5/5 Sterren - Chael, Grapedistrict klant - December 2018
"Heerlijk! Geweldig! Perfecte balans"
"Heerlijk! Geweldig! Perfecte balans"
5/5 Sterren - Chael, Grapedistrict klant - December 2018
"Heerlijk! Geweldig! Perfecte balans"
"Heerlijk! Geweldig! Perfecte balans"
Het wijnhuis
Het lijkt een trend: als ambitieus wijnmaker op zoek gaan naar de beste wijngaarden. Zo doen Luca Pomaro en Alessandro Michelon van Tenute Fiorebelli dat in ieder geval. En met een verbluffend simpel motto: we maken de best mogelijke wijn voor een eerlijke prijs. Dit doen ze onder meer in Trentino en Puglia. Met de tradities en typiciteit van de regio in het achterhoofd maken ze wijnen die aansluiten bij de smaak van de internationale wijnliefhebber.
De druiven
Deze grootmeester bestaat 100% uit de Corvina druif, de beste en bekendste blauwe druif uit de Valpolicella. Nadat wijnmakers Alessandro Michelon en zijn Luca Pomaro alle druiven met de hand hebben geplukt laat hij zijn druiven tot eind januari drogen in houten kistjes. Dit drogingsproces oftewel Appassimento resulteert in een bijzondere concentratie van aroma’s en suikers die overblijven in de ingedroogde druiven. Hoewel de suikers worden vergist en omgezet in alcohol blijft de complexiteit en structuur overeind!
De streek
Zo’n 10 kilometer ten oosten van het bekende Gardameer in het noorden van Italië ligt de wijnstreek Valpollicela. Een streek die bekend staat om haar Italiaanse klassiekers zoals de Ripasso en de Amarone. Binnen deze streek zijn een aantal verschillende typen Valpolicella’s te vinden. Van licht en fruit, à la Beaujolais primeur tot intens en kracht. De laatste categorie doet ons watertanden. Deze geconcentreerde wijnen worden gemaakt van gedroogde druiven en kunnen zowel droog (Amarone) als zoet (Recioto) zijn.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.
-
Philip
-
Diemen | 29 december 2020Deze Amarone is nog te jong om te openen. Je proeft nog de suikers, erg zonde! Bewaar deze Amarone nog een aantal jaren in je kelder en dan is hij bijzonder lekker!
-
Frank
-
Haarlem | 7 mei 2020Superlekker
-
Chael
-
Nederland | 9 december 2018Heerlijk! Geweldig! Perfecte balans
-
Hanneke
-
VENRAY | 27 december 2020
-
Lisa
-
Amsterdam | 23 december 2020
-
wilbert
-
Utrecht | 5 augustus 2020
-
Kamran
-
AMSTERDAM | 15 juli 2020
-
Alex
-
Amsterdam | 12 juli 2020
-
Marco
-
AMSTERDAM | 18 april 2020
-
Jan
-
AMSTERDAM | 21 februari 2020
-
Daniela
-
Amsterdam | 30 december 2019
-
Mark
-
Bennebroek | 25 december 2019
-
Thijs
-
Rijswijk | 17 december 2019
-
Anas
-
'S-GRAVENHAGE | 15 december 2019
-
Rogier
-
Amsterdam | 8 november 2019
-
Alexander
-
Heemstede | 9 augustus 2019
-
Joost
-
Rotterdam | 30 mei 2019
-
Nathalie
-
Diemen | 16 april 2019
-
Rob
-
Amsterdam | 8 april 2019
-
Karlijn
-
TempCiti | 14 februari 2019
-
Boudewijn
-
Rotterdam | 22 januari 2019
-
Michael
-
Haarlem | 28 december 2018
-
Paul
-
Rijswijk | 27 december 2018
-
Joep
-
Eindhoven | 24 december 2018
-
Mischa
-
Nederland | 23 december 2018
-
Gerben
-
Amsterdam | 11 december 2018
-
Bea
-
TempCiti | 8 december 2018
-
Georgine
-
AMSTERDAM | 3 maart 2019Speciale wijn die je kan drinken bij een speciale gelegenheid. Volle , smaakvolle wijn!
-
Yvonne
-
HEEMSTEDE | 9 december 2018Lekker maar té duur
-
Lieke
-
Nederland | 9 december 2018Lekker maar te duur
-
Jurriaan
-
Amsterdam | 14 juli 2020
-
Jan
-
Haarlem | 9 november 2019
-
Lisette
-
Nederland | 8 september 2019
-
Aafke
-
Amsterdam | 28 juli 2019
-
Charlotte
-
Amsterdam | 19 december 2018
-
Max
-
Nederland | 18 december 2018
-
Mitchell
-
Amsterdam | 11 december 2018
-
Linda
-
Amsterdam | 10 december 2018
-
Marjolein
-
Nederland | 9 december 2018
-
Dennis
-
'S-GRAVENHAGE | 9 december 2018
-
Simon
-
Amsterdam | 9 december 2018
-
Wilko
-
Nederland | 8 december 2018