Weetje
“Een heel zeldzame wijn van Schild Estate is de Moorooroo Limited Release Shiraz. Deze wijn wordt gemaakt van wijnstokken die in 1847 zijn aangeplant, 11 jaar na de kolonisatie van Zuid Australië. ”
Weetje
“Een heel zeldzame wijn van Schild Estate is de Moorooroo Limited Release Shiraz. Deze wijn wordt gemaakt van wijnstokken die in 1847 zijn aangeplant, 11 jaar na de kolonisatie van Zuid Australië. ”
De streek
Barossa ligt in Zuid-Australië, 60 km ten noordoosten van Adelaide en is dé wijnstaat van het land. De vallei is gevormd door de North Parc River en volgt deze zo’n 30 km. Langs de oevers van de rivier bevinden zich de beste wijngaarden van alle belangrijke producenten. Het zijn met name de wijnen gemaakt van Shiraz (zo noemt men hier Syrah) uit dit gebied die Australië op de kaart hebben gezet bij wijnliefhebbers over de hele wereld. Van de oudste wijnstokken maakt men rijke, kruidige en zeer geconcentreerde wijnen in een stijl die men overal probeert te kopiëren, zelden met succes...
De druiven
Shiraz, de Fransen noemen hem Syrah, is de druif die Australië op de 'wijnkaart' heeft gezet. Het is een druivenras dat veel zon nodig heeft en de beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, bij voorkeur op niet té vruchtbare grond. Deze Barossa Shiraz heeft een intense, jammy, met fruit overladen stijl, gecombineerd met een mooie frisheid. Alhoewel het zeldzaam is, wordt van Shiraz ook mooie mousserende wijn gemaakt. De wijn ondergaat hiervoor een tweede gisting op fles hetgeen de wijn zijn bubbels geeft. Goede‘sparkling Shiraz’ zorgt voor een mooie balans tussen het pittige donkere fruit enerzijds en frisse doordrinkbaarheid anderzijds.
Het wijnhuis
Ben Schild kocht in 1952 Three Springs Farm in Rowland Flat in het zuiden van de Barossa Valley. Toen hij in 1956 plotseling overleed kreeg zijn jongste zoon Ed op 16-jarige leeftijd het bedrijf in handen. Onder zijn leiding groeide het uit tot de huidige 160 ha. De lappendeken van wijngaarden is begroeid met een verscheidenheid aan variëteiten; Shiraz, Grenache en Mourvèdre, maar ook witte druiven zoals Semillon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Zelfs Riesling, van hoger gelegen wijngaarden, doet het hier uitstekend.
Reviews van anderen
-
Vincent
-
Utrecht | 20 april 2018
-
Jamie
-
Amsterdam | 20 april 2018
-
Irma
-
WIERINGERWAARD | 1 april 2018
-
Remco
-
AMSTERDAM | 15 februari 2018
-
Albertien
-
Nederland | 11 februari 2018
-
Joyce
-
Nederland | 9 februari 2018
-
Marjolein
-
Almere-Haven | 31 januari 2018
-
Jurgen
-
HALLE | 19 januari 2018Apart om rood mousserend te ervaren maar qua smaak niet bijzonder.
-
Kees
-
Nederland | 7 januari 2018
-
Anne-Rose
-
Amsterdam | 5 januari 2018
-
Jonas
-
Haarlem | 18 december 2017
-
Michelle
-
Amsterdam | 14 december 2017
-
Marieke
-
Nederland | 12 december 2017Leuk voor bij desserts , rode bubbel!
-
Rob
-
ROTTERDAM | 28 november 2017
-
Willemieke
-
Amsterdam | 27 november 2017
-
Trudy
-
Amsterdam | 25 november 2017
-
Charlotte
-
Nederland | 24 november 2017
-
Wendy
-
UTRECHT | 23 november 2017
-
Mariya
-
Utrecht | 23 november 2017
-
Elise
-
Nederland | 23 november 2017
-
Charlotte
-
Nederland | 23 november 2017
-
Sabita
-
Utrecht | 23 november 2017Zoetig, bijzonder. Gedronken bij wvs proeverij. Past best goed bij tapas.
-
Mandy
-
Nederland | 23 november 2017
-
Laura
-
Nederland | 23 november 2017
-
Robert
-
Nederland | 23 november 2017
-
Liza
-
Utrecht | 23 november 2017
-
Liza
-
Utrecht | 23 november 2017
-
Butet
-
Nederland | 23 november 2017
-
Onno
-
Amsterdam | 19 november 2017
-
Aran
-
Amsterdam | 15 november 2017
-
Kim
-
Amsterdam | 15 november 2017
-
Pascale
-
Nederland | 11 november 2017
-
El
-
Nederland | 10 november 2017
-
Miranda
-
Nederland | 9 november 2017
-
Ferry
-
Nederland | 9 november 2017
-
Diane
-
Nederland | 9 november 2017
-
Else
-
Nederland | 9 november 2017
-
Michelle
-
Nederland | 9 november 2017
-
Linda
-
Amsterdam | 9 november 2017
-
Peter
-
Nederland | 9 november 2017
-
Thomas
-
Nederland | 9 november 2017Tophit voor O&N2018. Sparkling frisheid met afdronk van fijne rode wijn.
-
Vangy
-
Nederland | 9 november 2017
-
Bianca
-
Nederland | 9 november 2017
-
Tom
-
AMSTERDAM | 9 november 2017
-
Wouter
-
Nederland | 9 november 2017
-
Jeanette
-
Nederland | 9 november 2017
-
Margreet
-
Amsterdam | 9 november 2017
-
Valerio
-
Nederland | 9 november 2017
-
Eviek
-
Nederland | 9 november 2017
-
Anne-Juul
-
Amsterdam | 9 november 2017
-
Ferdinand
-
Nederland | 9 november 2017
-
Nanja
-
Nederland | 9 november 2017
-
Ingrid
-
Nederland | 9 november 2017
-
Maaike
-
Nederland | 9 november 2017
-
Nienke
-
Nederland | 9 november 2017Interessant...
-
Sanne
-
Nederland | 9 november 2017
-
Monique
-
Nederland | 9 november 2017
-
Wiebeke
-
Nederland | 9 november 2017
-
Ischa
-
Nederland | 9 november 2017
-
Naomi
-
Nederland | 9 november 2017
-
Armina
-
Nederland | 9 november 2017
-
Helen
-
Nederland | 9 november 2017
-
Marnix
-
Nederland | 9 november 2017
-
Marijke
-
Nederland | 9 november 2017
-
Annick
-
Amsterdam | 9 november 2017
-
Barbara
-
Noordwijkerhout | 3 november 2017
-
Ferdinand
-
Amsterdam | 14 oktober 2017
-
Sandra
-
Haarlem | 2 oktober 2017
-
Bea
-
TempCiti | 17 september 2017
-
Reineke
-
Den Haag | 9 september 2017Lekker met donkere chocolade
-
Walter
-
Utrecht | 8 augustus 2017
-
Sabine
-
Nederland | 25 juli 2017
-
Marije
-
Nederland | 25 juli 2017
-
Lotte
-
Nederland | 22 juli 2017
-
Shirley
-
Amsterdam | 22 juli 2017Bessen, niet te zoet, Lekker bij BBQ
-
Marvin
-
Rotterdam | 20 juli 2017
-
Leonoor
-
Amsterdam | 18 juli 2017
-
Daniela
-
Amsterdam | 9 juni 2017
-
rianne
-
Amsterdam | 8 juni 2017
-
Silke Kuijpers
-
Nederland | 29 mei 2017
-
Marloes Deering
-
Rotterdam | 24 mei 2017
-
Bas
-
SOEST | 24 mei 2017
-
Yen-Mie Lai
-
Weesp | 17 mei 2017
-
Naomi
-
Nederland | 27 april 2017Het perfecte toetje: Chocolade taart en een glas sparkling shiraz! WooH
-
Sjaak
-
Nederland | 25 april 2017heel bijzonder als cadeau. Multi inzetbaar bij chocola of vlees!
-
Joachim
-
Nederland | 25 april 2017Echt anders dan anders. Veel rood fruit, frisheid en veel pittige smaken. Lekker, maar geen allemansvriend.
-
Tobias
-
Nederland | 25 april 2017Niet te vergelijken
-
Mokum
-
Amsterdam | 5 april 2016Top, maar niet iedereen zal dit lekker vinden heb ik gemerkt.
-
Antonetta
-
Nederland | 8 november 2015De bubbels in combinatie met een rode wijn is zeer bijzonder! Een volle, smaakvolle, niet zoete wijn, mooi op cadeau te geven!
-
Birgit
-
UTRECHT | 5 november 2015Wauw.. dat is nog eens een bubbel! Vol en krachtig van smaak met een lekkere bubbel. Licht gekoeld drinken (maar niet te koud), dan is de smaak op z'n best. Met een pure chocolade-noten fudge geserveerd.. perfecte combi en een absolute verrassing op een feestje.
-
maud
-
Utrecht | 4 november 2015bijzonder! rode ozzie bubbels-veel donker fruit, erg goed bij pure chocola(als dessert, bij chocoladetaart)
-
John
-
Rotterdam | 23 oktober 2015Super lekkere mousserende wijn. Als rode wijn al heel smakelijk maar de bubbel geeft de wijn een extra dimensie. Stevig, gelaagd, fruitig, absoluut fijn als dessertwijn gecombineerd met een flink stuk (extra) pure chocola, maar ook als aperitief heel prettig.
-
Marjolein
-
Nederland | 26 april 2015Een heerlijke spannende bubbel voor bij de chocolademousse: top combinatie!
-
Ralf
-
Venlo | 23 april 2015Geweldigde en verrassende wijn bij een mooi stuk vlees van de BBQ.
-
René
-
Amsterdam | 29 januari 2015fantastische wijn!
-
Carina
-
Nederland | 17 december 2014Even terug in Australie. Wat een heerlijke feestelijke bubbelwijn is dit.
-
Birgit
-
UTRECHT | 23 november 2014Deze speciale bubbels als afsluiter van een bubbel-proeverij gebruikt.. Save the best for last! Met een donkere chocoladefudge met noten erbij, bleef iedereen om meer vragen. Eventjes uit de koelkast halen en laten staan, dan komt de volle kruidige smaak het beste tot zijn recht
-
Constant
-
Nederland | 1 november 2014better bubblies on offer at this price
-
Marjolijn
-
Utrecht | 19 september 2014Chocolade en deze shiraz... Combinatie 'made in heaven' is zeker de beste omschrijving. Klein zoetje door de amarene kers maar toch zeer verfrissend.
-
Joost
-
Bergschenhoek | 16 september 2014De slogan 'een beetje vreemd maar wel lekker' is zeker van toepassing op deze wijn. Rode wijn met bubbels; verrassend om te drinken. Inderdaad niet te koud te drinken, maar onder kamertemperatuur komt deze wijn tot haar recht.
-
Daan
-
Nederland | 16 september 2014Wat een verrassing! Lekkere bubbels met het donkerrode fruit en de kruidigheid van een Shiraz. Eerst ijskoud gedronken maar naar mate hij iets opwarmde werd hij lekkerder.
-
Andre v Kampen
-
Nederland | 26 oktober 2013Ik ben geen fan van (witte) bubbels, maar deze pittige Spaz (Sparkling Shiraz) is toch wel mijn favoriet. Heerlijk om de avond mee af te sluiten, samen met een stukje chocolade of zelfs blauwaderkaas.
-
mlokin
-
Den Haag | 23 oktober 2013Vrienden en familie weten het al: absoluut mijn favoriete bubbels. Niet alleen om zelf te drinken, maar ook om cadeau te geven, vergezeld van het recept van Zachte Chocoladetaart (courtesy of kookstudio.nl, op aanvraag verkrijgbaar...). Een perfecte combi en een een waardig vervanger van poepel en oliebollen op Oudejaarsavond!
-
Casiraghi
-
Nederland | 16 oktober 2013Wat een verrassing. Mijn eerste rode "Champagne". Overheerlijk en vol van smaak. Top bij wild in de herfst of als je echt iets te vieren hebt.
-
Ellen
-
Nederland | 16 oktober 2013Een klein groot feestje in je glas. Zoet en toch fris. Mooi volle smaak, maar niet wrang. Fruit en chocola. Absoluut een aanrader.
-
Erica Blaak
-
Nederland | 21 februari 2013Deze shiraz met dik chocolade-ijs zoals bijvoorbeeld de choc choc chip van Haagen Dasz. Ben er wel op voorbereid dat je gasten noooiiit meer naar huis gaan ;-)
-
dave crombeen
-
Nederland | 21 februari 2013Ik heb deze van de week voor het eerst gedronken. Ben echt laaiend enthousiast. Hij heeft de lekkere stevige dronk, van rode wijn en een heerlijke frisse zomerse borrel. Hier kom ik het winderseizoen wel mee door.
-
simone eckhard
-
Nederland | 21 februari 2013Deze wijn vorig jaar gedronken bij Spijslokaal de goede mannen, heerlijk! A.s vrijdag geef ik een etentje en combineer de wijn met een frangipane taartje met creme fraiche, ben benieuwd!
-
Theo Brok
-
Nederland | 21 februari 2013Fantastische wijn. Zeer goed passend bij ons, niet al te zoet, nagerecht met aardbeien en mascarpone. Werkelijk een genot van een combinatie. Lekker fris gekoeld schenken. Heerlijk heerlijk.
-
MonieKe linck
-
Nederland | 21 februari 2013Verfrissend, volle van rood maar ook fris en beetje zoetig! Heerlijk na het eten of als aperattief! Heerlijk met kaas!