Schild Estate Barossa Sparkling Shiraz
bubbly
Schild Estate Barossa Sparkling Shiraz
Australië Zuid Australië Australië

De Aussies zijn rare jongens. Ze zijn specialisten in barbecueën en het maken van wijn. Ze leggen de meest exotische beesten op het vuur en zijn ook niet vies van een gekke wijn. Wat dacht je van een stevige rode bubbel van de pittige Shiraz druif? Best lekker bij een gegrilde kangaroo of stukje krokodil. Wij vinden ‘m ook heel erg lekker bij een chocoladedessert.

4.2

97 ratings

15,49

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, is volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Weetje

“Een heel zeldzame wijn van Schild Estate is de Moorooroo Limited Release Shiraz. Deze wijn wordt gemaakt van wijnstokken die in 1847 zijn aangeplant, 11 jaar na de kolonisatie van Zuid Australië. ”

Producteigenschappen

Druif Shiraz
Jaar 2015
Afkomst Zuid Australië, Australië
Smaakt naar kersen, zwarte bessen
Lekker bij chocolademousse, gegrilde steak

Weetje

“Een heel zeldzame wijn van Schild Estate is de Moorooroo Limited Release Shiraz. Deze wijn wordt gemaakt van wijnstokken die in 1847 zijn aangeplant, 11 jaar na de kolonisatie van Zuid Australië. ”

De streek

Barossa ligt in Zuid-Australië, 60 km ten noordoosten van Adelaide en is dé wijnstaat van het land. De vallei is gevormd door de North Parc River en volgt deze zo’n 30 km. Langs de oevers van de rivier bevinden zich de beste wijngaarden van alle belangrijke producenten. Het zijn met name de wijnen gemaakt van Shiraz (zo noemt men hier Syrah) uit dit gebied die Australië op de kaart hebben gezet bij wijnliefhebbers over de hele wereld. Van de oudste wijnstokken maakt men rijke, kruidige en zeer geconcentreerde wijnen in een stijl die men overal probeert te kopiëren, zelden met succes...

De druiven

Shiraz, de Fransen noemen hem Syrah, is de druif die Australië op de 'wijnkaart' heeft gezet. Het is een druivenras dat veel zon nodig heeft en de beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, bij voorkeur op niet té vruchtbare grond. Deze Barossa Shiraz heeft een intense, jammy, met fruit overladen stijl, gecombineerd met een mooie frisheid.   Alhoewel het zeldzaam is, wordt van Shiraz ook mooie mousserende wijn gemaakt. De wijn ondergaat hiervoor een tweede gisting op fles hetgeen de wijn zijn bubbels geeft. Goede‘sparkling Shiraz’ zorgt voor een mooie balans tussen het pittige donkere fruit enerzijds en frisse doordrinkbaarheid anderzijds.

Het wijnhuis

Ben Schild kocht in 1952 Three Springs Farm in Rowland Flat in het zuiden van de Barossa Valley. Toen hij in 1956 plotseling overleed kreeg zijn jongste zoon Ed op 16-jarige leeftijd het bedrijf in handen. Onder zijn leiding groeide het uit tot de huidige 160 ha. De lappendeken van wijngaarden is begroeid met een verscheidenheid aan variëteiten; Shiraz, Grenache en Mourvèdre, maar ook witte druiven zoals Semillon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Zelfs Riesling, van hoger gelegen wijngaarden, doet het hier uitstekend.

Reviews van anderen

Rob

ROTTERDAM | 28 november 2017

Willemieke

Amsterdam | 27 november 2017

Trudy

Amsterdam | 25 november 2017

Charlotte

Nederland | 24 november 2017

Wendy

UTRECHT | 23 november 2017

Mariya

Utrecht | 23 november 2017

Elise

Nederland | 23 november 2017

Charlotte

Nederland | 23 november 2017

Sabita

Utrecht | 23 november 2017
Zoetig, bijzonder. Gedronken bij wvs proeverij. Past best goed bij tapas.

Mandy

Nederland | 23 november 2017

Laura

Nederland | 23 november 2017

Robert

Nederland | 23 november 2017

Liza

Utrecht | 23 november 2017

Liza

Utrecht | 23 november 2017

Butet

Nederland | 23 november 2017

Onno

Amsterdam | 19 november 2017

Aran

Amsterdam | 15 november 2017

Kim

Amsterdam | 15 november 2017

Pascale

Nederland | 11 november 2017

El

Nederland | 10 november 2017

Miranda

Nederland | 9 november 2017

Ferry

Nederland | 9 november 2017

Diane

Nederland | 9 november 2017

Else

Nederland | 9 november 2017

Michelle

Nederland | 9 november 2017

Linda

Amsterdam | 9 november 2017

Peter

Nederland | 9 november 2017

Thomas

Nederland | 9 november 2017
Tophit voor O&N2018. Sparkling frisheid met afdronk van fijne rode wijn.

Vangy

Nederland | 9 november 2017

Bianca

Nederland | 9 november 2017

Tom

AMSTERDAM | 9 november 2017

Wouter

Nederland | 9 november 2017

Jeanette

Nederland | 9 november 2017

Margreet

Amsterdam | 9 november 2017

Valerio

Nederland | 9 november 2017

Eviek

Nederland | 9 november 2017

Anne-Juul

Amsterdam | 9 november 2017

Ferdinand

Nederland | 9 november 2017

Nanja

Nederland | 9 november 2017

Ingrid

Nederland | 9 november 2017

Maaike

Nederland | 9 november 2017

Nienke

Nederland | 9 november 2017
Interessant...

Sanne

Nederland | 9 november 2017

Monique

Nederland | 9 november 2017

Wiebeke

Nederland | 9 november 2017

Ischa

Nederland | 9 november 2017

Naomi

Nederland | 9 november 2017

Armina

Nederland | 9 november 2017

Helen

Nederland | 9 november 2017

Marnix

Nederland | 9 november 2017

Marijke

Nederland | 9 november 2017

Annick

Amsterdam | 9 november 2017

Barbara

Noordwijkerhout | 3 november 2017

Ferdinand

Amsterdam | 14 oktober 2017

Sandra

Haarlem | 2 oktober 2017

Bea

TempCiti | 17 september 2017

Reineke

Den Haag | 9 september 2017
Lekker met donkere chocolade

Walter

Utrecht | 8 augustus 2017

Sabine

Nederland | 25 juli 2017

Marije

Nederland | 25 juli 2017

Lotte

Nederland | 22 juli 2017

Shirley

Amsterdam | 22 juli 2017
Bessen, niet te zoet, Lekker bij BBQ

Marvin

Rotterdam | 20 juli 2017

Leonoor

Amsterdam | 18 juli 2017

Daniela

Amsterdam | 9 juni 2017

rianne

Amsterdam | 8 juni 2017

Silke Kuijpers

Nederland | 29 mei 2017

Marloes Deering

Rotterdam | 24 mei 2017

Bas

SOEST | 24 mei 2017
 

Yen-Mie Lai

Weesp | 17 mei 2017
 

Naomi

Nederland | 27 april 2017
Het perfecte toetje: Chocolade taart en een glas sparkling shiraz! WooH

Sjaak

Nederland | 25 april 2017
heel bijzonder als cadeau. Multi inzetbaar bij chocola of vlees!

Joachim

Nederland | 25 april 2017
Echt anders dan anders. Veel rood fruit, frisheid en veel pittige smaken. Lekker, maar geen allemansvriend.

Tobias

Nederland | 25 april 2017
Niet te vergelijken

Mokum

Amsterdam | 5 april 2016
Top, maar niet iedereen zal dit lekker vinden heb ik gemerkt.

Antonetta

Nederland | 8 november 2015
De bubbels in combinatie met een rode wijn is zeer bijzonder! Een volle, smaakvolle, niet zoete wijn, mooi op cadeau te geven!

Birgit

UTRECHT | 5 november 2015
Wauw.. dat is nog eens een bubbel! Vol en krachtig van smaak met een lekkere bubbel. Licht gekoeld drinken (maar niet te koud), dan is de smaak op z'n best. Met een pure chocolade-noten fudge geserveerd.. perfecte combi en een absolute verrassing op een feestje.

maud

Utrecht | 4 november 2015
bijzonder! rode ozzie bubbels-veel donker fruit, erg goed bij pure chocola(als dessert, bij chocoladetaart)

John

Rotterdam | 23 oktober 2015
Super lekkere mousserende wijn. Als rode wijn al heel smakelijk maar de bubbel geeft de wijn een extra dimensie. Stevig, gelaagd, fruitig, absoluut fijn als dessertwijn gecombineerd met een flink stuk (extra) pure chocola, maar ook als aperitief heel prettig.

Marjolein

Nederland | 26 april 2015
Een heerlijke spannende bubbel voor bij de chocolademousse: top combinatie!

Ralf

Venlo | 23 april 2015
Geweldigde en verrassende wijn bij een mooi stuk vlees van de BBQ.

René

Amsterdam | 29 januari 2015
fantastische wijn!

Carina

Nederland | 17 december 2014
Even terug in Australie. Wat een heerlijke feestelijke bubbelwijn is dit.

Birgit

UTRECHT | 23 november 2014
Deze speciale bubbels als afsluiter van een bubbel-proeverij gebruikt.. Save the best for last! Met een donkere chocoladefudge met noten erbij, bleef iedereen om meer vragen. Eventjes uit de koelkast halen en laten staan, dan komt de volle kruidige smaak het beste tot zijn recht

Constant

Nederland | 1 november 2014
better bubblies on offer at this price

Marjolijn

Utrecht | 19 september 2014
Chocolade en deze shiraz... Combinatie 'made in heaven' is zeker de beste omschrijving. Klein zoetje door de amarene kers maar toch zeer verfrissend.

Joost

Bergschenhoek | 16 september 2014
De slogan 'een beetje vreemd maar wel lekker' is zeker van toepassing op deze wijn. Rode wijn met bubbels; verrassend om te drinken. Inderdaad niet te koud te drinken, maar onder kamertemperatuur komt deze wijn tot haar recht.

Daan

Nederland | 16 september 2014
Wat een verrassing! Lekkere bubbels met het donkerrode fruit en de kruidigheid van een Shiraz. Eerst ijskoud gedronken maar naar mate hij iets opwarmde werd hij lekkerder.

Andre v Kampen

Nederland | 26 oktober 2013
Ik ben geen fan van (witte) bubbels, maar deze pittige Spaz (Sparkling Shiraz) is toch wel mijn favoriet. Heerlijk om de avond mee af te sluiten, samen met een stukje chocolade of zelfs blauwaderkaas.

mlokin

Den Haag | 23 oktober 2013
Vrienden en familie weten het al: absoluut mijn favoriete bubbels. Niet alleen om zelf te drinken, maar ook om cadeau te geven, vergezeld van het recept van Zachte Chocoladetaart (courtesy of kookstudio.nl, op aanvraag verkrijgbaar...). Een perfecte combi en een een waardig vervanger van poepel en oliebollen op Oudejaarsavond!

Casiraghi

Nederland | 16 oktober 2013
Wat een verrassing. Mijn eerste rode "Champagne". Overheerlijk en vol van smaak. Top bij wild in de herfst of als je echt iets te vieren hebt.

Ellen

Nederland | 16 oktober 2013
Een klein groot feestje in je glas. Zoet en toch fris. Mooi volle smaak, maar niet wrang. Fruit en chocola. Absoluut een aanrader.

Erica Blaak

Nederland | 21 februari 2013
Deze shiraz met dik chocolade-ijs zoals bijvoorbeeld de choc choc chip van Haagen Dasz. Ben er wel op voorbereid dat je gasten noooiiit meer naar huis gaan ;-)

dave crombeen

Nederland | 21 februari 2013
Ik heb deze van de week voor het eerst gedronken. Ben echt laaiend enthousiast. Hij heeft de lekkere stevige dronk, van rode wijn en een heerlijke frisse zomerse borrel. Hier kom ik het winderseizoen wel mee door.

simone eckhard

Nederland | 21 februari 2013
Deze wijn vorig jaar gedronken bij Spijslokaal de goede mannen, heerlijk! A.s vrijdag geef ik een etentje en combineer de wijn met een frangipane taartje met creme fraiche, ben benieuwd!

Theo Brok

Nederland | 21 februari 2013
Fantastische wijn. Zeer goed passend bij ons, niet al te zoet, nagerecht met aardbeien en mascarpone. Werkelijk een genot van een combinatie. Lekker fris gekoeld schenken. Heerlijk heerlijk.

MonieKe linck

Nederland | 21 februari 2013
Verfrissend, volle van rood maar ook fris en beetje zoetig! Heerlijk na het eten of als aperattief! Heerlijk met kaas!
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens