven, maar hij heeft wat witte peper van de Grüner Veltliner, mineraliteit als in jonge Riesling en fruit als in Verdejo. Hij geeft speelse en interessante wijnen voor zowel de beginnende wijndrinker als voor de geoefende.

Het wijnhuis

Het lijkt een trend: niet meer wijn maken van vader-op-zoon in de eigen regio, maar als ambitieus wijnmaker op zoek gaan naar de beste wijngaarden. Zo doen Luca Pomaro en Alessandro Michelon dat in ieder geval. En met een verbluffend simpel motto: we maken de best mogelijke wijn voor een eerlijke prijs. Dit doen ze onder meer in Trentino, Puglia en de Abruzzen. Met de tradities en typiciteit van de regio in het achterhoofd maken ze wijnen die aansluiten bij de smaak van de internationale wijnliefhebber.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Luuk

Heemstede | 29 mei 2020

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens