Tenute Fiorebelli Amarone Coste Banche
cellar
Tenute Fiorebelli Amarone Coste Banche
Italië Valpolicella Italië
Wat deze grootmeester onder de Italiaanse wijnen zeer bijzonder maakt, is het proces wat de Italianen zelf ‘Appasimento’ noemen. Hierbij worden de gebruikte druiven een lange tijd gedroogd waardoor ze letterlijk verschrompelen. Het drogingsproces resulteert in een zeer grote concentratie van aroma’s en suiker in de druiven. Hoewel de suikers worden vergist en omgezet in alcohol blijft de complexiteit en structuur fier overeind. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de Amarone als één van de grootste wijnen uit Italië en zelfs van de wereld wordt gezien.
4.6

18 ratings

36,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Corvina
Jaar 2012
Herkomst Valpolicella, Italië
Smaakt naar chocola, rozijnen
Lekker bij reerug met portsaus
Wijnmaker Alessandro Michelon
Oogst per HA 27 hL
Wijnstokken 20 jaar
Ondergrond Alluviaal, kalk
Alcoholpercentage
Wijnbouw Conventioneel

De streek

Zo’n 10 kilometer ten oosten van het bekende Gardameer in het noorden van Italië ligt de wijnstreek Valpollicela. Een streek die bekend staat om haar Italiaanse klassiekers zoals de Ripasso en de Amarone. Binnen deze streek zijn een aantal verschillende typen Valpolicella’s te vinden. Van licht en fruit, à la Beaujolais primeur tot intens en kracht. De laatste categorie doet ons watertanden. Deze geconcentreerde wijnen worden gemaakt van gedroogde druiven en kunnen zowel droog (Amarone) als zoet (Recioto) zijn.

De druiven

Deze grootmeester bestaat 100% uit de Corvina druif, de beste en bekendste blauwe druif uit de Valpolicella. Nadat wijnmakers Alessandro Michelon en zijn Luca Pomaro alle druiven met de hand hebben geplukt laat hij zijn druiven tot eind januari drogen in houten kistjes. Dit drogingsproces oftewel Appassimento resulteert in een bijzondere concentratie van aroma’s en suikers die overblijven in de ingedroogde druiven. Hoewel de suikers worden vergist en omgezet in alcohol blijft de complexiteit en structuur overeind!

Het wijnhuis

Het lijkt een trend: als ambitieus wijnmaker op zoek gaan naar de beste wijngaarden. Zo doen Luca Pomaro en Alessandro Michelon van Tenuta Fiorebelli dat in ieder geval. En met een verbluffend simpel motto: we maken de best mogelijke wijn voor een eerlijke prijs. Dit doen ze onder meer in Trentino en Puglia. Met de tradities en typiciteit van de regio in het achterhoofd maken ze wijnen die aansluiten bij de smaak van de internationale wijnliefhebber.

Reviews van anderen

Boudewijn

Rotterdam | 22 januari 2019

Michael

Haarlem | 28 december 2018

Paul

Rijswijk | 27 december 2018

Joep

Eindhoven | 24 december 2018

Mischa

Nederland | 23 december 2018

Charlotte

Ouderkerk | 19 december 2018

Max

Nederland | 18 december 2018

Mitchell

Amsterdam | 11 december 2018

Gerben

Amsterdam | 11 december 2018

Linda

Amsterdam | 10 december 2018

Marjolein

Nederland | 9 december 2018

Dennis

'S-GRAVENHAGE | 9 december 2018

Simon

Amsterdam | 9 december 2018

Yvonne

HEEMSTEDE | 9 december 2018
Lekker maar té duur

Lieke

Nederland | 9 december 2018
Lekker maar te duur

Chael

Nederland | 9 december 2018
Heerlijk! Geweldig! Perfecte balans

Bea

TempCiti | 8 december 2018

Wilko

Nederland | 8 december 2018
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens