Theo Minges Riesling Auslese Goldkapsel - 500ml
honey
  • Pers
  • Bio
Theo Minges Riesling Auslese Goldkapsel - 500ml
Duitsland Pfalz Duitsland
Wijnmaker Theo kan alleen in de allerbeste oogstjaren een Auslese variant van zijn Riesling maken. Pas eind oktober gaat hij de wijngaard in om de overrijpe druiven te plukken. Een fl ink risico, want eind oktober is de kans op regenbuien veel groter dan bij de reguliere oogst. Als alles meezit en het gewenste suikergehalte gehaald is, mag Theo het ‘Auslese-Prädikat’ op zijn etiket voeren. Van harte Theo! Wij duimen met je mee voor meer van dit soort perfecte oogstjaren!
16,99

tijdelijk niet in voorraad

tijdelijk niet in voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
ProRiesling-Erzeugerpreis 2017: “Theo Minges Beste Riesling assortiment van Duitsland”

Producteigenschappen

Druif Riesling
Jaar onbekend
Afkomst Pfalz, Duitsland
Smaakt naar ananas, mango
Lekker bij appelcrumble , crème brulee
ProRiesling-Erzeugerpreis 2017: “Theo Minges Beste Riesling assortiment van Duitsland”

De streek

Pfalz kent een lange traditie van wijn die terug gaat tot in de klassieke Romeinse tijd. Het bijzondere milde klimaat en de omvang maakt Pfalz een enorm belangrijk wijngebied in Duitsland. Door het klimaat, idyllische glooiende landschap, rust en ontspanning wordt deze streek ook wel het Duitse Toscane genoemd.

De druiven

Riesling is een laat rijpende drijf die bij veel wijnkenners het speeksel in de mond doet lopen. Wijnmaker Theo laat voor zijn Auslese een deel van zijn rieslingdruiven tot in eind oktober hangen. Zo krijgen zijn druiven de tijd om nog rijper te worden en meer suikers te ontwikkelen. Het predikaat Auslese garandeert het minimale suikergehalte in de Rieslingdruif. (Mostgewicht 90º tot 100º Oechsle). Toch weten de Rieslingdruiven hun frisse zuren in dit ‘Auslese-paradepaardje’ te behouden en is deze zoete, doch frisse riesling perfect in balans!

Het wijnhuis

Dit wijnhuis is al zes generaties lang het bezit van de familie Minges. Theo, de huidige wijnmaker en zijn dochter Regine werken samen in de wijngaard “Gleisweiler Hölle”. Deze bestaat voornamelijk uit rode zandsteen, kalksteen en löss, met ondergrondse waterstromen die de ranken van mineralen en voeding voorziet. Alle Rieslingranken zijn veertig jaar geleden door de vader van Theo aangeplant en de familie tracht nu op biodynamische wijze de energie in de levenscyclus te bevorderen. Theo voelt zichzelf soms meer keldermeester dan wijnmaker. Hij vindt dat je de wijnen als kinderen moet opvoeden. Met een opvoeding in hun jeugd, fermentatie in de puberteit en rijping in hun volwassen leven. Zo krijgen zijn wijnen hun eigen karakter. Deze filosofie is de leidraad in zijn beslissingen; nauwkeurig werk in de wijngaard, spontane vergisting van de wijn, een lange rijping op de fles en een minimale toevoeging van sulfiet.

Reviews van anderen

Rutger

Nederland | 24 januari 2018

Maurits

Amstelveen | 28 december 2017

Gerben

Amsterdam | 18 december 2017

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens