• Easy

Stahlnagel Scheurebe

Franken, Duitsland
Scheurebe
De scheurebe van wijnboer Tobias staan aangeplant in een oude steengroeve. Hierdoor hebben zij niet alleen een perfecte ligging naar de zon, maar barst de wijn ook van de frisheid.

€ 10,99

5 op voorraad
Productnummer: LE935X

Stahlnagel Scheurebe

€ 10,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"In 2015 nam ik Winzerhof Nagel over van mijn ouders. Sommige dingen zijn veranderd. Ik ben bijvoorbeeld in 2019 begonnen met de overgang naar biologische wijnbouw en altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen in de wijnwereld. Andere dingen veranderen echter nooit. Zo doe ik mijn best de wijnbouwtradities van Franken in stand te houden en net als mijn ouders vind ik dat wijn wordt gemaakt in de wijngaarden. Die wijngaarden liggen trouwens voor een groot deel in een oude steengroeve, waar je misschien geen druivenstokken verwacht."

Tobias nagel

Productinformatie
Wijnmaker Tobias Nagel
Wijnhuis Winzerhof Nagel
Druif scheurebe
Jaar 2022
Herkomst Franken, Duitsland
Oogst per HA 75 hl/ha
Wijnstokken 22 jaar oud
Ondergrond kiezel, mosselkalk
Alcoholpercentage 12%
   
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel easy (fris, licht wit)
Smaakt naar groene appel, kruisbes, mineraal, vlierbloesem
Lekker bij gerookte forel, mosselen, salade, wiener schnitzel
Franken, Duitsland
Zeg je Franken, dan zeg je Silvaner. Het is één van de weinige Duitse regio’s waar de riesling druif niet op de eerste plaats komt. De typische mosselkalk die hier in de bodem voorkomt, doet iets bijzonders met de silvaner druif. Waar deze druif in veel andere gebieden toch een klein beetje ondersneeuwt en neutrale wijnen oplevert, levert hij in Franken juist spannende, super frisse, minerale wijnen. Over terroir gesproken! De geschiedenis van de regio gaat al meer dan 1200 jaar terug, toen keizer Karel de Grote in 779 een document goedkeurde waarin de grenzen tussen de steden Randersacker en Würzburg werden beschreven. De vele middeleeuwse gebouwen in de regio gaan misschien niet zo ver terug, maar geven wel een goed beeld van het rijke verleden. In combinatie met de vele wijnfeesten wordt Franken een regio die meer dan de moeite waard is om te bezoeken.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens