Voerzio Martini Barbera d’Alba Ciabot della Luna
deep
Voerzio Martini Barbera d’Alba Ciabot della Luna
Italië Piemonte Italië
De wijngaarden van Voerzio Martini liggen in het kloppende hart van de Barolostreek: La Morra. Wijnmakers Mirko en Federica Martini zijn zo overtuigd van de potentie van de Barberadruif, dat ze in deze beste wijngaarden een aantal ranken met Barberadruiven hebben aangeplant. Dat is niet iets wat andere wijnmakers hun vingers aan durven branden, die vertrouwen namelijk alleen maar maar op het gegarandeerde succes de Nebbiolodruif. Gelukkig wordt het eigenwijze karakter van Federica en Mirko dubbel en dwars beloond met een enorme concentratie van rijk rood fruit, rijpe tannine en een ellenlange afdronk.
4.05

3 ratings

18,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

Producteigenschappen

Druif Barbera
Jaar 2017
Herkomst Piemonte , Italië
Smaakt naar bosbessen, granaatappel, vanille
Lekker bij risotto met paddenstoelen, truffelgerechten
Wijnmaker Mirko en Frederica Martini
Oogst per HA 50 hL
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond Kalk en klei
Alcoholpercentage
Wijnbouw Duurzaam

De streek

Het beste wijngebied van Italië, Piëmonte, ligt in het noordwesten van het land tegen de Alpen aan. De wijngaarden van Voerzio Martini liggen in La Morra, het hart van de D.O.C.G. Barolo. Het terroir, medeverantwoordelijk voor het unieke karakter van deze Barbera, is hier het meest ideaal. Het is een combinatie van fijn zand, kalk en klei. Ook de hellingen waarop de druiven groeien zijn van groot belang. De wijngaarden zijn gelegen op het zuidwesten, om voldoende zon te krijgen.

De druiven

Lange tijd stond de Barbera in de schaduw van de mythische en lastig te verbouwen Nebbiolodruif. Maar dankzij beter aangeplante wijngaarden, die met meer aandacht en zorg worden behandeld door producenten, is dat veranderd. Nebbiolo, met veel tannine, vraagt tijd en geduld. Barberawijnen zijn veel moderner, hebben veel fruit en zijn in hun jeugd al bijzonder mooi op dronk. De Barbera d’Alba van Voerzio Martini rijp op grote van van Frans eikenhout om de wijn meer body en complexiteit te geven.

Het wijnhuis

Gianni Voerzio maakt al meer dan 30 jaar wijnen in het hart van La Morra, één van de meest prestigieuze streken van de hele Piemontestreek. Gianni heeft helaas geen kinderen die zijn bedrijf willen overnemen. Daarom wordt hij tegenwoordig bijgestaan door de tweeling Mirko en Federica Martini. Ze zijn beide oenoloog en geven het bedrijf met hun innovatieve opvattingen een extra impuls. Mirko en Frederica zijn sinds hun aanstelling begonnen met de herbeplanting van oude wijngaarden. Tijdens het groeiseizoen wordt tot vijfmaal handmatig gesnoeid, zodat alleen de beste druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de productie laag wordt gehouden. Ze oogsten en selecteren de druiven handmatig voor het beste resultaat.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

John

Amsterdam | 23 januari 2020
Verified Buyer

pieter

Amsterdam | 11 januari 2020
Verified Buyer

Jan

Haarlem | 7 december 2019

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens