Pedra de Pedra White Port
honey
Quinta da Pedra Alta White Port
Portugal Douro Portugal
Al sinds mensenheugenis is Port de trots van Portugal. Door de perfecte klimatologische omstandigheden is de Dourovallei en de havenstad Porto het walhalla voor deze versterkte wijnen. De rode Portwijnen zijn onmisbaar bij een uitgebreide kaasplank, als digestief of als kompaan bij een goed boek in je luie stoel. Witte Port is wat energieker, assertiever en spannender! Achter de honingachtige en meeslepende aroma’s ontdek je flink wat verfrissing, aroma’s van geroosterde amandelen en springlevend citrusfruit. Licht gekoeld het lekkerst. Maar als wij wijnmakers Matt en João Mogen geloven, ook heel fijn met een scheut tonic, een schijfje sinaasappel en een blaadje munt.
4.75

5 ratings

18,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Kleine wijnboeren flessentas cadeau vanaf 12 flessen
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, is dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
92/100 punten - International Wine Challenge (IWC) 2021

91/100 punten - Decanter Silver
"Very fresh and citrusy with grapes, peach and cucumber notes, and simple honeyed sweetness balanced by lemon acidity."

Jancis Robinson
"Smart modern packaging – frosted clear bottle and glass stopper. This is a distinctive white port: highly aromatic, with a range of aromas from citrus, to dried citrus peel, and a stony vanilla sweetness as well as freshly sawn wood. Fresh and lively on the palate, mostly cool, crisp citrus flavour as well as slightly ripe more tropical flavours and clementine. Fresh but quite gentle in terms of acidity and would need to be drunk well chilled to keep that freshness. Elegant and aromatic. I don't know how this will age – white ports can age brilliantly but this one is made to focus on the aroma, so perhaps better drunk in relative youth? (JH)"

Producteigenschappen

Druif rabigato, viosinho
Jaar niet van toepassing
Herkomst Douro, Portugal
Smaakt naar citrus, geroosterde amandel, honing, nectarines
Lekker bij aperitief, cheesecake, vanille ijs
Wijnmaker João Pires
Oogst per HA 55 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar
Ondergrond schist
Alcoholpercentage 18%
Wijnbouw duurzaam
92/100 punten - International Wine Challenge (IWC) 2021

91/100 punten - Decanter Silver
"Very fresh and citrusy with grapes, peach and cucumber notes, and simple honeyed sweetness balanced by lemon acidity."

Jancis Robinson
"Smart modern packaging – frosted clear bottle and glass stopper. This is a distinctive white port: highly aromatic, with a range of aromas from citrus, to dried citrus peel, and a stony vanilla sweetness as well as freshly sawn wood. Fresh and lively on the palate, mostly cool, crisp citrus flavour as well as slightly ripe more tropical flavours and clementine. Fresh but quite gentle in terms of acidity and would need to be drunk well chilled to keep that freshness. Elegant and aromatic. I don't know how this will age – white ports can age brilliantly but this one is made to focus on the aroma, so perhaps better drunk in relative youth? (JH)"

Het wijnhuis

Wijnmaker Matt en João ontmoette elkaar in 2007. Matt was wijnmaker in de Australische Barossa Valley en zocht in Portugal naar een mogelijkheid om zijn horizon te verbreden. João, geboren en getogen in de Portugese Dourostraak, was al enige jaren actief als wijnmaker bij verschillende Porthuizen. Samen met vriendin en investeerder Isabelle begonnen ze aan hun gezamenlijke droom: het maken van wijn met vrienden op één van de spectaculairste wijnspots in Europa. In 2009 was het zo ver. In het hart van de Dourovallei, in de Cima Corgo subregio, werd hun droom werkelijkheid. Quinta da Pedra Alta timmert sindsdien hard aan de weg met geniale en moderne Portwijnen die jaar in, jaar uit, goede kritieken ontvangen.

De streek

De Dourostreek is vernoemd naar de gelijknamige rivier die ontspringt in de Sierra de la Demanda in de Spaanse regio Castilla y Léon. De 'gouden rivier' – vertaald uit het Portugees - mondt uit in de Atlantische Oceaan bij de stad Porto. Alle beroemde porthuizen (shippers) hebben hier hun 'quinta' ofwel wijngoed. Historisch gezien een enorm interessant gebied. Toen de Engelse decennia lang oorlog voerde met wijnland Frankrijk in de 17e eeuw, moesten ze wel uitwijken naar de Portugese havenstad Porto om wijn te halen. Gewone wijn overleefde de overtocht terug naar Engeland niet omdat de wijn snel oxideerde. Daarom werd er brandywijn aan de Portugese wijn toegevoegd. Door alcohol toe te voegen stopte het vergisting proces, waardoor veel restsuikers niet vergist worden (een zoete wijn dus) en de (versterkte) wijn langer goed bleven om de overtocht naar Engeland te overleven. De Portwijn was geboren!

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Gertruud

LEEUWARDEN | 27 november 2021
Verified Buyer

Eveline

Amsterdam | 24 november 2021
Verified Buyer

Kasper

VOORSCHOTEN | 7 november 2021
Verified Buyer

Andre

OOSTKAPELLE | 24 september 2021
Verified Buyer

Simon

Amsterdam | 3 november 2021
Subtiel, honing maar met lichte frisse zuren en aroma's van witte bloemen, echt een complexe en verfijnde witte port.

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens