natuurwijnen
Rocco di Carpeneto Rapp
raw
Rocco di Carpeneto Rapp
Italië Piëmonte Italië
Wijnmakers Lidia en Paolo werkten 20 jaar als bedrijfsconsultant in Milaan. Maar je raadt het al; ze waren het zat om dagelijks met hun neuzen in de boekhouding te zitten. Hun vertrek naar de heuvels van Monferrato was onvermijdelijk. Op slechts 5 hectare maken ze vandaag de dag bijzondere en unieke natuurwijnen in kleine oplage.
2.25

2 ratings

16,99

nog 2 op voorraad

nog 2 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Wat is een natuurwijn?

De filosofie achter natuurwijnen (ook wel Raw of Vin Naturel genoemd) is om zo min mogelijk in te grijpen tijdens het proces van druif naar wijn. Zo wordt er verplicht met de hand geplukt, wordt de wijn niet of nauwelijks gefilterd, wordt een absoluut minimum aan sulfiet gebruikt en natuurlijke gistcellen laten de wijn spontaan vergisten. Lees meer over deze bijzondere categorie wijnen op ons blog:

Producteigenschappen

Druif Barbera
Jaar 2015
Herkomst Piëmonte, Italië
Smaakt naar elegant, rood fruit, vanille
Lekker bij Agnolotti del Plin
Wijnmaker Paolo Baretta
Oogst per HA 22 hL
Wijnstokken 45 jaar oud
Ondergrond Leem, klei
Alcoholpercentage 15%
Wijnbouw Bio Dynamisch, totaal sulfiet 9 mg/l
Wat is een natuurwijn?

De filosofie achter natuurwijnen (ook wel Raw of Vin Naturel genoemd) is om zo min mogelijk in te grijpen tijdens het proces van druif naar wijn. Zo wordt er verplicht met de hand geplukt, wordt de wijn niet of nauwelijks gefilterd, wordt een absoluut minimum aan sulfiet gebruikt en natuurlijke gistcellen laten de wijn spontaan vergisten. Lees meer over deze bijzondere categorie wijnen op ons blog:

De streek

De Piëmonte, de streek waar deze Barbera vandaan komt, ligt in het noordwesten van Italië. Tegen de Alpen aan: de naam betekent dan ook voet van de berg. Het gebied kent tal van wijnen maar is eigenlijk het meest bekend van Barolo en Barbaresco van Nebbiolodruiven en natuurlijk ook om haar zachtere Barberawijnen. Deze wijnen gaan samen met de uitgesproken smaken van de lokale keuken. We zien echter dat de wijnboeren in deze streek steeds meer durven te experimenteren en met onbekendere witte en rode druiven die fantastische wijnen opleveren.

De druiven

Lange tijd stond Barbera in de schaduw van de beroemde Nebbiolo druif. Maar dankzij de beter aangeplante wijngaarden die met meer aandacht en zorg worden behandeld door producenten, is dat veranderd. Nebbiolo, met veel tannine, vraagt tijd en geduld. Barberawijnen zijn veel moderner, elegant, hebben veel fruit en drinken jong al heerlijk weg. Behalve minder tannine heeft de druif van nature een spannende zuurgraad die hem toegankelijker maakt.

Het wijnhuis

Rocco di Carpeneto is een piepklein boetiek wijnhuis ten midden van de Monferratoheuvels in Piëmonte. Hier produceren de bevlogen wijnmakers Paolo en Lidia wijnen van inheemse Dolcetto,- Barbera,- Nebbiolo,- en Albarossodruiven. Het spontaan vergiste druivenmost gaat ongefilterd en nagenoeg zonder toevoeging van sulfiet de fles is. Maar niet voordat het sap een langdurige maceratie (schilweking) van 2 tot 3 weken en houtrijping van minstens 20 maanden ondergaat. En dat ook nog eens allemaal met het biodynamische Demeterkeurmerk…

Reviews van anderen

Danielle

Utrecht | 23 februari 2019
Verified Buyer

Theo

Nederland | 19 februari 2019

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens