Rosso di Valpanera Tre Uve
blush
Rosso di Valpanera Tre Uve
Italië Friuli Italië
Refosco is de autochtone druif uit de Friuli regio in het Noord-Oosten van Italië. Romeinse dichters prezen al het pittige karakter en de verkwikkende zuren, maar tot een internationale carrière kwam het tot voor kort nauwelijks. Het wijnhuis Valpanera maakte een refosco gemengd met merlot en cabernet voor de wijndrinker uit de 20e eeuw. Dat betekende na een paar duizend jaar uiteindelijk dan de doorbraak. En nu zijn de wijnoscars niet aan te slepen.
3.85

62 ratings

8,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

8+/10 - De Grote Hamersma - 2013

"Italiaanse homeboy refosco heeft gezelschap gekregen van twee door de wol geverfde internationals. Hebben het leuk met zijn drietjes. Het frivool-kersige en bessig-transparante van de local. En prum, stuwend vermogen en lichte kruiderij van de interlokalen. Prettig fris doordrinkbaar en prettig eigenwijs.”

Producteigenschappen

Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Refosco
Jaar 2014
Herkomst Friuli, Italië
Smaakt naar kaneel, peper, sappig
Lekker bij kalfsoester

8+/10 - De Grote Hamersma - 2013

"Italiaanse homeboy refosco heeft gezelschap gekregen van twee door de wol geverfde internationals. Hebben het leuk met zijn drietjes. Het frivool-kersige en bessig-transparante van de local. En prum, stuwend vermogen en lichte kruiderij van de interlokalen. Prettig fris doordrinkbaar en prettig eigenwijs.”

De streek

In het noordoosten van Italië vinden we de regio Friuli-Venezia-Giulia, een gebied dat is ingeklemd tussen Veneto, Oostenrijk, Slovenië en de Adriatische Zee. De streek kent een rijke geschiedenis vanwege de strategische ligging van de havensteden Triëst en Venetië. Het prachtige, zacht glooiende landschap en de bodem van zand, kiezel, kalk en leem is zeer geschikt voor wijnbouw en naast de wat bekendere internationale druiven kom je er ook veel inheemse druivenrassen tegen. De drie druiven waaruit deze wijn bestaat, groeien net onder de stad Udine, met uitzicht op de Adriatische Zee.

De druiven

Op Italië als wijnland raak je niet snel uitgekeken, mede vanwege het grote aantal bijzondere lokale druivenrassen. De Refosco is er zo één. Zijn volledige naam is Refosco dal Peduncolo Rosso en hij staat bekend om zijn verkwikkende zuren en aroma’s van klein rood fruit. De druif leent zich goed voor houtrijping en hierdoor zijn er smaken van kruiden en specerijen zoals kaneel te ontdekken. De andere twee druiven in deze ‘Le Tre Uve’ zijn wereldsterren Merlot en Cabernet Sauvignon. Samen zorgen ze voor een peperige,  maar sappige rode wijn die je gerust een tikkie gekoeld kan drinken.

Het wijnhuis

Midden tussen de wijngaarden, vlakbij een idyllische Romeinse haven ligt het wijnhuis Valpanera. De wijnmakers zijn met name gespecialiseerd in het maken van wijn van de lokale Refosco druif, maar er worden ook nog een paar witte wijnen gemaakt. Naast het gebruik van moderne wijntechnieken wordt er op een traditionele manier geplukt, vaak handmatig, met respect voor land en milieu.

Reviews van anderen

Arent-Jan

Utrecht | 17 juli 2018

Freek

Vijfhuizen | 7 juli 2018

Jorgo

Rotterdam | 5 juli 2018

Mike

Nederland | 25 juni 2018

James

Amsterdam | 22 juni 2018

Joost

AMERSFOORT | 3 juni 2018

Hans

Rotterdam | 31 mei 2018

Marlies

Rotterdam | 25 mei 2018

Vincent

Nederland | 13 mei 2018

Sharon

Amsterdam | 12 mei 2018

Anthony

Velserbroek | 5 mei 2018

Jeroen

Utrecht | 8 april 2018

Ton

Utrecht | 18 maart 2018

Michael

Amersfoort | 15 februari 2018

Willemieke

Amsterdam | 30 januari 2018

Rutger

Amsterdam | 28 januari 2018

C

Amsterdam | 12 januari 2018

Sharon

Amsterdam | 21 december 2017

Carla

AMSTELVEEN | 19 december 2017

Remco

Heemstede | 9 december 2017

Leontine

Nederland | 8 december 2017

ralph

AMSTERDAM | 7 december 2017
Zou m niet meteen zelf hebben uitgekozen, maar heel lekker wel

Anas

'S-GRAVENHAGE | 3 december 2017

Freek

Amsterdam | 30 november 2017

Aran

Amsterdam | 23 november 2017

Yvonne

Amsterdam | 6 november 2017
Heerlijke volle wijn met een licht pepertje. Erg lekker bij carpaccio en weer eens iets anders dan een pinot noir ☺️

Vincent

Utrecht | 13 oktober 2017

Sabine

Den Haag | 11 oktober 2017

Ferdinand

Amsterdam | 24 september 2017

J.J.

Moerkapelle | 13 september 2017

Jonathan

Nederland | 2 augustus 2017

Boudewijn

Rotterdam | 18 juli 2017

Leonoor

Amsterdam | 18 juli 2017

Andrew

Amsterdam | 18 juli 2017

Aline

Amsterdam | 9 juli 2017

Anne

Amsterdam | 9 juli 2017

Christian

Nederland | 9 juli 2017

Leontien

Nederland | 9 juli 2017

Fons

ZAANDAM | 9 juli 2017

Jan Philip

Amsterdam | 9 juli 2017
Pittig fruitig maar wel een zoetje erin.

Iris

Amsterdam | 21 juni 2017

Ruud

Amsterdam | 14 juni 2017

Oskar

Amsterdam | 12 juni 2017

rianne

Amsterdam | 8 juni 2017

Nikki Mila

UTRECHT | 5 juni 2017

Antonia

Haarlem | 1 juni 2017

Paul Baartman

Amsterdam | 21 mei 2017
 

Naomi

Nederland | 27 april 2017
Je kan het licht gekoeld drinken. Het heeft kruidigheid, pepertje en fruit.

Sjaak

Nederland | 26 april 2017
bijzondere smaak, mooie specerijen en kruidigheid. Hierdoor mooi te combineren met arabische gerechten!

Joachim

Nederland | 25 april 2017
Gekoeld gedronken bij steak tartaar! Heerlijk.

Tobias

Nederland | 25 april 2017
Goede wijn maar waarom die lelijke fles?

Sjaak

Nederland | 24 april 2017
Ik dacht eerst dat Friuli een pizzasoort was maar nu ik deze wijn heb geproefd weet ik dat hier de beste drank vandaan komt.

Arine

Nederland | 24 april 2017
Onwijs lekkere wijn bij tajine of oosterse gerechten waar je graag een glaasje rood bij wilt drinken. Licht koelen en je hebt een topwijn op tafel.

Berend

Amsterdam | 11 november 2015
Bij een licht pittige vismaaltijd met verschillende vissoorten, was deze wijn licht gekoeld een ongelofelijk goede combinatie. Heerlijk! Eigenlijk precies volgens het advies in de winkel. Top!

Birgit

UTRECHT | 5 november 2015
Volle en kruidige wijn, die tegelijkertijd licht en soepel drinkt. Heerlijk bij een herfstige paddenstoelenrisotto

Jet465

Den Haag | 28 oktober 2015
Dat je op vrijdagavond een fles wijn openmaakt en denkt: O ja, bijna vergeten hoe lekker ie was... Wat mij betreft de blush eigenlijk ontgroeid en eerder smooth!

Linda

Utrecht | 8 september 2015
Een erg lekkere wijn. Niet zuur, subtiel rood fruit en een licht pepertje.

Roemer

Amsterdam | 6 juni 2015
Volle soepele kwaliteitswijn die niet overheersend is. Smaakte fantastisch bij de lamsbout uit de oven.

Sophie

UTRECHT | 27 februari 2015
Lekker wijntje. Niet te zuur, met een kaneel toon.
Lijkt me lekker bij kalfsvlees

Jeroen

Amsterdam | 21 december 2014
Eigenlijk een super wijn. Niet te zwaar maar wel met een eigen karakter. Normaal ben ik meer van de zwaardere wijnen, maar deze is vol en lekker.

Geerten

Amsterdam | 16 september 2014
Aards is de goede omschrijving. Past daardoor heel goed bij paddestoelen heb ik gemerkt. Mooi om nu de herfst deze komt nog eens te proberen.

Anton

Amsterdam | 6 september 2014
Lekker! Lekker aardse wijn, lekker vleugje kersen, lekker om te borrelen, het pepertje houdt je wakker. En nog lekker ook...
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens