Tauromaquia Pedro Ximénez 500ml
honey
Tauromaquia Pedro Ximénez 500ml
Spanje Andalusië Spanje
Pedro Ximénez, het zou zo de naam van een beroemde Spaanse stierenvechter kunnen zijn. Het gaat ons echter om de zoete Sherrywijn die uit het bergdorpje Montilla komt, waar het overigens wemelt van de stierenvechters. En het zou ons niet verbazen als één van hen Pedro Ximénez heet.
4.8

5 ratings

14,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
89+/100 - Robert Parker's Wine Advocate

There is another sweet PX, the NV Pedro Ximénez Tauromaquia, in this case aged in a solera for no less than six years before bottling. Somehow the alcohol was a little noticeable in the nose, even though the aromas of raisins, dried figs, plums and dates are very strong. It's bottled with a little more than 400 grams of sugar and lowish acidity, which makes it very dense, sweet and powerful. 6,000 bottles per year.

Producteigenschappen

Druif Pedro Ximenez
Jaar 2015
Afkomst Andalusië, Spanje
Smaakt naar noten, rozijnen, stroperig
Lekker bij chocolade toetjes
89+/100 - Robert Parker's Wine Advocate

There is another sweet PX, the NV Pedro Ximénez Tauromaquia, in this case aged in a solera for no less than six years before bottling. Somehow the alcohol was a little noticeable in the nose, even though the aromas of raisins, dried figs, plums and dates are very strong. It's bottled with a little more than 400 grams of sugar and lowish acidity, which makes it very dense, sweet and powerful. 6,000 bottles per year.

De streek

Middenin de historische driehoek Granada-Sevilla-Córdoba ligt de D.O. Montilla-Moriles. Het zijn de namen van twee steden en waarschijnlijk was Montilla één van de eerste wijnbouwgebieden van Andalusië. De wijnen uit deze streek zijn minder bekend dan die van de buren, Sherry, maar ze delen wel dezelfde geschiedenis en kwaliteit. Het woestijnachtige klimaat is continentaal waarbij de hitte voor de wijnbouwer de belangrijkste uitdaging vormt. Gelukkig heeft dat klimaat ook voordelen: ongedierte en ziekten komen nauwelijks voor, wat de deur openzet voor biologische wijnbouw.

De druiven

Pedro Ximenez (PX) is de naam van de druif die zo wordt vereenzelvigd met de zoete dessertwijn, dat ze vrijwel één zijn. Dat is heel begrijpelijk. Het ras is bij uitstek geschikt om de druiven voor het vinifiëren te laten drogen in de zon, zoals ook hier gebeurd is. Door zijn lage zuurgraad zouden droge wijnen van deze druif saai en karakterloos worden. Bij zoete wijn van de ingedroogde druiven is de lage zuurgraad juist een voordeel. Het geeft de wijn een zijde- en stroopachtige structuur met een zacht mondgevoel. De smaak van de wijn laat zich het beste omschrijven als vloeibare rozijnen.

Het wijnhuis

Deze PX wordt gemaakt door het kleine wijnhuis Gracia Hnos. Zij doen dit met behulp van wijngoed Pérez Barquero. De eerste zorgt voor een perfecte behandeling van de druiven die door de familie als ware niños vertroeteld worden. Het andere wijnhuis zorgt voor moderne apparatuur dat de druiven de behandeling krijgen die ze verdienen. Dit resulteert in een perfecte combinatie van traditionele authenticiteit en technische perfectie.

Reviews van anderen

Klaas

AMSTERDAM | 10 februari 2018

Aran

Amsterdam | 23 november 2017

Marvin

Rotterdam | 20 juli 2017

Job

Amsterdam | 7 juli 2017

Hans

Amsterdam | 12 mei 2017

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens