• Natuurwijn
  • 9
  • Bio

Tetramythos Cabernet Sauvignon

Peloponnesos, Griekenland
Cabernet sauvignon
Cabernet sauvignon staat over de hele wereld aangeplant, maar eentje uit Griekenland is wel héél bijzonder. De Griekse zon zorgt voor een unieke stijl; niet stroef zoals de meeste Franse maar juist geconcentreerd, zwoel en rijp.

€ 17,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: SM790X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Tetramythos werd geboren uit een ‘uit-de-hand-gelopen-hobby’ van broers Aristides en Stathis, twee enthousiastelingen van de biologische landbouw die zich helemaal in de wijn hebben gestort. Een aantal jaar geleden werd ik bij hun project betrokken; het maken van biologische ‘low-intervention’-wijnen die het terroir van Peleponessos vertalen. Veelal van inheemse Griekse druiven, maar wij schuwen ook niet het gebruik van internationale rassen.” 

Panagiotis papagiannopoulos

9
Beoordeeld met een 9 / 10 door De Grote Hamersma
"Hebben de Grieken zoveel eigen druiven. Gaan ze bij Tetramythos met cabernet sauvignon aan de slag. Om er een internationale allemansvriend van te maken? Niks daarvan. Zodoende is de keuze hen vergeven. Erg spannende natuurverschijning. Opwinding. Energie. En eigenheid. Zwarte bessen op koele aarde. Donkere kersen in een rieten mand. Kleine pruimen. Groene kruiden. Opwindende zuren. Slank. Doordrinkbaar. Opvallend en eigengereid. Moussaka bij eten? Niet verplicht."
Weetje van onze inkopers Seth en Laurence
Wil je cabernet sauvignon op z’n toppunt proeven? Drink cabernet dan uit relatief smal en lang glas, een zogenaamd Bordeauxglas. In een hoger glas kan de alcohol wat makkelijker vervliegen en daardoor zullen de stevige en donkere aroma’s van cabernet wat milder overkomen.
Productinformatie
Wijnmaker Panagiotis Papagiannopoulos
Wijnhuis Tetramythos
Druif cabernet sauvignon
Jaar 2018
Herkomst Peloponnesos, Griekenland
Oogst per HA 34 hl/ha
Wijnstokken 21 jaar oud
Ondergrond kalk, klei
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel natuurwijn (raw)
Smaakt naar bramen, zachte tannine
Lekker bij biefstuk, souvlaki
Peloponnesos, Griekenland
De geschiedenis van de Peloponnesos en wijn gaat ver terug: Homerus beschreef het schiereiland al als ‘Ampeloessa’, wat oud Grieks is voor ‘vol met wijnstokken’. Tegenwoordig is het nog steeds het grootste wijngebied van Griekenland. Tetramythos heeft een kleine wijngaard met cabernet sauvignon. De wijnstokken met een extreem lage opbrengst produceren druiven van buitengewone kwaliteit en concentratie. De Griekse zon zorgt voor een gebalanceerde, rijpe cabernet sauvignon met rijpe, zachte tannine en een bijzondere concentratie.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.17 6
Paul
29-07-2022
Verified buyer
Image 5

Aangenaam aroma. Sprankelend, rood fruit, iets van verse kruiden en licht romig. De smaak is wat minder spannend dan de geur belooft. Iets dunner en minder complex. Desalniettemin levendig, krachtig en prettig; vers rood fruit, iets van vanille, houtig en een zuurtje. Ietwat droog mondgevoel. Prima wijn, lekker, maar de prijs-kwaliteitverhouding is m.i. niet juist.

Martine
Amsterdam | 22-01-2022
Verified buyer
Image 5

Echt ontzettend lekker; krachtig maar niet teveel tannines. Wij hebben genoten

Koen
REVIEW | 05-05-2023

Koen
REVIEW | 05-05-2023

Reinier
REVIEW | 24-04-2023

Bert
25-10-2022

4.17/5 6 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens